-G.E.N.G-

Tuesday, December 22, 2009

mencuri

fyi, aku skang kat dalam library mpob...ngah curi2 on9...
kalo makcik kaunter 2 taw mampus aku~


da name pon cecuri, xlah le nak post pepanjang sgt..huhuhu




kalo rajin nanti aku post lg..^^



p/s:wish me luck 4 presentation 2morow

Sunday, December 20, 2009

malam pertama

Ok, today is really suck!!!!

Firstly mestila coz aku da kena hambat balik u. aku baru je rase nak rilek2 kat uma tup2 cuti lak da abis..huhuhuhu

Semalam da la tido lambat. Pastu arini lak kena bangun awal [awal la sgt…huh] coz aku xpack satu pe pon. Base la tu, bila hati tak rela, malas je nak ngemas.hehehe
Bila da daftar tu, aku ngan penoh semangat nak ngemas bilik. Tup2 stor tak bukak lak lagi..

Xpe2…aku berkata dalam ati.

Turun opis balik. Ngan muka paling manis aku wat, aku nanye la..


‘kak, stor bila bukak?’ [sebenarnye umo da tahap makcik tp stil nak soh panggil akak!uhuks~]

‘sok pagi’ malas2 je makcik tu jawap

‘ala…sok sy da kene p praktikal ni..baju sumenye kat dalam stor. Kalo sy pnjm kunci jap, pastu sy anto balik, leh x?’masih lg nak try

‘tak’




Sesenang je makcik 2 jawap. Siap wat muke poyo lak tu. Hangin aku di wat nye. Sebenornye aku de je baju nak pakai sok tp masalahnye aku nye bantal, baldi, ubat gigi, berus gigi[include all the toiletries la], iron, cerek..sumenye aku sumbat dalam stor tu. And worst of all, aku nye tuala!!!Huhuhu..pe la nasib badan!petang td pon aku mndi men pakai lap gune shirt je~waaaa








p/s: tak sabar nak tido atas timbunan t-shirts malam ni-->mpob…wait for me ha…

Wednesday, December 16, 2009

at last...

akhirnye selesai gak program akak aku ni~
penatnya tuhan je la yg tau..hik3
alhamdulillah sumenye selamat walaupun ade few things yg xsonok berlaku. tp xpela. biarlah rahsia. xyah nak story2 kat cni~


this sunday da kene balik ukm lak.huuuu...baru rase nak rilek2 da kne balik!tensi btol aku!huhuhuhu..






p/s: selamat datang sem baru~lalala

Tuesday, December 1, 2009

bz

skang ni aku bz nk mamp*s...so terpaksa melupakan blog ni wat sementara waktu ye..


nape aku bz???












ya...akak aku otw nak kawen. so sebagai satu2nye adik yg die ade, terpakse la nolong pape yg ptot~sok2 kalu akak korang kawen, korang taw la cenggana rse nye~heeee




p/s: nt pas die bis kawen aku continue balik ye..janji!!

Monday, November 23, 2009

kawan...

Orang penah cakap, hidup akan jadi tak bermakna kalau takde kawan. Mungkin ada benarnya sebab seburuk mana pon kawan kita tu, walaupun kerajaan buat kempen FAMILY FIRST, tapi kita still memerlukan KAWAN. Aku pon camtu gak. Still memerlukan kawan dalam hidup aku selain daripada bergantung ngan family.

Aku kenal ramai orang. Ada ramai kawan. Tapi yang rapat dan betul2 kenal sape diri aku yang sebenarnya tak ramai [I guess so]. Aku bukannya jenis yang suke story pasal aku kat ramai2..tapi kalo story pasal orang tu ok gak la~hahahaha

Kawan yang paling lame aku penah kawan is Cik ETTY NORBAYA…kitorang da kenal since tadika lagi! Fuh..lame gile kenal. Tapi mula kawan ngan dia start darjah 6. Mula rapat since form 2. Umah pon dekat2 je. Dok satu taman. Aku skola ngan die sampai la form 4. But we still keep in touch until now. Walaupun jarang jumpe, tapi story memasing still update setiap masa..hehehe. skang ni die da jadi cik misi a.k.a nurse kat Ampang Puteri.



Ni la cik Etty…





Ni bukti aku kawan ngan die..hehehe

Kawan aku masa skola kat Muar lak…ade ramai. Lebih 16orang! Maklumlah, 1 dorm!hehehehe…tapi cam biase la, orang yg paling rapat ngan aku time kat kelas ialah Cik MAWAR INDAH. Rupa die mmg indah~hahahaha [sungguh, tak tipu nye ni!]. tapi kitorang da lost contact da~sob3..kalo kawan paling rapat kat dalam dorm lak ialah Cik Bell, Cik Farah n Cik Alia. Kitorang boleh dikatakan 1 pale la jugak.

Tapi aku just keep in touch ngan jiran sebelah katil aku je. Yang dok tido sbelah aku memalam..hahaha sape lagi kalo bukan Cik Bell tersayang..a.k.a NABILA NUR SYAKIRA..panjang sungguh namanya tak sepadan langsung ngan ketinggian die yang renek tu..hik3. Minah ni skang otw nak jadi chegu math. Aku pon xtaw pe nasib anak murid die nanti dpt chegu cam die..hahhaaha



Ni la Cik Bell kita..[ye, aku terpaksa meng-crop pic ko coz xde pic ko sorang2]
bukti aku ngan bell xde coz pic berdua-duaan kitorang dlm bentuk hardcopy je...huhuhu
tp betul xtipu..mmg aku kwn ngan die~hek3

Ok, da bis cite zaman skola, skang ni nak cite time zaman matriks lak. Aku kat mtrx de 2org kawan rapat. Nama mereka ialah Cik Miza n Cik Syida atau lebih dikenali ngan name Zootai n Debot. Nama Zootai ialah hasil nukilan aku. Kenapa?? Fyi, cik miza kita ni berasal dari Taiping, Perak ye sekalian…so just because cik miza kita ni punya lah cuak femly die taw yg die g dating, so die decide date kat zoo taiping je coz die assume femly die xkan la nak hang out g zoo lak kan??[good idea~]. So, ZOO TAIping-->setelah dipendekkan jadilah zootai. Cik debot lak ialah panggilan time tecik2 dulu. Kononnya beliau montel time tecik. So adik beradik die panggil la debot. Miza skang ni study kat UMT, amik kos Math n syida lak idop bahagia ngan bf die (pak cik Syakir) kat UMS mik kos geologi.


Ni lah depa 2 orang..



Ni bukti aku geng ngan dorang…

Masuk UKM, mesti la dapat kawan baru kan?kan?..kawan pertama aku masa kat ukm ni ialah rumet aku sendiri..walaupun time 1st year je kitorang sebilik, tapi sampai skang still rapat n keep in touch..minah ni depan org yg tak dikenali nampak ayu2 n sopan santun..depan org yg dikenali…..[speechless!ahahahhaa~alamak,die ngah marah..lari!!!3] lupe lak, nama die Cik WAN MAISARA..hahaha. minah ni amik kos Math.



Ni lah cik mai a.k.a wan nor mai~lalala[aku ngan die je yg taw asal usul name 2]



Ni bukti aku kamcing ngan die

Last but not least, dak kos aku le..kitorang geng 5orang. Uniknya geng aku ni, kitorang mmg la 1Malaysia. Bukan sebab campur2 kaum. Tapi campur2 negeri..utara,selatan,timur,barat sume ade..complete!ahaha..Cik Ira (utara), Cik As (selatan), Cik Ifa n Cik Saidah (timur) n aku opkos le pantai barat kan…hehehe



dari kiri as, aku, ifa n mek dah



ni xyah nak diperkenalkan lagi da ni..tiap kali post, msti die yg komen.heee





2jela yg aku nk cite psl kengkawan aku..walau ade buruk baik mereka, tp depa still antara kawan rapat aku. kalo de yg aku xsebut 2 mintak mahap la ye..bukan sengaje..mungkin terlepas pndg.heeee



p/s: hope our frenship will last 4eva~syg korang sume~

Sunday, November 8, 2009

sedih+bengang...[emo seyh]

aku sangat sedih skang ni coz option untuk kaler font aku da xde...
so da xleh nk post gune huruf kaler2..
ade sesape yg taw nape n cane nak wat x???huhuhu

Saturday, November 7, 2009

mengubati kekecewaan

setelah patah hati dengan cara aku menjawab soklan exam nutrition semalam, aku wat keputusan nak bungkus sume buku2 aku n baju2 aku..a.k.a PACKING!!!
ya...ebendo still ade 2 paper, tp aku xkire. da majok da~
penat stdy tp bile jawap still cam ampeh..[soklan: aku stdy ke??]







p/s: aziah, aku taw ko akan komen cenggini-->moooootttteeeeppppp?????...kan?kan?

Friday, November 6, 2009

like hell

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA......................





itulah luahan ati aku mase jawap exam td..ngape??

a)soklan senang nak mampos
b)aku lapar
c)soklan cam syal
d)none of the above


rasenye pe agak2 jawapan yg suai??






p/s:happy anniversary to cik mai n pali~kawen jgn lupe jempot..hik3

Thursday, November 5, 2009

MEMORI SILAM…[miza, ko wajib baca!!]

Tetiba je aku terkenang zaman kat matriks dulu..at first rase bosan. Matriks ceruk dalam ladang kelapa sawit, aku dapat bilik tinggi nak mampos, orang sorang pon aku xkenal, matriks aku banyak bukit, last but not least menda yang aku rase sume orang mencik..orientasi!!

Tapi sume tu berubah pas orientaik orientasi tu..aku dapat bilik dekat ngan aida [dormmate time skul], rumet sume baek budi+lemah lembut+sopan santun, kat kls dpt geng satu pale..pendek kata, sumenye berubah~

Tapi menda yang paling memberii kesan..



OPPA~[sayu je dengar nama die~huhuhu]


Nape aku n geng panggil die oppa?
Oppa tu sempena nama lee dong wook [gitu ke eja nama mamat tu?]..ala, yang hero citer korea my girl tu! Cara jalan, senyum, baju..sume2nye cam oppa!hehehe..pastu xkan la nak panggil nama sebenar lak..kantoi le nanti!

Antara memori menarik aku ngan oppa [ko jgn jelez miza!]:

1.Dok dekat2 ngan dia. So time lecture tu, memang memberi sepenuh tumpuan-->mestila nak tunjuk contoh yg baik dan memberi imej muslimah contoh+sopan santun+ayu2 gitu [lokasi sebenar tidak dapat diberitahu atas sebab2 tertentu


2.Bercakap ngan dia..dialognya:

“kenapa?” dia tanya coz time tu aku cam pandang2 dia tp bukan pndg dia pon tapi lokasi tu [yg xdpt diberitahu tu]

“tolong amikkan beg tu” aku jawab ngan nada gedik+manja2

Pastu die pon tolong amikkan sambil senyum2 riang [lagi la wat aku cair~aish]
Tu je pon..2 patah ayat je..tu pon da memberi kesan mendalam…hahahahha


3. Tengok movie sesame. Kat matriks ade wat tayangan movie-->blood & diamond. So kire g ngok muvi sesame la gak..hahahaha [orang angau mmg gitu. Syok sendiri]


4. Tangkap pic dinner sesame..tp pastu kompiter aku ne virus. Bis sume pic aku n oppa [demmm sungguh!!!]


5. Leh dikatakan tiap ari aku n die pakai baju same kaler..memule aku bangga gile n dok api2kan mizackp aku n oppa ade chemistry. Pakai baju sesame. Tapi pastu cian kat die makan ati sorang2. So aku cakap sebenarnya aku da hapal cycle baju die. Sebab tu leh same manjang~hahahaha


6. Paling besh: bila die sound dak2 pompuan gedik lain yang mik tempat aku n geng..hahaha [rasa terbela diri ini]



Tapi cenggana pon oppa tu just wat penyedap mata je leh la.. Nak syok sampai feeling2jiwang kat dia tu, jaoh panggang dari api le…xde mknanya! Salah satu sebab dia ialah dia pendek..aish~slek sungguh! Tapi xdela pendek sangat. Cuma aku tinggi sket dari dia. Aku kalo laki pendek ni mmg kureng ciket. Walaupun org cakap murah rezeki. Tapi bab2 rezeki ni tuhan je yg taw…betol x??hehehe…pe la kabo dia skang ek? Tetiba rindu sama kamu..xoxo




p/s: memori lain termasuk la laki istimewa+idaman ramaiarep~wa caiya sama lu la..gila2 pon skang mik pharmacist tu, jgn salah bg prescription da la~hek3

azam tinggal azam

semalam aku ade exam kul 8.30am
jawab da cam haram..aku berazam xmo ulang mende sama, so balik tu plan ngan cik yah n cik ira nak wat discussion kul 2pm
bila smpi bilik, pas makan-->tito sampai 1.50pm..mesej cik yah

'yah, i might be late ya..kul 2.15pm la'

'2.30pm can?' balas cik yah

'can3..'sebab aku pon nk sambung tito.hek3

kul 2.45pm aku malas2 siap2 pas semayang. tetbe..

'wani, mesej me if u da smpi,k?'
[dem...aku saje lmbt2 coz mls nk menunggu. tup2 kena gak~huhu]

sesampai je kat bilik 2, cik ira da sampai..muka bengang+riso terserlah di mukanya.
aku pikir bengang sebab aku lambat. riso sebab kunci moto+bilik dia ilang..xlama pastu cik yah sampai

kul 3pm stat bukak laptop..pastu bukak ym, fb, blog dan site yang sewaktu dengannya.
kul 4.30pm bukak muvie-->CHERI [cik yah punye]
kul 5.00pm balik coz aku da janji ngan cik mai nak makan kul 5.30pm


kul 7.00pm pas makan kat BB kitorang singgah lak McD, konon nak beli naget wat teman study..
kul 8.40pm aku semayang isyak-->tito [plan nak bgn kul 4am untuk study]
kul 4.00am aku terjaga-->snooze
kul 4.30am aku terjaga-->snooze
kul 5.00am aku terjaga-->snooze
kul 5.15am aku terjaga-->snooze
kul 5.30am aku terjaga-->snooze
kul 5.45am aku terjaga-->merancang untuk snooze lagi tapi xleh jadik!musti bgn gak!
kul 6.30am-->mandi..semayang
kul 7.00am-->sarapan, bukak laptop.tetbe dpt lak connect ngan tenet-->bukak ym, fb, blog n site yg sewaktu dengannya

sampai sekarang..so azam aku nk stdy pe jadik??
mentang2 la exam kul 3.30pm..ish3




p/s:ngah kompius pikir pas last paper nanti nak trus balik o nk g soping dulu??

Tuesday, November 3, 2009

Kenapa saya bukan kawan baik awak??

Hari tu, awak marah saya..sebab kat dalam biodata saya tulis nama orang lain sebagai kawan baik saya..bukan awak. Awak tanya:

“kenapa saya bukan kawan baik awak??”

Dan saya pun terdiam. Tak tahu nak cakap apa. Dan paling penting tak tahu nak react macam mana. Jalan yang terbaik--> buat2 tetiba teringat nak call sumone.

So hari ni, di sini, saya jawab balik pertanyaan awak tu ye? [saya harap sangat awak dapat baca]

Awak rasa, kenapa awak bukan kawan baik saya??
Mestilah sebab:
1. Awak selalu tipu sayakat depan saya awak cakap lain, kat belakang awak cakap lain [bullshit!]
2. Awak tak puasa walaupun awak tak period (datang bulan)
3. Awak tak solat walaupun selalu marah saya selalu lambat solat.
4. Awak selalu suruh saya call/mesej awak tapi awak tak pernah nak buat begitu
5. Awak malas mandi dan awak tahu badan awak berbau tapi sibuk kutuk badan orang berbau
6. Awak cakap awak menyampah dengar lagu melayu tapi hari tu dok nyanyi lagu Cinta Pantai Merdeka kuat-kuat and penuh perasaan [siap tutup2 mata]
7. Awak selalu cakap kat saya awak selalu makan kat tempat mahal tapi terkejut beruk bila tengok resit KFC RM9++
8. Awak selalu kutuk bila saya speaking omputih. Grammar and pronounce xbtoi kata awak. Tapi bila awak speaking, budak tadika pon gelak sambil betulkan grammar awak.
9. Awak selalu kutuk saya tengok cite melayu sebab xlogik n jiwang. Tapi sibuk tengok spiderman (logic ke spiderman 2?). Pastu curi2 tengok cite sembilu malam2 [siap nangis2 lagi].
10. Awak selalu contact saya. Tapi bila nak pinjam duit, bila awak gaduh ngan bf awak, bila ade problem ngan orang lain..tapi bila saya baru nak cite pasal prob saya, awak buat2 tido.
11. Awak cakap saya pengotor bila saya basuh baju seminggu sekali tapi awak basuh baju sebulan sekali [pembersih la tu ek??]
12. Awak cakap lelaki tu pandang awak walaupun saya tahu dia pandang tempat lain
13. Awak cakap abang KFC tu nak flirt awak walaupun dia just amik order
14. Awak cakap ramai laki suka awak tapi ade 1 nama je yang awak asik sebut. Itu pun kazen awak.
15. Awak marah saya bila saya tengok muvi masa awak nak study. Tapi bila saya nak study, awak tengok cite klaka pastu gelak kuat2 macam orang gila.
16. Bila ada lelaki senyum kat awak, awak cakap lelaki tu gatal. Tapi bila ada lelaki tak senyum kat awak, awak cakap lelaki tu sombong. Bila ada lelaki senyum kat saya pulak, awak cakap lelaki tu mental retarded.[f***].

Bila suatu hari, saya ceritakan tentang awak pada kawan saya yang lain, dia tanya saya..

“camne la ko boleh tahan ngan orang perangai macam 2?”

Saya terdiam. Speechless. Tak tahu nak cakap apa. Tapi saya rasa maybe sebab saya tahu, takde orang lain yang boleh tahan dengan perangai awak. Takde orang lain yang nak kawan dengan awak. Dan saya rasa kesian sangat tengok awak dulu..sebelum kita berkawan, selalu jalan sorang2, makan sorang2, kadang-kadang cakap pon sorang2..so, saya buat keputusantahan jela dan terima seadanya keadaan awak. Bak kata omputih awak ni memang unic and rare!Dan saya bersyukur dapat kawan macam awak. Tapi, kita tetap bukan kawan baik!

Monday, November 2, 2009

mimpi lagi

semalam aku mimpi lagi pasal dia.
agak2nya pe mknanya 2 ha?
nak kate aku dok pikir sgt pasal dia, cam xde jek~huhuhu
aish..pening la cenggini..
tapi sebenarnye leh je xyah pikir mende 2
tapi aku je yang still nak menyemakkan pale otak ngan pikir pasal mende remeh temeh ni..hik3

skang ni ngah struggle for my final..3,4,5,9 n 11/nov
pastu da leh balik..
pening pikir pasal my sis nye wedding lak
pastu pening pikir pasal LI lak~weeeeee..
lame2 cenggini leh kne sakit otak/sakit jantung+darah tinggi[sigh~]

Friday, October 30, 2009

Kamu dan hakikat

Kamu bangga mengatakan yang kamu URBAN
Namun hakikatnya kekampunganmu masih terserlah

Kamu bangga mengatakan yang kamu pandai buat lawak
Namun hakikatnya hanya kamu seorang je yang gelak

Kamu bangga mengatakan yang kamu cantik
Namun hakikatnya tiada mata yang memandangmu

Kamu bangga mengatakan yang kamu ada ramai kawan
Namun hakikatnya hanya aku disisi

Kamu bangga mengatakan yang ramai lelaki mengayat2mu,selalu mesej2 and call2
Namun hakikatnya hanpon mu selalu sunyi

Kamu bangga mengatakan yang kamu arif soal agama
Namun hakikatnya wudhu pon xpenah lekat diwajahmu

Kamu bangga mengatakan yang kamu tidak suka memandang lelaki lain
Namun hakikatnya matamu sering melilau mencari

Kamu bangga mengatakan yang kamu seorang yang ‘branded’
Namun hakikatnya baranganmu semuanya MADE IN UPTOWN

Kamu bangga mengatakan yang kamu pembersih
Namun hakikatnya tangan nak makan pon xpenah nak basuh

Kamu bangga mengatakan yang kamu ramai peminat
Namun hakikatnya semua itu dusta

Kamu bangga mengatakan pakwe kamu alim
Namun hakikatnya tanganmu dia pegang, pinggangmu dia rangkul

Kamu bangga mengatakan akulah sahabat baikmu
Namun hakikatnya ianya hanya ketika kamu dalam kesusahan

Kamu bangga mengatakan yang kamu punya keluarga bahagia
Namun hakikatnya makan pun tak pernah semeja

Kamu bangga mengatakan yang pakwemu menyayangi dan menghormatimu
Namun hakikatnya bila gaduh tangannya sering hinggap di pipimu

Kamu bangga mengatakan yang kamu arif semua lagu dan artis omputih
Namun hakikatnya bila tanya pasal Katy Perry kamu ternganga-nganga

Kamu bangga mengatakan yang kamu suka mengemas
Namun hakikatnya bilikmu tak ubah seperti tongkang pecah

Kamu bangga mengeji dan mengata orang yang lemah
Namun hakikatnya dirimu lebih lemah

Mengapa kamu begitu?Atau hanya aku yang merasakan begitu?



p/s: tiada kaitan antara yang masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia.
jika ada yang terasa, mungkin ianya berlaku secara kebetulan...^^

Thursday, October 22, 2009

sajak cam ampeh~

Kamu memang tak paham aku kan?
Bila aku cakap aku nak lempang kamu,
Maknanya aku tak suke dengan pe yg kamu cakap[bukannya nk lempang btol2 pon]
Bila aku cakap aku benci kamu,
Maknanya aku sayang sama kamu
Bila aku cakap kamu ni cam biskot[jap ade, jap xde],
Maknanya aku miss sama kamu
Bila aku cakap kamu ni lawak la,
Maknanya kamu menceriakan idop aku[bukan lawak coz muka kamu cam badot]
Bila aku soh kamu makan,
Maknanya aku take care sama kamu
Bila aku cakap aku ngah tension,
Maknanya aku mau kamu bagi kata semangat

Bila agaknya kamu akan paham aku?


p/s: konon nak wat sajak tacing tp xsuai ngan jiwaku..ahaks!
[nape agaknye aku jd cenggini ha???]

mimpiku

Malam td aku mimpi seseorang yang aku xpenah jangka pon nk termimpi..hehehe
At first mmg sonok tp bile dipikir2kan balik, slalunya org yg masok dlm mimpi aku akan pergi dari idup aku…so cane??huhuhu

p/s: kalo xmo tinggalkan aku, jgn masok dlm mimpiku~lalala

Wednesday, October 21, 2009

raya...

Semalam Cik Sheila jemput aku datang beraya uma dia (walaupun raya da expired). Disebabkan Cik Ira takde, so aku gi bersama Cik Aziah. Cik As, Cik Wani Zaba n Cik Nazi xde kat UKM n Cik Saidah pulak maleh nak gi. So kami berdua jela..(bukankah berdua itu lebih baik???hahahaha)
Janji memula kul 8pm nak gerak tapi disebabkan Cik Sheila ajak pas isyak takkan memandai lak nak datang awal kan?? (tak malu namenya tue~) so dalam kul 8.40pm gitu2 kitorang janji nak gerak. Malangnya, tetiba ujan. Tapi memula tu ujan renyai2 je so

“redah je la~” kataku pada Cik Aziah.

Dalam kul 8.50pm Cik Aziah sampai. Aku pakai baju kurung (raya la katakan..tp the main reason is aku da xde baju!) n disebabkan xde sweater or jacket, aku redha je nak berbasahan..hehe

“basah sket je kot”fikirku.

And memang betul pon. Aku basah sket je masa tunggu Incik Udin n Incik Apiz kat Canselori. Missing lagi 1 team (Cik Syamila n Cik Ifa), so aku call Cik Ifa.

“kitorang da kat uma Sheila da ni. Wani dok mano tu?” kata Cik Ifa
(ampeh tol~org dok tunggu dia, dia da gerak dulu lak!huhuhu)

Bila nak gerak gi uma Cik Sheila dari canselori 2, tetiba ujan turun bertambah lebat. Incik udin trus gerak moto n bawak lelaju. Cik Aziah tanye gak kat aku nak redah ke tak coz kalo rdah opkos le aku kuyup. So disebabkan time 2 da lambat n perut aku pon da wat orkestra sumbang, aku pon wat keputusan..REDAH JE!!!!!

Otw sampai uma Cik Sheila tu, aku n Cik Aziah singgah petronas coz cari Incik Udin xjumpe lak..(Incik Udin tiada tahu di mana letaknya uma Cik Sheila itu). Sesampai je kat petronas tu (aku memang da kuyup abih), Cik Aziah cek fon die n dpt mesej dari Incik Udin

-->kitorang kat canselori lagi ni. Tadi panggil korang xdengar. Tunggu ujan benti baru gerak eh~


Memang le cam ampeh! Aku kuyup sampai baju leh perah lagi. Sesampainya aku kat uma Cik Sheila tu, terus masuk bilik dia n keringkan badan. Tak lama pastu Incik Udin, Incik Apiz n Incik Wali pon sampai. Makan-makan n pastu kitorang pon balik la…the important things bout last nite are
1. 1st time aku naek moto pakai baju kurung
2. 1st time raya uma kawan UKM aku
3. 1st time beraya uma orang basah kuyup
4. Adik Cik Sheila sangat c0mey..nak jadi adik ipar leh? (hahaha…gatai sungguh!!)

Tapi the most important is i really love hanging out with my frenz..thanx 4 the invi-->credit to Cik Sheila n fmly~lalala

p/s: mee goleng n pudding roti Cik Sheila memang mengancam! Untuk tempahan sila hubungi 012-XXXXXXX (cari sendirik nomornya ya~hahahaha)

p/s lagi: pic takde kat aku. bila da de nt aku upload k?



Monday, October 19, 2009

.............

Pejam celik pejam celik, tak sangka sudah sepurnama kita beraya…dan seperti tahun2 sebelumnya, pelaksanaan pose 6 aku berlalu begitu sahaja…hahahaha
Tahun ni orang yang dipertanggungjawabkan atas kegagalan aku menghabiskan pose 6 ialah Puan Prof Aminah merangkap lecturer sensori aku. Ini adalah kerana, beliau telah mewajibkan sume bebudak fud science untuk g sensory test at least 10 times for each person!!!
Maka, tiadalah kesempatan olehku untuk menghabiskan pose kerana jika aku berpose nanti tiadalah kecukupan waktu untuk aku menghadiri 10 kali test tersebut (tp ekceli org laen leh je pose 6, main reason nye ialah MALAS!!!!!)hahaha…


Kini, aku sedang bermuram durja memikirkan cara nak mengejar kembali sume subjek aku kerana skang ni ialah STUDY WEEK..hohohoho
Minggu yang paling dinanti-nanti oleh sume student!walla…Seperti taun2 yang lepas, aku mmg xpenah langsung nak sentuh buku jika ketiadaan exam. Walau bagaimanapun, masih ade rasa takot bertakhta di hati (ayat apakah???) namun pada tahun ini, suatu kepelikan melanda kerana tiada rasa takut waima secubit beras pon!hhahahaha…mengapakah ini terjadi? Sampai bilakah ianya harus terjadi???



p/s: motip aku meraban dlm ayat yang sukar difahami ini adalah kerana kerinduan yang mendalam terhadap Bahasa Melayu Karangan time skola rendah daulu kala..hahahhaa

Wednesday, October 14, 2009

gila

Aku da nak naik gila dengan kebizian idop kat uni ni...huhuhu
sok nk kne present pojek sensori n the great thing is ari ni baru nk stat wat assgnmnt tuh!waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....sempat ke ha?
just wait n see~T_T

*pape pon, i'm realy glad FPD da setel!-->great product with great group members with sucks audience!

Thursday, October 8, 2009

industrial training

At last...setelah sekian lame menanti, akhirnya dpt gak 1 company yg btul2 ngam ngan aku...aku kne wat latihan industri (LI) for almost 6months~wuwuwu.company ni wat frozen food. Company len yg dpt is MPOB (company minyak tuh..) n UNIPEQ (kat UKM je ade mende nih..hik3)..tp aku tolak MPOB coz rmi cakap tempat 2 scarry merry n UNIPEQ aku tolak coz xde thrill bak kata prof aku. Dia beria-ia soh aku kije kilang-->"baru nmpk real situation" katanya.
*gambo ni ialah gambo dlm resume aku-->sengaja menampakkan kesucian diri+kelembutan+kesopanan+lain2 ke...an agar dapat mempengaruhi bos2 supaya amik aku LI kat company dorang~aci x?


So aku pon mintak le kat company ni atas idea Cik As (coz dia apply kat situ n org 2 soh cr kwn lagi)..yg beshnya bout this company:

  1. dia akan campak kitorang kat sume post yg ade->dpt la eksperien manyak sket


  2. elaun dapat->jumlah elaun= RM200++ (ikot post)


  3. rumah disediakan (ni antara sebab utama aku apply kat cni)


  4. bos nye baekkkkkkkk sangat!


  5. dpt LI ngan geng2 aku sume~yeeeehaaaaa....


tp yg xbeshnye:


  1. jauh: aku dok gombak..huhuhu (xleh le slalu balik uma da...wawawawa)


  2. ari kije: isnin->sabtu (waaaaaaaaaaaaa...ahad je ke cuti???)


  3. waktu kije:8am->5pm (not sure if sabtu pon smpi kul 5pm gak)


  4. de unipom:baju putih+sluar itam+tudung putih (waaa....)


tapi pape pon aku bersyukur la coz dpt gak tempat LI





p/s: hopefully tyme LI ni will be one of the best tyme in my life

Monday, October 5, 2009

tekanan hidup

mungkin betul gak ckp org..tyme skola dulu sibuk nk g uni..ni ble da kat uni,sibuk lak teringat memori tyme kat skola dulu...huhuhu
mmg tyme skola dulu is the best thing and much2 more better compared to uni life!
this week mmg bz gile coz have to:
  1. submit assignment biotech
  2. submit assignment biostat (luckily Cik Ira da setelkan 4 me-->luv u sweety~)
  3. submit lab report fud processing
  4. siapkan slide + report FPD
  5. siapkan mastersheet+scoresheet sensory (shit!!!)
  6. got trip to Yakult company on friday
  7. family gathering on saturday
  8. important wedding on sunday (jadiVIP tue...) + open house (cant skip it!!!)

next week:

  1. present FPD
  2. present sensory
  3. run sensory test
  4. still kne wat lab report processing

*isnt life in uni is GREAT?????

Thursday, October 1, 2009

selamat hari raya...

olla sume~rasanya xde la lmbt sgt utk aku wish korang sume slamat ari rya,rite?raya kan sebulan...hik3
the truth is i've been soooooooo bz lately due to my report+assignment(basela 2..student la katekan..)

My raya this year same je cam raya2 b4 this…Cume ari jumaat 2 kitorang gerak g Pahang. My atok nk g jmpe sdara mara die..xpela…aku pon da berkurun xg sana.hahaha…
Post kali ni aku nk cite bout b4 raya…pasal aku n Cik Mai g soping ari2…

Kamis-17/9/09
Setelah balik dr soping kat JJ Balakong 2, kitorang balik…sampai kat bilik, trus on laptop. On9+tengok muvi+borak2...sedar2 je da kul 4am! So aku n Cik Mai decide xmo tito coz kalo tito nt kompem xsahur lak~

So pas subuh kitorang tito n bgn kul 9++. Dlm kul 12tghri kitorang gerak g KL..
Sampai je kt KL,fulamak~jem nk mampush! Byk jln yg tutup. Nasib xbaik, kete Cik Mai meragam..temperature kete dia naik(mungkin bengang coz jln jem sgt+ari pns gile tyme 2). So tindakan yg terbaik->off air-cond. Da la tyme 2 pns.dem…tp at last dpt gak parking. So afta that kitorang pon g la jejln…aku dpt jeans 2helai. Cik Mai dpt baju selai..otw balik,jln jem lg.(damn it!)
Sampai je kat area KLCC, kete Cik Mai wat mogok lak~berasap-asap!!

Kitorang pon mustilah cuak(pompuan la katekan..ne taw sgt psl kete2 ni). So kitorang decide park kat pavilion. Lepas berpikir panjang, n atas perkenan parents aku, Cik Mai ikut aku n pemly g buka kat Swiss Garden. Pas buka, kitorang g balik mik kete Cik Mai 2 n isi air. Tapi ayah aku xpuas ati..takut pape jadi coz Cik Mai ne balik sorang2 g Putrajaya+tyme 2 da kol 10++pm-->bahaya!!!, so aku n pemly follow Cik Mai dr belakang sampai Putrajaya…at last kete Cik Mai n Cik Mai selamat sampai ke Putrajaya. Maybe coz da letak air n bile mlm cuaca xde la panas sgt kn?hik3

Malam raya-19/9/09
Today is Cik Ira’s birthday..kitorang da celebrate berminggu-minggu awalnya..n malam ni gak malam raya.heeeeeee
Cam base, aku n pamely turun KL nk g merayau cr baju+pape yg patot. Malam 2 KL sesak sungguh! Ramai gile orang tyme 2. Ramai gak artis yg aku jumpe..tp sayang, dorang xcukup pemes so aku xigt nma dorang.hahahaha…just igt muke je!
At last kitorang balik lebih kurang kul 2++am gitula~aku dapat gak la baju selai n tudung 2 helai.
Pagi raya-20/9/09
Pagi tu aku nk gosok baju untuk g semayang raya. Tapi yg wat sedeynye, bila aku nk gosok je baju, aku nengok apsal kecik semacam baju aku ni??? Damn it!rupanye 2 baju alongku.huhuhu…mak cik tailor 2 tertukar kaen bajuku jd baju alongku n baju alongku jd bajuku! Xpela…redha jela…aku pon mik jela baju 2 tapi sekali lagi aku curious..apsal kecik lak ni? Damnnnnn….mmg kecik pon!bila dipakai xubah cam sarung nangka..aish~rase cam nk mencarut je tp disebabkan di pagi yg mulia 2, aku sabar jela~huhuhu…at last aku mik je jubah yg 2taun lepas n pakai…


p/s: tyme lalu kat depan uma mak cik tailor 2, rase cam nk bakor je uma die!!!


tyme kat sogo...posing b4 fitting.hehehe
muka penat+risau kete rosak..tapi sempat gak posing
kelasss gitu...
antara spagetti yg paling sedap penah aku makan..
banyak kali tmbh xtaw le sebab mmg betul sedap or sebab lapa...huhu
pemandangan malam raya..maybe xnmpk sgt coz aku mik dr jauh
meriah gak la..makin lewat makin ramai yg dtg...siap de org bakar mercun lagi

Thursday, September 17, 2009

~pre soping day~

today aku n Cik Mai wat plan-->nk g Jusco Balakong(JJ).nk usha pape yg ptot kat sna.aku plan nk usha kasot+shirts/blouse. Cik Mai nk usha cardigan.

pas Cik Mai bis klas kul 6.30++,kitorang gerak g JJ. singgah dulu bazar kat PKNS.tyme tu da kul 7.10pm. sempat sambar air soya cincau+roti john wat bekal buke~

sampai kat JJ bout kul 8pm.trus singgah pizza n oder. pas oder g semayang dulu...pas semayang bru lapek balik kat pizza.kitorang bengang gila ngan servis die!nk cite pon maleh...
tp part yg paling bestnye kitorang oder 1 pasta bolognese tp dpt 2,bread stick pon dpt 2+1 garlic bread(2 mmg kitorang switch ngan breadstick)..bile tye kat dak piza tu, die pon cam maleh nk lyn n ckp
"akak amik jela~xpe..kitorang kire 1 je!"

aku n Cik Mai pon pe lagi..musti la tersangat gumbira.tp kegumbiraan kami 2 xlme..:
  1. dapat sup sejok beku
  2. pinggan+sudu+garpu nk mkn xde
  3. nak tercekik aku makan coz xdpt air

aku ngan bengangnye mintak le kat waiter 2...pas 3kali mintak kot+wat muke bengang+nyampah kat abg 2->baru la sampai sumenye.tp cian kat Cik Mai coz meatball die masam->cam da expired.maleh nk kompelin(lg pon org 2 da bg free 1), kitorang diam jela.

pas mkn->msok JJ usha pape yg ptot.kasot aku xdpt..tp dpt shirts+blouse. Cik Mai dpt cardigan dia.kitorang pon gerak balik.otw balik:

Cik Mai dpt panggilan tepon dr unknown caller.rupanye caller 2 rumet kwn die yg ckp nk pnjm keta.disebabkan ari2 keta Cik Mai rusak dikerjakan seseorang+cara meminta yg tak polite (bajet cam keta 2 bapak die punye~) so Cik Mai dengan slumber menjawap xleh. tp dak 2 lg slumber meminta2 lg kat Cik Mai. Bengang->Cik Mai ckp nt jap lg dia kol.ni ngah nk isi minyak..

tetbe si dia 2 mesej lg-->'cne?ley x?'
Cik Mai da bengang tahap cipan+xtaw nk handle ngan org yg xreti bahasa-->aku pon reply masej si dia-->'xleyh la.nk gune.sory'(atas nasihat Cik Mai-letak 1 titik je.kalo letak 2 titik nmpk cam ckp lembut2). pastu si dia trus xreply.for me, tindakan die 2 so rude..bengang la tu org xkasik pinjam keta.kalo org tu bertamadun, at least she'll message back n say sory. mmg le spoil the mood gumbira kitorang.mud gumbira telah bertukar jd mud bengang.
but, to make it worse...
sampai bilik, bilik Cik Mai diserang Cik Nyet (monyet)...mmg le spoil the mood!huhuhu...ni la hasil pekerjaan nyet2 tue:

p/s:ade org puji2 boypren die.memula mmg sweeeet la gak tp wat slek bile die ckp-->he's so worthless.alo....konon nk wat cam iklan visacard 2la~priceless!pastu bf dia lak wat ayat she's my the one and only...great!bf n gf same je..

~bad day~

cite ni berlaku last satuday-->12/9/2009
tutt..tutt..(mak aku kol)
"dik, sok awak bis exam kul bape?"
"kul 11 kot. nape?"
"sok pas exam awk balik, pastu ahad ayh anta balik"

so,last saturday i went back 2 my home... (memula plan xmo balik).da la pagi 2 exam..subjek food processing and technology.that clas...(sigh~) aku g tyme 1st class dulu n pastu skip..skip..skip..then the last 2 class!just imagine jela cne aku nk merepek dlm paper 2 nt..
but it all goes well with the 1st part of that test. masok je part 2-->part kire2..damn it!satu hape pon xreti nk goreng!huhuhu...(tetibe rse nyesal slalu skip klas)

abis je paper yg menyakitkan hati dan mencalar sanubari tu(cess..ayat xleh blah~), aku pon trus gerak balik uma..tgu bas punye la berejam(berjam-jam le 2..), sampai aku rse nk bakar je bustop 2..nasib bek xde bwk petrol skali+pose..hik3(poyo je).hampir2 lekuk krusi bustop 2,bas pon sampai le...
sesampai je di KTM punyalah ramai umat yg nk g soping+blk kampong.atas kecekapan abg kaunter tiket KTM 2 (da la encem~tp sayang...sombong!bajet aku nk ngorat die nak mintak diskaon lak!),xde la lame sgt aku beratur 2..dengan perasaan gumbira aku masuk dalam (tempat platform kot name die).
uish...bapak ramai gile org!!!!!!!pandangan aku trus kabur..hahaha
memula plan nk lepaskan dulu tren yg dtg. tp bile 1st tren yg dtg pon da berejam aku tgu..pe lg->xlepaskan peluang n rebut2 gak sampai tolak2..pastu cakap kuat2"woi org blakang..jgn la tolak2..."hahaha(aku peduli hape!)

perjalanan 40menit dr stesen ukm->KL sentral da rse cam journey to the west da~bapak lame!
bile smpi kt KL sentral,nk kne beli tiket putra lak~depan aku ade seorang mamat (cam sedikit kg+nerd) nk bli tiket g masjid jamek.tp berejam dok masokkan duit dlm mesen tiket 2 tp malangnya mesen 2 xmo duit die~(duit die 2 da burok sgt->da layak letak kat arkib da).pas2 blakang die lak de mat saleh yg potong barisan(bengang aku!seb bek le org puteh->mahap kan jela~).selepas beberapa kali percubaan,mamat tadi bengang kot->trus blah sambil dok kutuk2 mesen 2.
bila sampai turn mat saleh td..dia nk g KLCC kot.lagi la hampeh->masokkan trus duit rm2 skaligus..(maybe kat negara die leh kot~).rase cam nk tegur tapi disebabkan dia potong q td,aku biokan je.hahahaha..^^

pas beberapa kali percubaan-->trus tunggu kat blakang,beratur balik.tibe turn aku, aku dengan bangganya memasokkan duit n trus dpt tiket.hahahaha...mat saleh 2 pandang je dengan penoh rasa kagum.reround jap area KL sentral 2,usha2 baju, kasut, tudung...tapi xde yg menarik. so trus balik uma.otw 2..ayh kol:
"dik, ayah lambat sket ni..kalu awk da sampai nt tunggu la ye~"
"baiklah ayah~"kata aku.hik3
bila sampai kat stesen putra gombak, ayh aku mmg xsampai lagi. so aku dok la kat bustop..lebih kurang 20menit lepak situ-->hujan pon turun. da la kne tempias~damn it!
pastu makin lebat la pulak~huhuhu...tunggu ayh aku xsampai2 lak. dalam 15 menit kot..hujan pon benti.sluar yg aku pakai mmg kuyop le..ayh aku pon smpi le....penat sungguh aku!

tapi malam 2 penat aku terubat bila buka pose kat restoran kari pale ikan dengan atok+nek de+cik nora+uncle faiz+ameer+abg dd...plan aku nk balik mlm 2 gak (coz isnin exam lg) tp base la...xjadi.kakak aku soh balik sok.so ahad 2 baru aku balik...
this gurl (in circle) is my schoolmate.not sure sape lak name die
muka2 org yg kaciwa xdpt masok tren
just imagine punyalah pack org tyme 2...huhuhu
ni pon sket je aku snap coz org da pndg2 tyme aku snap pic 2
niat dihati nk snap pic ujan turun mencurah2 tp bile dlm pic ni xnmpk lak~huhuhu
p/s:exam mse isnin tu besh gile coz dibenarkan untuk pandang2 paper org sebelah tp xleh discuss!

Monday, September 14, 2009

~lelaki itu~

Aku inginkan lelaki yang....
  1. Pendiam tapi tak lah sampai aku cam bercakap dengan dinding
  2. Pemalu tapi tak terlalu malu untuk meluahkan isi hati dia (cewah...^^)
  3. Menyayangi ibu bapanya tapi tidaklah sehingga mengabaikan pasangannya
  4. Mampu membimbingku ke jalan yang lebih baik tapi bukanlah seorang yg terlalu ustaz (kerana aku bukan seorang ustazah)
  5. Caring tapi bukanlah sampai ke tahap busy body (sume mende nk taw->caring la 2 kn0n!)
  6. Berkerjaya tapi bukanlah workaholic
  7. Mampu menangis untuk orang yg dikasihi tapi bukan 'mat leleh' (teg0r sket da nangis~huhu)

Mampu ke dpt laki perfect camtu ek?

*Kalo diri xsebaik Khadijah, jgn hrp nk dpt laki cam Nabi SAW~

Terime je pe yg ade tp manusia berhak untuk memilih kn?

p/s:Moga aku dipertemukan dengan laki yg gitu..xdpt yg exactly the same, sket2 pon jd la~hihihi

Friday, September 4, 2009

~l0ng day~

Mende ni stat dr 2/9/09...

Sekitar >12am...
farhah : wani, nt sok ko kejut aku sahur taw!
wani : ok~

Pukul 4.30am...
Aku pon bgn le g kejut Farhah kat bilik die n trus bgn sahur (neslo+biskut cream cracker munchy's)..aku on lappy n tetbe je dpt tenet! (hari yg sme ak post rase cam nak membebel...)
So,base la...jd gile jap, (dpt tenet-->lepas gian coz slame ni xdpt on) aku pon dok on smpi le kul 8 (2 da termasok solat subuh skali ye). Nak tido, kang kompem 'ter'skip kls...so, aku pon decide xyah tido.

Pukul <11.00am...
Bertolak g kls dlm keadaan srabot (last minet nk kua bru igt suar yg aku nk pki 2 cedera so ne jahit dlu.tros lmbt jd nye....huhuhu). Prof Aminah masuk kls n ckp xde lak kls~die just nk discuss psl pojek je.huhuhu..kalo taw tido kt bilek lg bg0s!

Pukul <12.00pm...
Disebabkan aku da janji ngan Miss Mye nk gi Pusan aka Pusanika=Pusat Serbaneka (kot~), so aku xleh le balik bilik dlu. Ne tgu beliau bis kls. Beliau de exam n bis kul 2pm. Aku lapek kat pmfst. Niat di hati nk k0n0n nk stdy...pegang je pen, pale denyut2 n tgn gigil2 (kesan pengambilan kafein+xckp tido)-->dok menong jela..
Suddenly, Miss Ainn approach n lepak 2gether2...pelik sungguh coz tyme borak2 2 xde lak sindrom gigil2+denyut2 pale melanda!b0rak2 smpi xhengat dunia lak 2..hik3

Pukul <2.00pm...
Miss Mye mesej (da bis exm). So aku pon gerak g jmpe die+grak g Pusan. Kat pusan, da usha2 baju pas2 trus balik bilik..tetbe Miss Mye tye, jd ke plan nk g Pavillion->teman die g tukar baju. So, ayat pemes aku bile org tye-xkesah la..sukati la..kite ikot je~ so kire on jela 2. Miss Ira xdpt ikot coz de kls..

Pukul 3.45pm...
Aku n Miss Mye gerak g KL. Plannye:
  1. park kat sg. wang (park Pav mahal seyh~xleh2)
  2. jejalan usha beg (for me)
  3. buke kat Subway (da lme ngidam nk mkn...wuwuwu)
  4. gerak gi Pav (tukar baju)
  5. Miss Mye nk usha jeans kat Forever 21
  6. beli J.co donut (aku ngidam lame da neyh!)

Around pukul >10.oopm...

At last, ebendo aku yg nk cr beg tp Miss Mye lak yg beli (as usual la 2~) + beli beg 4 her fren lak lg tu! (Miss Mayo who sells the dancepad!hik3...nk gak pomot!). But it all goes well with the plan (btoi ka ayt aku ni?mksdnye seperti yg dirancang le 2..hik3). So, kitorang pon gerak la balik hastel..plannye:

  1. aku tido bilik Miss Mye
  2. nk suprise kan Miss Ira (19/9 bday die tp kitorang da bli present siap2 da)
  3. wat makeover show (cam men mekap2 tyme zmn kanak2 riang dulu)

Pukul >3.00am...

Baru je letak pale nk tido...tetbe lak kolej aku ni gegatai nak wat fire drill...huhuhu

Terpakse la merajinkan diri ini untuk turun ke bawah~ (2p0n pas riso dorang men terjah je bukak pintu bilik-da la cekci mekci.huhuhu)..lebey kurang sejam gak kot, bru le selesai demo (wat pon ala2 je)..tetbe de lak anouncement-->gi amik mknan sahur. Aku n geng pon pe lg, tak lepaskan pluang!hik3...

Pukul >4.30am...

Pas mkn sahur (nasi+aym halia xde kuah+kcg pnjg goleng), oleh kerana rase cam 5hari xtido..plannye nk baring jap merilekkan pale b4 subuh, last2-->bgn2 je Miss Mye bru blk kls. So itu bermkna-->kul 12pm!LOL.hahahaha...mmg tersangat lah hampehnye aku ni!

Moral of the story:

  1. jgn consume kafein kalo da taw bile mnom je nt dpt sindrom gigil2+pale denyut2
  2. da taw xckp tido, pas blk mer0nggeng 2 tido jela cpt2

P/s: duit da makin kering tp de ati lak nk g spa...mmg nk kne sepak le if mak aku taw!huhuhu...

Thursday, September 3, 2009

~rase cam nak membebel cam makcik2~


Olla~ebendo da almost 2wiks ramadhan, skang ni bru la aku terhegeh-hegeh nk wish salam ramadhan kt sume...wahahaha (guess it's not too late,rite??)

Skang ni disebabkan oleh keseimbangan hormon yg xstabil (not as wat u think yaa...), aku slalu emo2 lak..ye ke? Rsenye gitu la~huhuhu...


Dulu tyme bulan poce ni sonok sgt~tiap wik de invi g buke poce (uma my auntie ler...). But nowadays da xde da..(lbey kurang 2-3thn ni le). Ngape gitu ek? Bknnye aku harap sgt nk mkn kt uma dorg 2.. (mak aku msk lg sedap,siyes!!).tp da xbes le..poce xde gathering da~miss oldtyme..buke poce rermi ng sdare2..eratkan silaturrahim la kek0nonnye~hik3


Pastu mlm raye blk kamp0ng (walaupun kg aku sejengkal je jaraknya)..msk dodol,lemang n rendang sesame...dak2 dok men bunga api+mercun,pakcik2 dok men poker,makcik2 wat ketupat extra (ngumpat le tu),remaja2 dok gosip2+burak pape yg pt0t...mmg besh gile tyme 2!

Tp 2 sume da jd past tense da~da expired da...huhuhu


Dulu aku n kezen2 sume rapat gila nk mati...kalah adik bradik~ (gaya cite gile hyperbola) skang ni bile jmpe je,masing2 da memalukan diri..sume cam bajet2 sopan santun.no more borak2+gossiping da..men poker pon da xde.. (xdpt nk nuntut ilmu dr uncle2 sekalian) gurau senda pe tah lagi! Really2 miss dat tyme (ke cume aku je yg rase gitu ek?)


Taun ni msk kali ke2 aku raye tnpa nenek... (moga dia berada ditempat yg dicucuri rahmat-Nya) . Last month my p0p0 da passed away da~huhuhu...so skang ni tinggal le at0k, Nek De n k0ng2 je. Atok pon da slalu xsht.kekdg cian gak ngan die...ade ank tp xleh pki (ank die=my pak long=Mohd Reme-bukan nama sebenar)! Xde pon g nengok die..huhuhu


Tp ari2 tyme at0k dtg uma,die de gtaw paklong dtg..nmpk muke die cria je..tp cam nk nangis pon de gak..(mungkin terharu kot-rindu ngan anak sendiri) aku slalu pikir, nape la PL sanggup wat ayh die gitu.ish3...nauzubillah...hopefully mende 2 xjd kat aku. Hakikatnya si PL 2 da dpt pon balasan die~ank2 die pon xmik kesah kat die (hahahaaha...wat u give u get back taw!-->ayat pemes tyme skul dulu). Aku harap sgt2 supaya die 2 sedar sket psl tanggung jawab die sabagai seorang anak..jgn sok org tua 2 da keras(phm2 jela pe mksdnye ye~bkn mengharap tp ni kenyataan!), baru terhegeh2 nk merayu2 minta maap...xde mknanye!!!!!(emo lak aku~wuwuwu)


So to all bloggers, igt2 sket kat mak bapak korang (kat aku skali la 2)..
Pesanan penaja-->ingatlah,sayangilah dan kasihilah mereka (mak bapak+pemely korang) selagi mereka masih ada..


*dis year...


  1. 1st beraye tnpa 0m (my uncle)-->passed away last May [str0ke+coronary heart disease]

  2. 1st tyme beraye ng Uncle Jam (Jamal_bukan nama sebenar)-->most probably pengganti tmpt 0m [amazingly fast rite?mantap gitu~]

  3. 1st tyme beraye ngan tunang al0ng (Mr. DD aka Drebar Den..hahaha)--> dis december dorang kawen..insyaAllah

Friday, August 28, 2009

~seharian di bilik orang~

semalam pas bis je xm, aku trus g bilik cik ira n cik mai.niat dlm ati->nk wat repot+on9 (cr bhn la kunun) +stdy biotech..last2 bile da dpt on9,hape lg....trus menerus le on je cam org xpnh dpt on9..hik3
lepas geramnye pasal~

petang 2 g bazar area pkns (1st tyme g kot).da la ujan...sangup gak redah coz mengidam nk mkn nasi aym (kalah org ngand0ng!!)..g ng cik mai, cik ira n cik kat (mai's fren). Setibanya kami di sana, (cewah...ayt xleh blah~) sgt lah manyak mknan yg mampu menggetarkan iman di dada...hik3
de aym golek, murtabak, nasi aym, nasi lemak, roti john..n macam2 lagi (cam iklan astro->macam2 ada)

kitorang pon reround le dok usha2 nasi aym ne yg plg best area bangi ni...jln nye jln...tetiba mataku terlihat sesuatu yg menakjubkan--->seorang makhluk Allah yg sgt le encem!!!!
terpaku aku (coz tyme m'usha 2 die pon ngah pndg la plak~aish...kantoi!). Dia jual nasi beriyani (beriyani pon beriyani la...tp ni bkn beriyani mamak k???ank tokeh kot 2...).trus tetbe rse nk tukar plan. Da xmo mkn nasi aym da..nk mkn nasi beriyani lak!hahaha...xleh blah t0l~

aku pon ngan pnoh rse semangat dok gtaw cik ira..."ira..de mamat encem gile.pki hud lg!tyme pndg kat die 2,die pon dok pndg gak..aish~" kateku dengan nada penuh menggedik...so kitorang pon decide patah balik kat abg 2 (mmg mse 2 kne pth blk pon coz da bis gerai)..then bile tunjuk kat cik ira...aiseh~d0wn jap!abg 2 hanya cun dilihat dari jauh je...huhuhu
kecewa aku! Xpe la...back 2 the normal plan-->mkn nasi aym jela.hahahahahaha

blk dr bazar..b4 that cik ira mintak drop mcD dulu (c0z mknan yg melambak kt bzr td xde yg memberahikan die..wuwu).tp as usual la...walaupun die je yg mntk memula tp at the end aku n cik mai mustilah tumpang skaki nk oder gak (wat sahur kunun2 nye~).pas2 dr0p cik kat di kolejnya,kitorang pon melantak la... (da buke ye tyme 2)

mlm 2..slaen melantak+on9+bergossip, aku nye lappy lak wat hal...xleh nk log in tenet.huhuhu
da la kt blk xdpt.nk numpang wifi kat blek org,lappy lak wat hal~wuwuwu
so aku serahkan pd yg pakar-->cik ira untuk setel down the prob...lme gak la nk setelkn mende 2.berkat kesabaran+kesungguhan+keazaman dan lain2 ke...an, at last setel gak prob lappy aku.hik3 (thnx a lot 2 her~)

mlm 2 tito lmbt (perkara base bile aku overnite blek cik ira n cik mai ni~).kat kul 3am gak tito.kul 4.15am ak terjaga...tp coz of sakit sgt mate ni nk open (ayt rusak sungguh!) aku pon sleep le balik...kul 5am bgn blk.sahur beger mcD yg sejuk n kentang cam kapas 2...

pagi 2..cam base la..mustila xg kelas akibat syndrome kurang tito...tito xsdo diri smpi kul 12 bru bgn.waaaaaaaaaaaaaaaa.kalo mak mertua taw musti ne rejek.kalo ayh taw pon musti da kne terajang nih!huhu...tp malangnye aku xde mak mertua n ayh aku xtaw.hik3

pas bgn trus kuatkn azam nk siapkn repot.sket je pn nk kne setel kn lg tp it took almost 5hours 2 b settled.why???mustila bz beron9+on pesbuk+gossiping=kurang pahala poce aku 2day.hahahaha

ni nk ciap2..g mndi n nak g bzr..nk mkn lg nasi aym hot smalam...daa~
slamat berbuka 2 all muslims..xoxo


*pic ni diambil mse b4 poce...we all g picnic(yeke picnic?) kat sg tekala...g gambel je!pas search jln kt google, trus g.n tyme 2 da nk ujan.luckily xjd ujan so leh la we all mndi lelme sket.hahahaha...blk 2 singgah kajang mkn satay!!!!!besh!sweet memory~lalala

Thursday, August 27, 2009

~no idea~

lamenye la x berblog ni..huhhu
thats mean im so bz!!
ni pon bru pas exm...sabtu ni de xm lg(kecewa sume dak fd sc c0z xleh nk blk celebrate merdeka)
ni sume gara2 prof osman 'kesayangan' ramai~waaaaaaaaa
tanpa perasaan bersalah dan penuh bangga die ckp nk wat xm sabtu ni.bile de dak cine gtaw nk blk n da bli tiket, die ckp
"typical reason ye?tiap taun msti 2la alasan soh pospone xm...xpe2 i'll pay u the ticket"..waaaaaaaaaa..mendidih je dgr~huhuhu
walaupun aku mmg every week blk, tp still nk blk gak coz da xthn nk dok cni..tension giler nak mati!!!(ayat hiperbola yg sering digunakan..hek3)
pape pon,skang ni aku dlm proses nak menyiapkan rep0t+stdy biotech sket
h0pe leh la bis stdy...huhuhu
*da kekeringan idea+lapar+haus+penat jalan kaki n nek bukit+xcukop tito=sket je p0st

Monday, August 10, 2009

~..............~

xtaw nk ckp pe
so busy this 2weeks
tenet pon sl0w jek~huhuhu
ni pon kre nsb bek la...
2yg nk p0st sket..hik3
yesterday was my m0m's bday...weeee
she's already 50.."mak da jd wrga emas~hahahahaha"kate aku
n pas2 mak ne jelingan maut mak.hahahaha
base la 2..age n weight is w0men2s big secret!
hahahaha...anyway live long mak~may g0d bless u
luv u...^^

Tuesday, July 28, 2009

~bday pix~

setelah sekian lama mendelaykan posting ni (due 2 the tenet prob), akhirnye berjaya gak post...hik3
mmg da tersangat expirednye~wuwuwuwu
but u'll enjoy it!
b4 da cerem0ny begin....

cappy gang~lalala..
fr0m left: aziah, me n ifa


aish~ni sape nye bday neyh????
as..as...hik3

alololo....men cuap2 lak die~hik3
me wif ira

pic in the dark~
taken by: miss farhah sebelah bilik..hehehe

pic bajet cun..hehehe

kantoi bilik selerak~huhuhu
(ngah bz wat kije la...2yg xsempat kms->nak cover..hehehe)


cak....rejected model 4 choc indulgence!wuwuwu..
(me n ira)

burok tol pesen baju aku~wuwuwu
taken by: aziah

jajan...c0rnt0s + many others..smpi xtaw pe lg yg dorang campur
hehehe

imaginary bday gift...^^
ni yg aku nak~

reality bday gift..
ni yg aku dpt..hehehe
besh3...given by:my al0ng
selendang merah + b0x c0mey + kad bday wishes
given by: miss as

choc b0x..
given by: miss ainn

ch0c indulgence + melt candle = ........(sdri pikir la ye!)

bday gurl...hik3
s0nok sgt mlm 2..chat smpi kul 3am!
padahal sok pg kls kul 8am..huhuhu
pape pon, this is the best bday ever in my life~
xpnh org wat suprise party 4 me-->sob..sob..sob
thanx 2 all of u-->ira, as, ifa,aziah, ain n last but not least farhah

~my birthday~

olla....^^
2day is my 21st bday...hik3
da leh ngundi da~lalala...
this year is a great bday celebration 4 me coz 1st tyme in my life dpt suprise party!

mlm td-->ira, as, aziah, ifa n ain dtg blk 4 my bday celebration
terharu sgt...tanx korang!
really3 appreciate that!

dorang dtg bwk kek secret recipe lg!
2 slices of choc indulgence n 1 slice of my fav cake->tiramisu~nyum3...^^
then drg bwk coke n cikedis...hik3

dap ngat...then kitorang borak2 smpi kul 3am!
padahal sok kls kul 8am..wawawawa


choc indulgence~yummy!!!

*other pic will be post kat page baru ye..^^

mls nk edit2...hik3

Monday, July 27, 2009

~last weekend~

poor my sis!
die ne admit kt spital
coz gigi bongsu die 2 tumbuh senget n tolak gg yg ade
so, ne la cabut gg 2
4btg lak 2!huhuhuhu...
gg yg prob de 2 je(yg bwh)
but tkt nt if cabut yg bwh, yg ats 2 nt tmbh pnjg sgt n kne kt gusi lak
so-->ne cbt 4btg!wawawawa...
operate sabtu lepas(almost 3++ hours)
luckily her condition is stable~gg je pon!lol..
jumaat ne admit n ahad da leh discharge
isnin b4 2,is her bday
so kirenye taun ni adiah bday die mhl gile nk mati!!!(pe punye ayt la ni~huhuhu...)
ye la...bil spital 2 je rm1500!hahaha
kre adiah bday die la tu~huhuhu
pape pon..hope she'll gel well a.s.a.p!
*moral: slalu2 la cek gg anda sume ye~^^

Wednesday, July 22, 2009

~my day~

actually mende ni da xpired da(cuz it happened on tuesday!hik3)
ok la...aku stat from the beginning until 2day..
tuesday:
my group n i hve started on making our yogurt drink...^^
quite kelam kabut le coz 1st tyme la katekan..hehehe
but in the end, siap gak yogurt drink kitorang~nyum3(ye ke?huhu...)
tyme nk rse 2, aku siap mengucap lagi....huhuhu
punyela tatot nk rse!
at last, slamat gak!(buktinya-->hello...im writing rite here ya!opkos le aku idop!)
but the taste is sux!yucks...
n rite now aku ngah pining2 maw pikir formulation cne nk wat yogurt 2 supaya ianya dap diminum...huhuhu
just in case y'all de idea bernas,plis.....let me know ya!!!!
and today pojek men badminton aku 2 berlangsung gak(at last!)
2 pon sbb ainn yg ajak..so org kate pucuk dicita ulam mendatang..hik3
aku pon on jela...
n ptg 2,kul 6.30pm dengan semangat yg berkobar-kobar(ceh~poyo je!)
aku pon trn le n without warming up, tros le men...
bru 1st set da pancet...hahahahaha
xleh pki btoi la aku ni~huhuhu...
wednesday (today le tu...):
today class start at 8.30am(waaaaa....liat btoi nk bgn!)huhu...
wat lab...food processing
aku pon g la kls ngan tgn yg cedera 2(sbnrnye cramp..poyo je~cdera kunun!huhuhu)
but luckily it end early(10am da setel!)
pas2 g mam n g kls biostat bersama cik ira...hahahaha
ira n as nk ajr blk ktrg cne nk pki software minitab 2...
pas kls ptg-->end by 5pm,ktrg g blk lab utk yogurt taste
smlm wat alasan xsdp coz xsejuk..now nk rse yg sjuk lak
(btul2 menipu diri sdri..padahal mmg xsdp pon!hahahaha)
n mmg btul pon...rse cam pape je..
so...musti cr jln cne nk dap kan die!huhuhuhu....
ptg ni men badminton lg...
but today da warming up da!
mmg warm pon...coz wat gitu2 je!hahaha
siyes da lupe cne nk warming up...hahahahaha
last warming up time skul dulu..gile la!
nmpk sgt xmenjalani gaya hidup sht..hahahaha
p/s:hopefully tgn aku will get well soon...n my yogurt jd dap!

Sunday, July 19, 2009

~pic mid outing~

these r fews of our outing's pic...terpaksa post baru coz lom reti sgt cne nk ltk pic...(huhuhu...poor me!)

ngah bosan tunggu tren pon sempat lg posing..
taken by:junior aziah~
wif aziah...
ngah mam kfc-->cheesy chickaroni trial!


hp baru aziah...sume features yg canggih de except 3g
but ni bkn aziah ye...ni ira!(jd model jap!hehehee)

alololo...men cuap2 lak die!




aziah lepas rindu kat kfc...hik3
"da lme xmam kfc" kate aziah.



from left: bell,ira n aziah






~gals day out~

yesterday i hang out wit my gal frens-->ira,bell n aziah.
at first, as pon nk follow gak but at last xjd coz she's got fever+cough+flu.huhuhu...cyan die~
so the nyte b4 we hang out, ak ajak bell tito at my room.base la..da lme xjmpe..dok pok pek..pok pek, smpi la kul 5.baru la terhegeh-hegeh maw tito.huhuhu...n opkos le if da tito kul 5 2,phm2 la betapa liatnya nk bgn (smpi 'ter'miss subuh)huuhhuhu...


pagi 2-->quite a bright day.org kate a bright day gives a happy day.but it's not happen to me!huhuhuhu..(xpe2,nt kite story kat bwh nape ek?!)
seperti yg dijanjikan(ceh..ayt xthn!), me, bell n ira gerak la g tunggu bas.
aziah da gerak dulu coz die nk g lowyat (usha hanpon!)
pas2 xlme tgu, bas pon smpi.smpi ktm,xyah nk tgu lelame nk beli tiket coz bli pki mesin auto je~n xlme pas2 ktm pon arrive. It goes quite well at first-->i almost believe on what ppl say bout bright day.smpi mid, ktrg pon round2 jela (nk g tgk muvie bratornye cam pe je!). so cancel la ngok wyg.motif g mid:



  1. cr adiah for my sis bday. at first i've decided to pick out a dress (coz she've wanted it so much). but since there's no best dress that we could find, i decided 2 buy her mp3 player.huhuhu..rabak gak la diwatnye.lari bajet aku bulan ni!hik3)
  2. cr adiah for bell's bf graduation day. she decide to buy him a tie clip. last2 dpt gak-->nice n laen dr yg laen gak la design die)
  3. aziah nk survey hotplate. die ckp nt sng nk msk esp tyme ramadhan~weeee...dpt gak ngok kat carrefour for just rm150. but xjd beli coz 2 stock clearance n got no waranty!!manyak cantek!!!so xjd bli!
  4. beli brg for my yogurt projek-->plain yogurt, kurma o kurma juice.but at last cancel coz xsure nk simpan ktne n bile lab leh book.tp the truth is mmg lupe pon nk beli coz da khusyuk ngat ngan mende laen.huhuhu...
  5. last but not least, shoping our stuff!!!!!(maklum la, wet pt bru je msk-->ngah kaye lg.hik3)


There's so many things happen during our outing. manyak yg kitorang ckp 2 jd kenyataan!mmg mulut aku ni selalunya sedikit masin!waaaa.....antaranya:(aku tiru gaya ko post mulut masin sket2 ye ira?...weeee...sowi ya!no idea)


  1. On our way to mid,in ktm...aku bercerita psl laki2 yg pervert ni...psl kakak a.t yg kne gesel2 dlm bas. at last: during our way back to ukm, opkos la ktm 2 pack cam sardin!ira kne gesel ng mamat negro.waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......da la BO kuat gile!smpi aku nk bernafas pon xleh!wuwuwuwu.... moral: jgn balik malam to avoid pack!
  2. Lunch at domino's (me, ira n bell), we talked bout jeans. ira kept wondering why ppl love levi's so much.so i told her..mybe coz it's quality-->kalo jeans laen,if jatuh nt jeans rabak lutut pon rabak gak but with levi's mybe if jatuh jeans rabak lutut safe..hik3 at last: lutut+seluar aku yg rabak coz jatuh tyme kua dr ktm..da la suar baru.bru je 2kali pki.huhuhuhu.... moral: pki la levi's-->at least lutut xrabak!
  3. Tyme jejln kat MJ (metrojaya ye..not micheal jackson!) i told them bout an email that i received from my fren(A.t), bout a car accident. this story was told by a fireman who's trying 2 save them. mmg trok la smpi driver 2 mati di tempat kejadian..huhuhu.at the backseat, there's a boy n one old women. both of them were naked!(siyes weyh!)...dorang ngah wat 'ehem2' la b4 that accident happen coz they're still in 'that' position!the old lady was dead n suddenly that boy calling out her mum("mummy..mummy..").that boy is wearing a cross necklace(eventhough he's muslim!).pe nk jd la dunia ni!but the issue here is lastly they found out that pompuan tu is the mother of that boy!!!!!!(walla...dunia mmg nk kiamat-ngan mak sdri pon jadi!huhuhuhu...) at last: ira nmpk a boy with an old lady (wondering if she's his mum o sugarmummy!) n that boy is wearing a cross necklace!huhuhuhu...luckily he's not a muslim!

  4. On our way back 2 ukm, tren pnoh gile...msk tren berebut2 but at last all of us did it well. but suddenly bell rse plastik yg die bwk 2 ringan semacam je..rupe2nye air mineral+vitagen die cicir...poor bell.kempunan nk minum vitagen.kitorg siap ckp mlm ni jgn dok mimpi2 lak kat vitagen yg ilang 2.huhuhu...but xlame pas2 bile tren da less pack, ak ternampak vitagen bell.org kate jodoh xkemana..hik3.so bell xla kempunan vitagen die 2..n xlme pas2 gak,de org bg die nye mineral..wa...lucky her! at last: tyme kua tren,tah cne aku termiss step n jth. air oren yg aku tapaw dr kfc tumpah. da xleh nk watpe. aku just ngok je air 2 mengalir..waaaaaaaaa....aku yg kempunan!!!but luckily aku takde la smpi mimpi2 kat air oren 2. moral: jgn tapaw air.wat nyusahkan je!
  5. Pas kua ktm, kitorang pon dok la tgu bas ukm yg sememangnya ade kt citu.but pintu xbkak lak.so ktrg pon dok la lepak2 kt kwsn nearby + kutuk2 pakcik drebar 2.ayt die lbey kurang gini la-->1>mne pulak la pkck ni..xnmpk ke org rmi gile ni! bkak la pintu bas!2>pakcik ni da taw org rmi wiken bwk la 2 bas kedekut ngat nape?mls la 2 nk ulang alik mik org.. 3>pakcik ni msti ngah minum ni..dok lepak2.pakcik cpt la...(dgn volume yg agak kuat). at last: tetbe ade la mamat yg dok kt blkg ktrg ni jln g kat bas 2.(gulp!kate la 2 pakcik bas??!!!) rupe2nye mmg 2 pon pkck bas 2!waaaaaaaaaaaaaaaa... moral: b4 nak ngumpat 2,ngok dulu kiri kanan!
  6. Pas terkantoi ngumpat drebar,ktrg pon beratur la nk nek bas..aku lak gi gatal mulut ckp: "ntah2kan jap lg bile tibe tang kite je, xmuat.xpon pakcik 2 sje je xbg kte nek coz kte ngumpat die td.ngeeee" at last: bile turn ktrg mmg pkck 2 dgn bangganya menutup pintu bas dgn alasan xmuat dah!padahal de lg ruang kt tangga 2!pkck 2 mmg kejam!!!!!!!!!!!!!! moral: kalo da taw mulut 2 masin jgn le dok gatai2 ckp mende yg -ve!huhuhu...
That's all bout mulut masin. pas kne reject ngn pkck bas 2, ktrg pon decide nek cab jela..n luckily ktrg smpi dulu dr bas 2.weeee....buktinya: tyme ira anta bell g kolej die, drg terserempak ng pkck bas 2 n dgn sng ati g jerit kat die:"bley blah la bus..kitorang da sampai dlu tau..naek moto lagi..blah la wei"(hahahahaaha...aku sokong korangnye action!)

Pas ira anta bell blk,die anta aziah plak n aku pon blk la bilik ngan sluar yg koyak,lutut rabak n air oren yg just tinggal kenangan je! bout above all of that,my memories with my frens!that's all important most 2 me!luv them all...nt kte hang out 2gether lg ye...^^
*pic aku xleh nk upload lg coz xtaw cne.waaaaaaaaa..
Related Posts with Thumbnails