-G.E.N.G-

Thursday, October 8, 2009

industrial training

At last...setelah sekian lame menanti, akhirnya dpt gak 1 company yg btul2 ngam ngan aku...aku kne wat latihan industri (LI) for almost 6months~wuwuwu.company ni wat frozen food. Company len yg dpt is MPOB (company minyak tuh..) n UNIPEQ (kat UKM je ade mende nih..hik3)..tp aku tolak MPOB coz rmi cakap tempat 2 scarry merry n UNIPEQ aku tolak coz xde thrill bak kata prof aku. Dia beria-ia soh aku kije kilang-->"baru nmpk real situation" katanya.
*gambo ni ialah gambo dlm resume aku-->sengaja menampakkan kesucian diri+kelembutan+kesopanan+lain2 ke...an agar dapat mempengaruhi bos2 supaya amik aku LI kat company dorang~aci x?


So aku pon mintak le kat company ni atas idea Cik As (coz dia apply kat situ n org 2 soh cr kwn lagi)..yg beshnya bout this company:

  1. dia akan campak kitorang kat sume post yg ade->dpt la eksperien manyak sket


  2. elaun dapat->jumlah elaun= RM200++ (ikot post)


  3. rumah disediakan (ni antara sebab utama aku apply kat cni)


  4. bos nye baekkkkkkkk sangat!


  5. dpt LI ngan geng2 aku sume~yeeeehaaaaa....


tp yg xbeshnye:


  1. jauh: aku dok gombak..huhuhu (xleh le slalu balik uma da...wawawawa)


  2. ari kije: isnin->sabtu (waaaaaaaaaaaaa...ahad je ke cuti???)


  3. waktu kije:8am->5pm (not sure if sabtu pon smpi kul 5pm gak)


  4. de unipom:baju putih+sluar itam+tudung putih (waaa....)


tapi pape pon aku bersyukur la coz dpt gak tempat LI





p/s: hopefully tyme LI ni will be one of the best tyme in my life

4 comments:

bella said...

waaaaa ko LI katne???ak pon konpius nk ptkal katne..huhuhu tp maybe ak mntk kat area bangi ni kot...duk kat cni...huhuhu mtk sek agama...kih3

nurul lalala said...

aku dpt kat kota tinggi...hahahaha

She_La said...

waaa dh dpt ye.
bestnye hehe..
takyah pk dh kan..
kite tak dpt 1 pun lg..
gud luck yea...

Faziera said...

point pasal yg besh dpt LI kt situ semestinye sbb ADE AKU kn?
aku tau dah....ki3
=p

Related Posts with Thumbnails