-G.E.N.G-

Thursday, October 1, 2009

selamat hari raya...

olla sume~rasanya xde la lmbt sgt utk aku wish korang sume slamat ari rya,rite?raya kan sebulan...hik3
the truth is i've been soooooooo bz lately due to my report+assignment(basela 2..student la katekan..)

My raya this year same je cam raya2 b4 this…Cume ari jumaat 2 kitorang gerak g Pahang. My atok nk g jmpe sdara mara die..xpela…aku pon da berkurun xg sana.hahaha…
Post kali ni aku nk cite bout b4 raya…pasal aku n Cik Mai g soping ari2…

Kamis-17/9/09
Setelah balik dr soping kat JJ Balakong 2, kitorang balik…sampai kat bilik, trus on laptop. On9+tengok muvi+borak2...sedar2 je da kul 4am! So aku n Cik Mai decide xmo tito coz kalo tito nt kompem xsahur lak~

So pas subuh kitorang tito n bgn kul 9++. Dlm kul 12tghri kitorang gerak g KL..
Sampai je kt KL,fulamak~jem nk mampush! Byk jln yg tutup. Nasib xbaik, kete Cik Mai meragam..temperature kete dia naik(mungkin bengang coz jln jem sgt+ari pns gile tyme 2). So tindakan yg terbaik->off air-cond. Da la tyme 2 pns.dem…tp at last dpt gak parking. So afta that kitorang pon g la jejln…aku dpt jeans 2helai. Cik Mai dpt baju selai..otw balik,jln jem lg.(damn it!)
Sampai je kat area KLCC, kete Cik Mai wat mogok lak~berasap-asap!!

Kitorang pon mustilah cuak(pompuan la katekan..ne taw sgt psl kete2 ni). So kitorang decide park kat pavilion. Lepas berpikir panjang, n atas perkenan parents aku, Cik Mai ikut aku n pemly g buka kat Swiss Garden. Pas buka, kitorang g balik mik kete Cik Mai 2 n isi air. Tapi ayah aku xpuas ati..takut pape jadi coz Cik Mai ne balik sorang2 g Putrajaya+tyme 2 da kol 10++pm-->bahaya!!!, so aku n pemly follow Cik Mai dr belakang sampai Putrajaya…at last kete Cik Mai n Cik Mai selamat sampai ke Putrajaya. Maybe coz da letak air n bile mlm cuaca xde la panas sgt kn?hik3

Malam raya-19/9/09
Today is Cik Ira’s birthday..kitorang da celebrate berminggu-minggu awalnya..n malam ni gak malam raya.heeeeeee
Cam base, aku n pamely turun KL nk g merayau cr baju+pape yg patot. Malam 2 KL sesak sungguh! Ramai gile orang tyme 2. Ramai gak artis yg aku jumpe..tp sayang, dorang xcukup pemes so aku xigt nma dorang.hahahaha…just igt muke je!
At last kitorang balik lebih kurang kul 2++am gitula~aku dapat gak la baju selai n tudung 2 helai.
Pagi raya-20/9/09
Pagi tu aku nk gosok baju untuk g semayang raya. Tapi yg wat sedeynye, bila aku nk gosok je baju, aku nengok apsal kecik semacam baju aku ni??? Damn it!rupanye 2 baju alongku.huhuhu…mak cik tailor 2 tertukar kaen bajuku jd baju alongku n baju alongku jd bajuku! Xpela…redha jela…aku pon mik jela baju 2 tapi sekali lagi aku curious..apsal kecik lak ni? Damnnnnn….mmg kecik pon!bila dipakai xubah cam sarung nangka..aish~rase cam nk mencarut je tp disebabkan di pagi yg mulia 2, aku sabar jela~huhuhu…at last aku mik je jubah yg 2taun lepas n pakai…


p/s: tyme lalu kat depan uma mak cik tailor 2, rase cam nk bakor je uma die!!!


tyme kat sogo...posing b4 fitting.hehehe
muka penat+risau kete rosak..tapi sempat gak posing
kelasss gitu...
antara spagetti yg paling sedap penah aku makan..
banyak kali tmbh xtaw le sebab mmg betul sedap or sebab lapa...huhu
pemandangan malam raya..maybe xnmpk sgt coz aku mik dr jauh
meriah gak la..makin lewat makin ramai yg dtg...siap de org bakar mercun lagi

2 comments:

Faziera said...

pemly..pemly..
aku ingtkan pe la td..
rupe2nye family...ahahahaha

macik tailor tu sj je wat bj ko kecik..kan ari tu ari ry..die nk soh ko maafkan die la..ari b'maaf2an..maafkan je la...ki3

bella said...

hahhahaha adoiiii cian ko wani...tu r tailor amk tempahan byk2 last lupa...ntah2 d wat bju ko kcik coz d pk ko diet kot...besala owg dh pose mesti trun brat kot..

Related Posts with Thumbnails