-G.E.N.G-

Monday, November 23, 2009

kawan...

Orang penah cakap, hidup akan jadi tak bermakna kalau takde kawan. Mungkin ada benarnya sebab seburuk mana pon kawan kita tu, walaupun kerajaan buat kempen FAMILY FIRST, tapi kita still memerlukan KAWAN. Aku pon camtu gak. Still memerlukan kawan dalam hidup aku selain daripada bergantung ngan family.

Aku kenal ramai orang. Ada ramai kawan. Tapi yang rapat dan betul2 kenal sape diri aku yang sebenarnya tak ramai [I guess so]. Aku bukannya jenis yang suke story pasal aku kat ramai2..tapi kalo story pasal orang tu ok gak la~hahahaha

Kawan yang paling lame aku penah kawan is Cik ETTY NORBAYA…kitorang da kenal since tadika lagi! Fuh..lame gile kenal. Tapi mula kawan ngan dia start darjah 6. Mula rapat since form 2. Umah pon dekat2 je. Dok satu taman. Aku skola ngan die sampai la form 4. But we still keep in touch until now. Walaupun jarang jumpe, tapi story memasing still update setiap masa..hehehe. skang ni die da jadi cik misi a.k.a nurse kat Ampang Puteri.



Ni la cik Etty…





Ni bukti aku kawan ngan die..hehehe

Kawan aku masa skola kat Muar lak…ade ramai. Lebih 16orang! Maklumlah, 1 dorm!hehehehe…tapi cam biase la, orang yg paling rapat ngan aku time kat kelas ialah Cik MAWAR INDAH. Rupa die mmg indah~hahahaha [sungguh, tak tipu nye ni!]. tapi kitorang da lost contact da~sob3..kalo kawan paling rapat kat dalam dorm lak ialah Cik Bell, Cik Farah n Cik Alia. Kitorang boleh dikatakan 1 pale la jugak.

Tapi aku just keep in touch ngan jiran sebelah katil aku je. Yang dok tido sbelah aku memalam..hahaha sape lagi kalo bukan Cik Bell tersayang..a.k.a NABILA NUR SYAKIRA..panjang sungguh namanya tak sepadan langsung ngan ketinggian die yang renek tu..hik3. Minah ni skang otw nak jadi chegu math. Aku pon xtaw pe nasib anak murid die nanti dpt chegu cam die..hahhaaha



Ni la Cik Bell kita..[ye, aku terpaksa meng-crop pic ko coz xde pic ko sorang2]
bukti aku ngan bell xde coz pic berdua-duaan kitorang dlm bentuk hardcopy je...huhuhu
tp betul xtipu..mmg aku kwn ngan die~hek3

Ok, da bis cite zaman skola, skang ni nak cite time zaman matriks lak. Aku kat mtrx de 2org kawan rapat. Nama mereka ialah Cik Miza n Cik Syida atau lebih dikenali ngan name Zootai n Debot. Nama Zootai ialah hasil nukilan aku. Kenapa?? Fyi, cik miza kita ni berasal dari Taiping, Perak ye sekalian…so just because cik miza kita ni punya lah cuak femly die taw yg die g dating, so die decide date kat zoo taiping je coz die assume femly die xkan la nak hang out g zoo lak kan??[good idea~]. So, ZOO TAIping-->setelah dipendekkan jadilah zootai. Cik debot lak ialah panggilan time tecik2 dulu. Kononnya beliau montel time tecik. So adik beradik die panggil la debot. Miza skang ni study kat UMT, amik kos Math n syida lak idop bahagia ngan bf die (pak cik Syakir) kat UMS mik kos geologi.


Ni lah depa 2 orang..



Ni bukti aku geng ngan dorang…

Masuk UKM, mesti la dapat kawan baru kan?kan?..kawan pertama aku masa kat ukm ni ialah rumet aku sendiri..walaupun time 1st year je kitorang sebilik, tapi sampai skang still rapat n keep in touch..minah ni depan org yg tak dikenali nampak ayu2 n sopan santun..depan org yg dikenali…..[speechless!ahahahhaa~alamak,die ngah marah..lari!!!3] lupe lak, nama die Cik WAN MAISARA..hahaha. minah ni amik kos Math.



Ni lah cik mai a.k.a wan nor mai~lalala[aku ngan die je yg taw asal usul name 2]



Ni bukti aku kamcing ngan die

Last but not least, dak kos aku le..kitorang geng 5orang. Uniknya geng aku ni, kitorang mmg la 1Malaysia. Bukan sebab campur2 kaum. Tapi campur2 negeri..utara,selatan,timur,barat sume ade..complete!ahaha..Cik Ira (utara), Cik As (selatan), Cik Ifa n Cik Saidah (timur) n aku opkos le pantai barat kan…hehehe



dari kiri as, aku, ifa n mek dah



ni xyah nak diperkenalkan lagi da ni..tiap kali post, msti die yg komen.heee





2jela yg aku nk cite psl kengkawan aku..walau ade buruk baik mereka, tp depa still antara kawan rapat aku. kalo de yg aku xsebut 2 mintak mahap la ye..bukan sengaje..mungkin terlepas pndg.heeee



p/s: hope our frenship will last 4eva~syg korang sume~

Sunday, November 8, 2009

sedih+bengang...[emo seyh]

aku sangat sedih skang ni coz option untuk kaler font aku da xde...
so da xleh nk post gune huruf kaler2..
ade sesape yg taw nape n cane nak wat x???huhuhu

Saturday, November 7, 2009

mengubati kekecewaan

setelah patah hati dengan cara aku menjawab soklan exam nutrition semalam, aku wat keputusan nak bungkus sume buku2 aku n baju2 aku..a.k.a PACKING!!!
ya...ebendo still ade 2 paper, tp aku xkire. da majok da~
penat stdy tp bile jawap still cam ampeh..[soklan: aku stdy ke??]







p/s: aziah, aku taw ko akan komen cenggini-->moooootttteeeeppppp?????...kan?kan?

Friday, November 6, 2009

like hell

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA......................





itulah luahan ati aku mase jawap exam td..ngape??

a)soklan senang nak mampos
b)aku lapar
c)soklan cam syal
d)none of the above


rasenye pe agak2 jawapan yg suai??






p/s:happy anniversary to cik mai n pali~kawen jgn lupe jempot..hik3

Thursday, November 5, 2009

MEMORI SILAM…[miza, ko wajib baca!!]

Tetiba je aku terkenang zaman kat matriks dulu..at first rase bosan. Matriks ceruk dalam ladang kelapa sawit, aku dapat bilik tinggi nak mampos, orang sorang pon aku xkenal, matriks aku banyak bukit, last but not least menda yang aku rase sume orang mencik..orientasi!!

Tapi sume tu berubah pas orientaik orientasi tu..aku dapat bilik dekat ngan aida [dormmate time skul], rumet sume baek budi+lemah lembut+sopan santun, kat kls dpt geng satu pale..pendek kata, sumenye berubah~

Tapi menda yang paling memberii kesan..



OPPA~[sayu je dengar nama die~huhuhu]


Nape aku n geng panggil die oppa?
Oppa tu sempena nama lee dong wook [gitu ke eja nama mamat tu?]..ala, yang hero citer korea my girl tu! Cara jalan, senyum, baju..sume2nye cam oppa!hehehe..pastu xkan la nak panggil nama sebenar lak..kantoi le nanti!

Antara memori menarik aku ngan oppa [ko jgn jelez miza!]:

1.Dok dekat2 ngan dia. So time lecture tu, memang memberi sepenuh tumpuan-->mestila nak tunjuk contoh yg baik dan memberi imej muslimah contoh+sopan santun+ayu2 gitu [lokasi sebenar tidak dapat diberitahu atas sebab2 tertentu


2.Bercakap ngan dia..dialognya:

“kenapa?” dia tanya coz time tu aku cam pandang2 dia tp bukan pndg dia pon tapi lokasi tu [yg xdpt diberitahu tu]

“tolong amikkan beg tu” aku jawab ngan nada gedik+manja2

Pastu die pon tolong amikkan sambil senyum2 riang [lagi la wat aku cair~aish]
Tu je pon..2 patah ayat je..tu pon da memberi kesan mendalam…hahahahha


3. Tengok movie sesame. Kat matriks ade wat tayangan movie-->blood & diamond. So kire g ngok muvi sesame la gak..hahahaha [orang angau mmg gitu. Syok sendiri]


4. Tangkap pic dinner sesame..tp pastu kompiter aku ne virus. Bis sume pic aku n oppa [demmm sungguh!!!]


5. Leh dikatakan tiap ari aku n die pakai baju same kaler..memule aku bangga gile n dok api2kan mizackp aku n oppa ade chemistry. Pakai baju sesame. Tapi pastu cian kat die makan ati sorang2. So aku cakap sebenarnya aku da hapal cycle baju die. Sebab tu leh same manjang~hahahaha


6. Paling besh: bila die sound dak2 pompuan gedik lain yang mik tempat aku n geng..hahaha [rasa terbela diri ini]



Tapi cenggana pon oppa tu just wat penyedap mata je leh la.. Nak syok sampai feeling2jiwang kat dia tu, jaoh panggang dari api le…xde mknanya! Salah satu sebab dia ialah dia pendek..aish~slek sungguh! Tapi xdela pendek sangat. Cuma aku tinggi sket dari dia. Aku kalo laki pendek ni mmg kureng ciket. Walaupun org cakap murah rezeki. Tapi bab2 rezeki ni tuhan je yg taw…betol x??hehehe…pe la kabo dia skang ek? Tetiba rindu sama kamu..xoxo




p/s: memori lain termasuk la laki istimewa+idaman ramaiarep~wa caiya sama lu la..gila2 pon skang mik pharmacist tu, jgn salah bg prescription da la~hek3

azam tinggal azam

semalam aku ade exam kul 8.30am
jawab da cam haram..aku berazam xmo ulang mende sama, so balik tu plan ngan cik yah n cik ira nak wat discussion kul 2pm
bila smpi bilik, pas makan-->tito sampai 1.50pm..mesej cik yah

'yah, i might be late ya..kul 2.15pm la'

'2.30pm can?' balas cik yah

'can3..'sebab aku pon nk sambung tito.hek3

kul 2.45pm aku malas2 siap2 pas semayang. tetbe..

'wani, mesej me if u da smpi,k?'
[dem...aku saje lmbt2 coz mls nk menunggu. tup2 kena gak~huhu]

sesampai je kat bilik 2, cik ira da sampai..muka bengang+riso terserlah di mukanya.
aku pikir bengang sebab aku lambat. riso sebab kunci moto+bilik dia ilang..xlama pastu cik yah sampai

kul 3pm stat bukak laptop..pastu bukak ym, fb, blog dan site yang sewaktu dengannya.
kul 4.30pm bukak muvie-->CHERI [cik yah punye]
kul 5.00pm balik coz aku da janji ngan cik mai nak makan kul 5.30pm


kul 7.00pm pas makan kat BB kitorang singgah lak McD, konon nak beli naget wat teman study..
kul 8.40pm aku semayang isyak-->tito [plan nak bgn kul 4am untuk study]
kul 4.00am aku terjaga-->snooze
kul 4.30am aku terjaga-->snooze
kul 5.00am aku terjaga-->snooze
kul 5.15am aku terjaga-->snooze
kul 5.30am aku terjaga-->snooze
kul 5.45am aku terjaga-->merancang untuk snooze lagi tapi xleh jadik!musti bgn gak!
kul 6.30am-->mandi..semayang
kul 7.00am-->sarapan, bukak laptop.tetbe dpt lak connect ngan tenet-->bukak ym, fb, blog n site yg sewaktu dengannya

sampai sekarang..so azam aku nk stdy pe jadik??
mentang2 la exam kul 3.30pm..ish3




p/s:ngah kompius pikir pas last paper nanti nak trus balik o nk g soping dulu??

Tuesday, November 3, 2009

Kenapa saya bukan kawan baik awak??

Hari tu, awak marah saya..sebab kat dalam biodata saya tulis nama orang lain sebagai kawan baik saya..bukan awak. Awak tanya:

“kenapa saya bukan kawan baik awak??”

Dan saya pun terdiam. Tak tahu nak cakap apa. Dan paling penting tak tahu nak react macam mana. Jalan yang terbaik--> buat2 tetiba teringat nak call sumone.

So hari ni, di sini, saya jawab balik pertanyaan awak tu ye? [saya harap sangat awak dapat baca]

Awak rasa, kenapa awak bukan kawan baik saya??
Mestilah sebab:
1. Awak selalu tipu sayakat depan saya awak cakap lain, kat belakang awak cakap lain [bullshit!]
2. Awak tak puasa walaupun awak tak period (datang bulan)
3. Awak tak solat walaupun selalu marah saya selalu lambat solat.
4. Awak selalu suruh saya call/mesej awak tapi awak tak pernah nak buat begitu
5. Awak malas mandi dan awak tahu badan awak berbau tapi sibuk kutuk badan orang berbau
6. Awak cakap awak menyampah dengar lagu melayu tapi hari tu dok nyanyi lagu Cinta Pantai Merdeka kuat-kuat and penuh perasaan [siap tutup2 mata]
7. Awak selalu cakap kat saya awak selalu makan kat tempat mahal tapi terkejut beruk bila tengok resit KFC RM9++
8. Awak selalu kutuk bila saya speaking omputih. Grammar and pronounce xbtoi kata awak. Tapi bila awak speaking, budak tadika pon gelak sambil betulkan grammar awak.
9. Awak selalu kutuk saya tengok cite melayu sebab xlogik n jiwang. Tapi sibuk tengok spiderman (logic ke spiderman 2?). Pastu curi2 tengok cite sembilu malam2 [siap nangis2 lagi].
10. Awak selalu contact saya. Tapi bila nak pinjam duit, bila awak gaduh ngan bf awak, bila ade problem ngan orang lain..tapi bila saya baru nak cite pasal prob saya, awak buat2 tido.
11. Awak cakap saya pengotor bila saya basuh baju seminggu sekali tapi awak basuh baju sebulan sekali [pembersih la tu ek??]
12. Awak cakap lelaki tu pandang awak walaupun saya tahu dia pandang tempat lain
13. Awak cakap abang KFC tu nak flirt awak walaupun dia just amik order
14. Awak cakap ramai laki suka awak tapi ade 1 nama je yang awak asik sebut. Itu pun kazen awak.
15. Awak marah saya bila saya tengok muvi masa awak nak study. Tapi bila saya nak study, awak tengok cite klaka pastu gelak kuat2 macam orang gila.
16. Bila ada lelaki senyum kat awak, awak cakap lelaki tu gatal. Tapi bila ada lelaki tak senyum kat awak, awak cakap lelaki tu sombong. Bila ada lelaki senyum kat saya pulak, awak cakap lelaki tu mental retarded.[f***].

Bila suatu hari, saya ceritakan tentang awak pada kawan saya yang lain, dia tanya saya..

“camne la ko boleh tahan ngan orang perangai macam 2?”

Saya terdiam. Speechless. Tak tahu nak cakap apa. Tapi saya rasa maybe sebab saya tahu, takde orang lain yang boleh tahan dengan perangai awak. Takde orang lain yang nak kawan dengan awak. Dan saya rasa kesian sangat tengok awak dulu..sebelum kita berkawan, selalu jalan sorang2, makan sorang2, kadang-kadang cakap pon sorang2..so, saya buat keputusantahan jela dan terima seadanya keadaan awak. Bak kata omputih awak ni memang unic and rare!Dan saya bersyukur dapat kawan macam awak. Tapi, kita tetap bukan kawan baik!

Monday, November 2, 2009

mimpi lagi

semalam aku mimpi lagi pasal dia.
agak2nya pe mknanya 2 ha?
nak kate aku dok pikir sgt pasal dia, cam xde jek~huhuhu
aish..pening la cenggini..
tapi sebenarnye leh je xyah pikir mende 2
tapi aku je yang still nak menyemakkan pale otak ngan pikir pasal mende remeh temeh ni..hik3

skang ni ngah struggle for my final..3,4,5,9 n 11/nov
pastu da leh balik..
pening pikir pasal my sis nye wedding lak
pastu pening pikir pasal LI lak~weeeeee..
lame2 cenggini leh kne sakit otak/sakit jantung+darah tinggi[sigh~]
Related Posts with Thumbnails