-G.E.N.G-

Monday, November 23, 2009

kawan...

Orang penah cakap, hidup akan jadi tak bermakna kalau takde kawan. Mungkin ada benarnya sebab seburuk mana pon kawan kita tu, walaupun kerajaan buat kempen FAMILY FIRST, tapi kita still memerlukan KAWAN. Aku pon camtu gak. Still memerlukan kawan dalam hidup aku selain daripada bergantung ngan family.

Aku kenal ramai orang. Ada ramai kawan. Tapi yang rapat dan betul2 kenal sape diri aku yang sebenarnya tak ramai [I guess so]. Aku bukannya jenis yang suke story pasal aku kat ramai2..tapi kalo story pasal orang tu ok gak la~hahahaha

Kawan yang paling lame aku penah kawan is Cik ETTY NORBAYA…kitorang da kenal since tadika lagi! Fuh..lame gile kenal. Tapi mula kawan ngan dia start darjah 6. Mula rapat since form 2. Umah pon dekat2 je. Dok satu taman. Aku skola ngan die sampai la form 4. But we still keep in touch until now. Walaupun jarang jumpe, tapi story memasing still update setiap masa..hehehe. skang ni die da jadi cik misi a.k.a nurse kat Ampang Puteri.



Ni la cik Etty…





Ni bukti aku kawan ngan die..hehehe

Kawan aku masa skola kat Muar lak…ade ramai. Lebih 16orang! Maklumlah, 1 dorm!hehehehe…tapi cam biase la, orang yg paling rapat ngan aku time kat kelas ialah Cik MAWAR INDAH. Rupa die mmg indah~hahahaha [sungguh, tak tipu nye ni!]. tapi kitorang da lost contact da~sob3..kalo kawan paling rapat kat dalam dorm lak ialah Cik Bell, Cik Farah n Cik Alia. Kitorang boleh dikatakan 1 pale la jugak.

Tapi aku just keep in touch ngan jiran sebelah katil aku je. Yang dok tido sbelah aku memalam..hahaha sape lagi kalo bukan Cik Bell tersayang..a.k.a NABILA NUR SYAKIRA..panjang sungguh namanya tak sepadan langsung ngan ketinggian die yang renek tu..hik3. Minah ni skang otw nak jadi chegu math. Aku pon xtaw pe nasib anak murid die nanti dpt chegu cam die..hahhaaha



Ni la Cik Bell kita..[ye, aku terpaksa meng-crop pic ko coz xde pic ko sorang2]
bukti aku ngan bell xde coz pic berdua-duaan kitorang dlm bentuk hardcopy je...huhuhu
tp betul xtipu..mmg aku kwn ngan die~hek3

Ok, da bis cite zaman skola, skang ni nak cite time zaman matriks lak. Aku kat mtrx de 2org kawan rapat. Nama mereka ialah Cik Miza n Cik Syida atau lebih dikenali ngan name Zootai n Debot. Nama Zootai ialah hasil nukilan aku. Kenapa?? Fyi, cik miza kita ni berasal dari Taiping, Perak ye sekalian…so just because cik miza kita ni punya lah cuak femly die taw yg die g dating, so die decide date kat zoo taiping je coz die assume femly die xkan la nak hang out g zoo lak kan??[good idea~]. So, ZOO TAIping-->setelah dipendekkan jadilah zootai. Cik debot lak ialah panggilan time tecik2 dulu. Kononnya beliau montel time tecik. So adik beradik die panggil la debot. Miza skang ni study kat UMT, amik kos Math n syida lak idop bahagia ngan bf die (pak cik Syakir) kat UMS mik kos geologi.


Ni lah depa 2 orang..



Ni bukti aku geng ngan dorang…

Masuk UKM, mesti la dapat kawan baru kan?kan?..kawan pertama aku masa kat ukm ni ialah rumet aku sendiri..walaupun time 1st year je kitorang sebilik, tapi sampai skang still rapat n keep in touch..minah ni depan org yg tak dikenali nampak ayu2 n sopan santun..depan org yg dikenali…..[speechless!ahahahhaa~alamak,die ngah marah..lari!!!3] lupe lak, nama die Cik WAN MAISARA..hahaha. minah ni amik kos Math.



Ni lah cik mai a.k.a wan nor mai~lalala[aku ngan die je yg taw asal usul name 2]



Ni bukti aku kamcing ngan die

Last but not least, dak kos aku le..kitorang geng 5orang. Uniknya geng aku ni, kitorang mmg la 1Malaysia. Bukan sebab campur2 kaum. Tapi campur2 negeri..utara,selatan,timur,barat sume ade..complete!ahaha..Cik Ira (utara), Cik As (selatan), Cik Ifa n Cik Saidah (timur) n aku opkos le pantai barat kan…hehehe



dari kiri as, aku, ifa n mek dah



ni xyah nak diperkenalkan lagi da ni..tiap kali post, msti die yg komen.heee





2jela yg aku nk cite psl kengkawan aku..walau ade buruk baik mereka, tp depa still antara kawan rapat aku. kalo de yg aku xsebut 2 mintak mahap la ye..bukan sengaje..mungkin terlepas pndg.heeee



p/s: hope our frenship will last 4eva~syg korang sume~

1 comment:

bella said...

amboi mengutuk aku nmpk...hihihih xpe renek2 pon cam pokok bonzai aku ni...mahal taw...hehe

Related Posts with Thumbnails