-G.E.N.G-

Thursday, November 5, 2009

MEMORI SILAM…[miza, ko wajib baca!!]

Tetiba je aku terkenang zaman kat matriks dulu..at first rase bosan. Matriks ceruk dalam ladang kelapa sawit, aku dapat bilik tinggi nak mampos, orang sorang pon aku xkenal, matriks aku banyak bukit, last but not least menda yang aku rase sume orang mencik..orientasi!!

Tapi sume tu berubah pas orientaik orientasi tu..aku dapat bilik dekat ngan aida [dormmate time skul], rumet sume baek budi+lemah lembut+sopan santun, kat kls dpt geng satu pale..pendek kata, sumenye berubah~

Tapi menda yang paling memberii kesan..



OPPA~[sayu je dengar nama die~huhuhu]


Nape aku n geng panggil die oppa?
Oppa tu sempena nama lee dong wook [gitu ke eja nama mamat tu?]..ala, yang hero citer korea my girl tu! Cara jalan, senyum, baju..sume2nye cam oppa!hehehe..pastu xkan la nak panggil nama sebenar lak..kantoi le nanti!

Antara memori menarik aku ngan oppa [ko jgn jelez miza!]:

1.Dok dekat2 ngan dia. So time lecture tu, memang memberi sepenuh tumpuan-->mestila nak tunjuk contoh yg baik dan memberi imej muslimah contoh+sopan santun+ayu2 gitu [lokasi sebenar tidak dapat diberitahu atas sebab2 tertentu


2.Bercakap ngan dia..dialognya:

“kenapa?” dia tanya coz time tu aku cam pandang2 dia tp bukan pndg dia pon tapi lokasi tu [yg xdpt diberitahu tu]

“tolong amikkan beg tu” aku jawab ngan nada gedik+manja2

Pastu die pon tolong amikkan sambil senyum2 riang [lagi la wat aku cair~aish]
Tu je pon..2 patah ayat je..tu pon da memberi kesan mendalam…hahahahha


3. Tengok movie sesame. Kat matriks ade wat tayangan movie-->blood & diamond. So kire g ngok muvi sesame la gak..hahahaha [orang angau mmg gitu. Syok sendiri]


4. Tangkap pic dinner sesame..tp pastu kompiter aku ne virus. Bis sume pic aku n oppa [demmm sungguh!!!]


5. Leh dikatakan tiap ari aku n die pakai baju same kaler..memule aku bangga gile n dok api2kan mizackp aku n oppa ade chemistry. Pakai baju sesame. Tapi pastu cian kat die makan ati sorang2. So aku cakap sebenarnya aku da hapal cycle baju die. Sebab tu leh same manjang~hahahaha


6. Paling besh: bila die sound dak2 pompuan gedik lain yang mik tempat aku n geng..hahaha [rasa terbela diri ini]



Tapi cenggana pon oppa tu just wat penyedap mata je leh la.. Nak syok sampai feeling2jiwang kat dia tu, jaoh panggang dari api le…xde mknanya! Salah satu sebab dia ialah dia pendek..aish~slek sungguh! Tapi xdela pendek sangat. Cuma aku tinggi sket dari dia. Aku kalo laki pendek ni mmg kureng ciket. Walaupun org cakap murah rezeki. Tapi bab2 rezeki ni tuhan je yg taw…betol x??hehehe…pe la kabo dia skang ek? Tetiba rindu sama kamu..xoxo




p/s: memori lain termasuk la laki istimewa+idaman ramaiarep~wa caiya sama lu la..gila2 pon skang mik pharmacist tu, jgn salah bg prescription da la~hek3

4 comments:

MeaBerry said...

sometimes kalau kite admirer someone tanpa pengetahuan die mmg seronok kan. (tanak la gune syok sendiri) sebab rasa energetic gila kan kan kan? tiba2 trus nak cover2 cun, blajar rajin depan die. heheheh dalam hati asyik kembang berbunga-bunga aje. heehe suka gile bila ade feeling camtu. suka dalam diam. hahahaha



ape kate kat sini ko buat la kat syafiq ke, udin ke.. hahahah pasti mengancam

nurul lalala said...

mea: ok, aku setuju ngan perkataan energetic tu tp nak wat gitu kat syafiq o udin its a no-no ok??


mak xsanggup nyah!

miza said...

aicet..stakat die cakap nape pon bleh ingat...eleh..die pendek ke?aku rase die cam tinggi jew..ble die marah budak amik tempat kite??ade ek??xingat pun..hehehe..aku suke la part arip 2...hahahaaha....gile siot..takut nak g amik ubat kat die nt..elok2 idup terus kiok..hehehe...

miza said...

kat sini aku xde la nak admire orang cam die..huhu..

Related Posts with Thumbnails