-G.E.N.G-

Friday, January 29, 2010

ko memang...

ko memang ibab


ko memang kamikup


ko memang iabic


ko memang kana marah


ko memang cam marah~






p/s: aku ngah marah skang ni
[untuk bacaan 18 tahun ke atas je kot..tu pun kalo paham!]

Wednesday, January 27, 2010

i'm back~

last week aku g bali..

cuti2 kat sana..

tgk2 tempat orang..

dis week nak g PD lak~

merayap je kije~huhuhu


ble aku ade mud nak cite pasal bali nt, aku story ek? skang ni not in da mud la~




p/s: mai..ble nak teng0k wayang lg???

Thursday, January 21, 2010

membawa diri

setelah menghadapi kecelaruan emosi [hahaha ayt xtahan~], aku terpaksa pergi membawa diri..



selamat tinggal kengkawan~




selamat tinggal mpob~




selamat tinggal malaysia~







p/s: sedey wooooo...T_T

Tuesday, January 19, 2010

AMARAN

mulai skang da xleh nak post mende bukan2..
xleh post mende jiwang2..
xleh kutuk2 dak2 yg same geng praktikal aku..



coz salah sorang dari dorang da jmpe lak link blog ni
-[ye..ko lah hairyl~jgn tye2 lak..heee]


so pasni kne tapis sket





p/s: xsaba nak cuti jumaat ni~lalala

Derita Merindu

Kau katakan cinta gunakan akal
Bila aku gunakan
Kau yang menyangkal
Bagaimana nak kekal
Kau katakan cinta gunakan minda
Bila aku gunakan
Kau yang tak percaya
Bagaimana nak bahagia

Maafmu tak bererti
Kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Chorus
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu
Tak ku kenal lagi engkau siapa

Dan aku cuba sedaya upaya
Telah ku usaha dengan sepenuh jiwa
Bagaimana hendak ku lupa
Bayangan wajahmu selalu di depan mata
Harum baumu masih dapat ku hidu
Bagaimana ingin aku membencimu
Jikalau setiap hari merindu
Sekiranya derita merinduimu
Itu sebenarnya bahagia
Aku pilih derita


Mungkinkah esok atau lusa
Walau biarpun lama
Akan ku biar tiada
Ku tetap kan setia
Entah bila akan tiba
Sampai jua harimu yang sama
Esok seperti semalaman yang tak berubah

Kaulah tanda tanya
Kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena
Dikejut igau semula
Kaulah tanda tanya
Kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena
Dikejut igau semula

Seandainya kau berada di depan mata
Mudah untuk aku berkata-kata
Supaya dapatku melihat seraut wajahmu
Walaupun belum tentu kau mahu bertemu
Apalagi memandangku
Setelah ku turutkan segala kemahuan
Kau mainkan perasaan
Begitu mudah kau ucapkan
Terimalah saja kenyataan
Aku masih terkilan

Maafmu tak bererti kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai


Jika kau dapat memahami
Hati seorang perindu
Baru kau tahu derita hatiku
Jika suatu hari nanti giliran kau merindu
Baru kau ingat derita diriku
Segala yang berlaku bukan kemahuanku
Apa gunanya bahagia
Jikalau bahagia bersamamu
Hanyalah untuk sementara waktu
Aku pilih derita merinduimu

Maafmu tak bererti
Kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai




p/s: jgn tanye ngape tetibe aku post lirik ni~huuuuuuuu

Sunday, January 17, 2010

($^%&#?<(%*

xtaw la cane nak gambarkan perasaan aku skang ni..


sedih ke..

marah ke..

geram ke..

suke ke..

yg penting bila nengok sesuatu yg baru kat pesbuk die..aku rase len macam...



antara jenis2 perasaan di atas, agak2 pe la yg sebenarnye aku rase????






p/s: sakit pale...benci...T_T

Tuesday, January 12, 2010

kije aku..

malas nak cite..korang tengok sdri la pe yg aku wat time praktikal ni..hik3


ni 1st kije..wat butter biscuits-->SPRITZ [tp cik nida panggil semperit je~weee]


ni 2nd kije-->bakor n makan pizza [pizza aku xcukup thaw n suhu tinggi sgt..sbb 2 rentung~huhuhu tp still sedap taw!!!]


ni lak, baru je wat td..sensory sausage with cheese filling~hik3


ni sample nye~yg no4 tu mpob wat..cheese die made from palm oil..dap gak~hehehee


yg lelaen tu saje je wat2 sibok..aku yg bakor sebenarnye..hahahaha

Wednesday, January 6, 2010

mp0b

Firstly, aku nak mintak maap kat sume coz da berjanggut xhapdate blog[ckp cam ramai sgt je bace blog ni..hahahhaa]…maklum le, aku bizi sesgt skang ni. Fyi, aku skang ni wat latihan industri/li/praktikal. That’s why la aku xde mse nak berblog ni.



Life at mpob [msia palm oil berhad] ni bz nak mampus..opis hour mmg la 8.30am-5.30pm, tapi malangnye aku xbegitu. Waktu kije aku ni da cam doktor2 pulak. Kadang2 [actually SELALU!!!] kene stay back. Wat ober time (OT). Lagi malang bila OT 2 aku xleh nak claim..[waaaaaaaaa] xaci sungguh!!!



*ni bukti aku bizi ok??hik3


Tp kira ok la gak coz supervisor aku best. Ebendo perangai dia cam mak2 tiri zaman dulu2..tp still enjoy ngan die. Ade mase nt aku post blog pasal die lak..hehehe
Aku kat mpob ni ngan 9 org lg dari u aku. So, aku xde la lonely kan??hik3..yg same supervisor ngan aku ade 5 org. aku, lia, nida, shyan yea and pei ling…aku g sna carpool ngan pei ling.
Sejak kije ni aku mmg xjumpe orang langsung! Mane xnye, kua time ari ngah gelap lagi, pastu balik lak time ari da gelap..wuwuwuwu

Skang ni ngah xsaba tunggu dak dari u lain yg nak join grup li aku. Ngape aku xsaba???coz de dak laki…hahaha
Ooppss…jgn salah paham. Bukannya aku berniat nak menggatalkan diri. Tp bila da ade dak laki, mknanya aku da xyah nak wat kije2 berat..xyah nak angkat tong minyak 17kg tu lagi..[mak xsanggup nyah~]
Ok la, aku pon xtaw nak ckp pe lg da…de mase nt aku update lg ye..^^


p/s: skang baru paham nape org soh blaja je..xyah kije2[huhuhuhu..]
Related Posts with Thumbnails