-G.E.N.G-

Monday, July 26, 2010

kejadian suatu petang

last week, cam bese aku mewajibkan diri untuk balik uma..nak jengok mimi. who's mimi??oo...itu kucing kesayangan yg hadir memberi sinar kepada kami sekeluarga..hahaha


long story short, sedang aku menikmati waktu petang ahad yg aman damai tu, tetiba akak aku menjerit..

" tikus...tikus..."

[tikus dalam uma aku tu lg besar dr yg ni]

maka, dengan bantuan ayah aku, beliau mengejar tikus tersebut ngan batang mop. ayah aku dok kepung2 tikus tu. pukul2 die ngan kayu mop tersebut. melihatkan keadaan yang sangat kejam tersebut..lalu aku menjerit:

"jangan la pukul dia camtu...halau jela...jangan la pukul dia camtu...halau jela.." 

jeritku berulang kali.hehehe...da cam skrip drama da. yg paling xtahan, aku sampai nanges2 tu...xsampai ati tgk tikus tu dok terhuyung-hayang..ayh aku pon da serba salah. then terus halau tikus tu masuk dalam bilik air.[nak soh tikus tu kuar ikot paip bilik air].


tetiba aku teringat, eh, ne mimi?? patotnye die la yg dok tangkap tikus tu..kitorang pon dok cari mimi..tup2 tau mimi dok katne???



























- atas katil mak aku + tido + siap aircond terpasang skali-







cantekk x prangai dia????




p/s: aku cayang MIMI...hehehe

Saturday, July 24, 2010

 Bercerita lagi lagi dan lagi
Tentang penggantiku dah kau jumpa
Uh dia lebih bergaya
Bicara semanis kola
Dia itu dia ini dia la la la


Mungkin kau tak tahu
Ku tak seperti dulu
Selama bersama
Ku bukan dicinta tapi diperguna
Hanya sia-sia


Apa ku kisah
Kau mainkan rasa
Kau punca segala
Kau takkan berubah
Apa ku kisah
Kini ku berdiri
Rela ku sendiri
Tak lagi peduli
Apa ku kisah
Akan tiba satu masa
Kau akan terkena
Apa ku kisah
Apa ku kisah
Apa apa ku kisah
Apa ku kisah apa ku kisah

Dulu ku memang naïf
Sekarang dah naik tarif
Keinsananmu hilang
Janji langsung tak pegang
Aku tak kisah sama siapa engkau bersama
Kau umpama musuhku untuk sekian lama

Kepala pusing
Pusing tidak menentu
Aku bosan caramu
Buatku bercelaru
Orang suka kata-kata yang dusta
Sebelum kau jadi ratu
Baikku jaga (ka-ching) di saku



Tak kisah tak peduli
Di sana kau berdiri
Rasa resah gelisah
Kerana ku tak peduli
Dengan segala kata janji
Yang tak mungkin terjadi
Tak mungkin terjadi



p/s: aku rase lagu ni suai utk org yg nak move on after clash~t0l x??

Friday, July 23, 2010

tett...

aku ade sorang kawan p0mpuan. dak skola aku dulu. n for some reason aku ngan dia got things yg xsetel down lg. for me, it's done..but not for her! dulu2 aku penah add dia kat fb. she didnt approve. then she changed her profile. ok..maybe dia xpasan aku coz at that time aku xletak picture aku kat my profile. then semalam, kawan aku aka her crush jumpa dia kat fb. then he add her n she approved him.




so aku wat experiment->add her n c if she'll approve me. and guess what????

























































she didnt approve me..










cam sial kan?tp xpe..dia kwn aku. , korang msti tau prangai 'kawan2' yg aku ade..






p/s: wish i never knew her~damn!!!

Thursday, July 22, 2010

perut buncit

14 tahun yg lalu, ketika aku sedang menikmati air kickapoo (dlm gelas) yg sejuk lg nyaman..


x: air pe ko minum 2 wani?

aku: kickapoo..sedap.

x: air pe 2?euww...nmpk cam air kencing je~

aku: .............
















14 tahun kemudian. dalam situasi yg lebih kurang same:

x: air pe ko minum 2 wani?

aku: kickapoo..

x: still minum lg air tu?

aku: yup

x: xelok la minum air tu

aku: y?

x: byk gula. n air gas xbaek tuk kesihatan. sbb 2la perut ko buncit.ahahaa...da lah rupe cam air kencing..

aku: at least air ni halal. walaupun kaler dia cam air kencing. dari ko yg dok teguk beer yg memang AIR KENCING SETAN time clubbing tu ko xpikir lak?sbb tu la perut ko buncit wpun bdn ko kecik. aku gemok.so perut buncit n org gemuk ni da cam ibarat isi ngan kuku. xleh pisah. ko?

x: ....................











p/s: idop ni mmg cam roda. kejap kite kat atas. kejap kite kat bawah lak~

Wednesday, July 21, 2010

siyes aku bosan gile..
niat di hati nak go through jurnal2 yg melambak for my thesis, tp beselah kan..kalo nak wat mende baek ni mmg liatttt sgt!!!

fortunately bilik aku dpt tenet, so aku pon dok on9 ber jam2 smpi aku nek bosan.nak tido pon mate xngantok. why?? coz aku da wat preparation dgn tido sepuas-puasnye ptg td. kononnye nak wat review sampai late nite la..tp HARAMMM







p/s: still terngiang2 suasana air terjun gabai yg sejuk dan mengasyikkan..huhuhuhu

-->berenang atas katil jela gamaknye~as alwayz...

aku kaciwa..

suppose today aku n geng plan nak gi berendam kat gabai...


















MALANGNYA,




tetbe ade klas...damn!!!





p/s: siyes aku tensen pasal tesis..i need 2 get out from this~

Thursday, July 15, 2010

hati yg kau sakiti

jangan pernah katakan bahwa
cintamu hanyalah untukku
karna kini kau telah membaginya

maafkan jika memang kini
harus kutinggalkan dirimu
karna hatiku selalu kau lukai
tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
ku hanya bisa mengatakan apa yang ku rasa

ku menangis membayangkan
betapa kejamnya dirimu atas diriku
kau duakan cinta ini
kau pergi bersamanya

ku menangis melepaskan
kepergian dirimu dari sisi hidupku
harus slalu kau tahu
aku lah hati yang telah kau sakiti




p/s: lagu ni wat aku tacing..siap leh nanges2 lg [mungkinkah berkait rapat dgn aku???]

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

srabut otak aku mlm ni...xtaw nape.berkecamuk..heee
tetbe lak dpt tenet. so amik kesempatan nak post blog. nt org komplen lak xhapdate blog~[tipu je..xde org komplen pon]


hati aku cam sedey skang ni. tp xleh nak gtaw sebabnye~ramai org cr aku time dorang sedey.tp aku xleh lak nk cr org time aku sdey. aku pendam je..mybe ni la faktor2 utama bila skang ni aku g kedai je, org kedai 2 mesti panggil aku AKAK..da nmpk tue le tu~huhuhu




p/s: new sem...mybe new me also??

Thursday, July 8, 2010

she's a real biatch~

kejadian ni terjadi pada suatu ari yg dirahsiakan. time tu aku ngah jejln sensorang kat sebuah soping complex yg juga dirahsiakan. tetibe...damn! aku terserempak lak ngan minah ni-->aka musuh ketat lama aku~

pompuan 2(P2): hai wani..l0ng time no c~

aku (A): hye there..wats up? (sambil sengeh2-->wat cam sonok gle jumpe die)

P2: skang i wat degree kat US.u da kije ke?

A: i wat degree kat UK..M. u amik kos pe?

P2: ooooo...xsangka lak u dpt further study eh?in degree lak 2. i amik kos fashion designer. i xleh la study sini. coz my course need me 2 b more up to date. fashion malaysia ni pe clas~anyway bag u ni u bli katne? cam penah nmpk lak. u beli kat uptown eh?

A: takkk la...kat mng. ari2 ade sales.[minah ni mulut ngan kaki mmg lbey kurang je~]

P2: ooo...no wonder la u bli. msti murah gile. kalo kat US beg cmni org da xpandang daa..da out dated. tp seriously, mmg nmpk cikai la beg u ni.nmpk murah. brp u beli?

aku berkata dalam ati:[over lak minah ni..nak kena ni..siap ko]
ngan selamber dek aku jawap...

A: mmg murah pon. i ne mampu pki barang mahal2..but at least, i xpenah pki mekap xpired yg jual kat psr malam cam u 2....[fyi dia penah kantoi ngan aku. dok berebut ngan minah indon beli mekap MAC celup kat psr mlm]

P2: err..k la wani. gotta go now. bye~






puas ati aku! gitu je cara nak aja pompuan bermulut puaka ni. to P2, kalo ko igt aku ni still pompuan ayu2, suci n slalu kije dok jage ati org je, ko SILAP...people did change!!!





p/s: penat asik jge ati org

Wednesday, July 7, 2010

aduih...

gembira sebab: tak saba nak jumpe kwn2, geng2 after 2months break

sedih sebab: kne berambus blk u..[sem break;s over dude!]

malas sebab: kne packing bju yg MAHA berlambak dan MAHA banyak..

takut sebab: da 6 bulan tak pandang, bukak, sentuh [dan sewaktu dgn nya] buku..tp muka buku slalu bukak, sentuh dan rasa~


sumenye sebab SEM BREAK IS OVERRRR....huhuhuhu



p/s: sok nak jumpe si DIA..bukan DIA yg ni..tp yg lain. nt la aku cite len kali~

Friday, July 2, 2010

after more than 6 months~

semalam akak aku ckp nak g kua jln2..mkn angin kat Giant
balik je uma die ckp:


"along pregnant.."



ok..so skang ni aku kenalah menyiapkan diri untuk menjadi makcik yg disayangi oleh anak buahku~
its a tough work but i'll try~heeee







p/s: org tua2 ckp-->practice makes perfect..^^
Related Posts with Thumbnails