-G.E.N.G-

Saturday, August 28, 2010

hatiku kau guris luka

Wah..tajuk entry sangat sadis. Cerita nya berlaku semalam. Sewaktu aku ngan mak aku berterawikh di masjid area uma aku. Selesai 4 rakaat yg pertama, ada tazkirah. Time tazkirah tu, tirai yg tutup jemaah pompuan diselak. Iye la, nanti senang sket nak fokus..nampak penceramah...

imam tu c0mey cam dak ni...



Tiba-tiba, mata aku tertangkap wajah seseorang [apa punya ayat daa..]. Ya, seseorang yang meruntun jiwa dan ragaku~wahahahaha
Beliau ialah imam baru kat masjid tu. Diulangi lagi skali--> IMAM BARU masjid tu. Cenggana aku boleh TER-feeling kat pak abang imam tu?

Semuanya bermula time akak aku kawen bulan 12 aritu..akak aku + ayah aku beria-ia dok pomot kat aku pasal imam tu. Kata mereka:

" C0mey dik imam tu...single lak tu. Tapi dulu dia penah bertunang~"



So time dia jadi tok kadi jurunikah akak aku, aku pon ter-fall-in-love la pulak ngan dia..[tp xde la sampai tahap angau2 tu~]. So long story short--> sesudah kitorang abis semayang terawikh, time dalam keta, aku bertanya kat ayah aku:


" Yah, td sape yg jadi imam?"

" Amri la.." jawab ayahku.

"Iye?? patot la suara sedap~lemak berkrim disukai ramai..ahak3"

" Dia da tunang da dik.."

"hah??????????"


aku nanges..sob3 [tipu je]


Itulah dia kisahnya..tang yg aku suke sumenye da dikebas orang..wuwuwu..sedeh ni!



'LELAKI YANG BAIK ADALAH UNTUK PEREMPUAN YANG BAIK'


p/s: tok abg imam, kawen nt jgn lpe jemput eh..^^

5 comments:

Dark Half said...

sape yg x nak yg terbaek kn?xpe2, ade ramai lg calon

nurul lalala said...

huhu..btol3. sumenye mmg nak yg terbaekk~

Syafiq Nasir said...

sedeyh nyer...moral value disini..jgn dipersiakan peluang yg ade... :)

nabilazhar said...

alalalala melepas ko...cedih2...xpe rmai lg imam muda....hak3

nurul lalala said...

syafiq: baekk..lepas ni mmg takkan lepas~hehehe



bell: imam muda musim2 ade x? leh usha..heee

Related Posts with Thumbnails