-G.E.N.G-

Thursday, September 30, 2010

bercerita tentang MAGIKA


Ok, kali ni aku nak cakap pasal Magika pulak..Ala, filem KRU studio tu la..
Semalam aku gi tengok citer ni..Overall cite ni memang best! Since ni filem muzikal Malaysia yg pertama, mmg kurang la kelemahan yang ditunjukkan. And aku rasa ni filem pertama arahan Edry. So utk first timer macam dia, mmg boleh dikategorikan sebagai SUPERB!!!MySpace


Cerita ni bukan je kelakar, tapi sarat ngan pengajaran. Especially tentang kekeluargaan. Tu yang buat aku jatuh hati kat cite ni..hehehe MySpace

Mula2, aku ingat cite ni tiru cite Alice in Wonderland. Memang ada sikit persamaan tapi dah diolah dan memang takde iras langsung!!Cuma konsep cite ni sama la..Pada yang belum tengok, gi la tengok..BEST!!!

Ni sinopsis dia yang aku dapat kat web KRU:

Ayu and Malik, two sibblings is going through their darkest moments of life when their beloved mother just passed away. Malik feels so depressed believing he was the main cause of his mother’s death. During one of the evenings after a fight with his sister, Malik left to take a stroll in the forest. On and on he went until he realised he was lost and the next very moment, he appeared in another dimension called Magika.
Not only had he gotten himself lost, he was captured by a Nenek Kebayan and her follower, Awang Kenit. He is now subjected to be used as an experiment by the Nenek Kebayan to produce Essence of Youth made of human child’s tears. Upon hearing Malik’s cries for help, Ayu rushed to help her brother and she too is sucked in the Magika mystical land.
Ayu had to endure various types of challenges and obstacles in finding and to save her brother in her journey in the Magika world. And so begins the encounters of both the siblings with famous Malay heroes and myths like Badang, Dragon of Tasik Chini, Nenek Kebayan, Puteri Bunian, Pak Pandir, Hang Tuah and the Warriors of Melaka, Puteri Gunung Ledang, Bawang Putih and a lot more characters. The irony of it, all these characters actually sing in their conversation with each other!
Will Ayu be able to rescue Malik and leave the mystical land of Magika? What happens to Badang, Nenek Kebayan and other characters in Magika? Will Malik be able to overcome his dilemma over his mother’s death? Come and watch Magika the movie which is destined to be a phenomenal in the local filming industry while already setting a record to be the first local musical movie and it will be reaching our cinemas in 2010.


MySpace

Wednesday, September 29, 2010

steak sedap

last week aku ngan budak2 kos aku pergi bersantap kat AUSTIN STEAKHOUSE..first trial ni. Overall makanan dia not bad. Harga pon ok. Tapi kalo da namanya steak affordable, tak yah la nak harap rasa dia sama cam kat Victoria Station lak eh..Cuma bagi aku, kalo dalam range dia, Austin ni the best la dalam yang banyak2 aku dah try..Korang try la..ni alamat dia:


No. 55 GF, Jalan Kajang Impian 2/1, Taman Kajang Impian, 43650 Bandar Baru Bangi Selangor

Kedai bukak dari pukul 5pm sampai kul 2am


-ni map dia-

-ini kami..-





ngape aku cakap makanan dia sedap?????




 -ni yang aku order: chicken maryland-



























 -licin tu...mestilah sebab sedap kan???-MySpace







-mango juice..TERBAEKKK!-



-posing dulu before makan-




So kesimpulannya, korang leh la gi try steak ni..mantap!







p/s: aku gi makan steak ni sehari selepas aku cakap:   'esok nak start diet ah!'


Thursday, September 23, 2010

laptop korang gegurl or boboy???

Td aku nampak link ni kat fb..dulu penah dengar tp xpenah try.

Cuba try:


1. Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad:CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

2. Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti).
    Save as =  love u.vbs

3. Close notepad apabila habis save. Then double click file td (love u.vbs) dan akan dengar suara "i love u."

Cuba dengar btul2 suara "i love u" tu....suara lelaki ke perempuan?
Kalau dengar lelaki maknanya laptop korang tu jantan dan begitu le sebaliknya....



Tadi baru je try..my lappy is gegurl~hehehe
Anda bagaimana?



sumber: kat sini


p/s: word i love u tu leh tukar ngan ayat laen..try la!!

tolong pulangkan...saya merayu!!

Pagi ni, aku bangun dengan sangat ceria MySpace walaupun xtau sebabnya..heee
Pas bangun, terus tuju bilik air..niat di hati nak berak mandi, tup2...










































































eh, mane lak perginya b0dy wash aku???MySpace [bakul mandi aku diletakkan di tempat public]
































Memang da g0ne p0n..MySpaceterus kill my mood! tp aku still mandi la..nasib baek la aku ni jenis yang suke pakai banyak2 jenis b0dy wash..so, ada la stock len. Kalo x, bau kambing la aku ari ni!Marah sungguh aku! Body wash orang p0n nak kebas ke?? Memang la aku letak kat tempat public, and aku p0n ok je kalo orang nak amik SIKIT aku nye b0dy wash/ facial wash/ syampu or even ubat gigi yang ade dlm tu. Tp xyah la kebas sampai sebotol kak oi....












kepada sesiapa yang berkenaan: tolonglah pulangkan..MySpace

Wednesday, September 22, 2010

bizi

pas cuti raya je, banyak sgt mende nak kena pikir..
assignment, tesis, exam..wuwuwu
tadi baru je dapat tau,part 1 tesis kena anta 18/10..aku xwat satu pe pon lg. bag0s tak???MySpace







p/s: doakan aku berjaya siapkan...skang ni xde masa sangat nak ber-blog. sambung len kali
MySpace

Tuesday, September 7, 2010

steamboat yg stim???

Semalam aku, Mai and Fatin berbuka di luar. Mai teringin nak makan stimbot. So mula2 plan nak gi kat REDWOK. Tapi malangnya da fully book. So survey kat tempat laen lak. Last2 dapat kat BANGI VILLAGE.

Overall sumenye ok. Harga p0n xbape nak mahal. RM 19.90 je.. MySpaceWaktu makan p0n unlimited. Waktu makan yg unlimited tu sangat heaven buat kitorang yang pelahap suka makan ni. MySpacePilihan makanan p0n SANGAT BANYAK. Ada seafood: udang, ketam, sotong, kupang, lala, pepahat, dll. Termasuk juga segala bola yg ada: fishball, ketamball, sotongball dan macam2 lagi sampai aku p0n tak tau pe nama dia..hehehe

Tahap kebersihan restoran ni p0n agak tip-top. Oh ya, desert p0n ada...ice cream: pelangi, c0klat, mint, vanilla, strawberi and ABC. Para pelayan juga sangat mesra. MySpaceEspecially pada mereka2 yg cun.eh?
Tapi jangan la harap dapat diskaun lak ye..hehehe







p/s: take note--> pelayan yang mesra = gatal scaryMySpace


p/s lagi: pic nt aku upload kemudian...SELAMAT HARI RAYA SEMUA~



Friday, September 3, 2010

Hari Raya 2010



Disebabkan minggu depan dah nak raya, so entry kali ni aku nak cakap pasal juadah feveret aku n my family time raya la. Kiranya juadah ni WAJIB ada tiap kali raya.. Memang tak leh miss punye la..^^

1. NASI HIMPIT
Dah nama p0n raya, so ketupat ni of course la wajib ada. Kalo x, bukan lah raya namanya...tapi kalo kitorang terRAJIN lebih sket, kitorang akan wat ketupat.

2. RENDANG
Kalo ada ketupat, mestilah ada rendangnya..rendang ni pula sama ada rendang daging or ayam. Tapi selalunya both..hehehe

3. KUAH KACANG
Item ni adalah feveret aku..kiranya kuah kacang mesti ada kalo aku ada.eh?
Kiranya aku sorang je dalam family yg suka makan kuah kacang ni...ada paham?

4. LEMANG

Yang ni p0n, aku je yg suka. Family aku yang lain just gitu2 je..
5. SAMBAL TUMIS
Kalau makan lemang, aku suka makan ngan sambal..
walaupun xramai yg wat camtu, tapi aku suke....MySpace






MySpace

Sekarang masuk bab kueh pulak..

6. COKLAT CIP

7. CORNFLAKES

8. KUIH ROS/ KUIH GOYANG
9. TART NENAS
Kesemua kuih di atas lazimnya dibeli dibuat oleh aku, mak and akak aku. Tapi tart tu jela yang beli..tak larat dah nak wat banyak..heheheMySpace



Itu jela juadah yang WAJIB ada kat uma aku time raya. Tapi ada gak beberapa juadah yang tak di-includekan dalam ni..
Itu kat uma aku..kat uma k0rang lak cenggana??

MySpace


Related Posts with Thumbnails