-G.E.N.G-

Friday, September 3, 2010

Hari Raya 2010



Disebabkan minggu depan dah nak raya, so entry kali ni aku nak cakap pasal juadah feveret aku n my family time raya la. Kiranya juadah ni WAJIB ada tiap kali raya.. Memang tak leh miss punye la..^^

1. NASI HIMPIT
Dah nama p0n raya, so ketupat ni of course la wajib ada. Kalo x, bukan lah raya namanya...tapi kalo kitorang terRAJIN lebih sket, kitorang akan wat ketupat.

2. RENDANG
Kalo ada ketupat, mestilah ada rendangnya..rendang ni pula sama ada rendang daging or ayam. Tapi selalunya both..hehehe

3. KUAH KACANG
Item ni adalah feveret aku..kiranya kuah kacang mesti ada kalo aku ada.eh?
Kiranya aku sorang je dalam family yg suka makan kuah kacang ni...ada paham?

4. LEMANG

Yang ni p0n, aku je yg suka. Family aku yang lain just gitu2 je..
5. SAMBAL TUMIS
Kalau makan lemang, aku suka makan ngan sambal..
walaupun xramai yg wat camtu, tapi aku suke....MySpace






MySpace

Sekarang masuk bab kueh pulak..

6. COKLAT CIP

7. CORNFLAKES

8. KUIH ROS/ KUIH GOYANG
9. TART NENAS
Kesemua kuih di atas lazimnya dibeli dibuat oleh aku, mak and akak aku. Tapi tart tu jela yang beli..tak larat dah nak wat banyak..heheheMySpace



Itu jela juadah yang WAJIB ada kat uma aku time raya. Tapi ada gak beberapa juadah yang tak di-includekan dalam ni..
Itu kat uma aku..kat uma k0rang lak cenggana??

MySpace


No comments:

Related Posts with Thumbnails