-G.E.N.G-

Wednesday, October 20, 2010

5 perkara..[PART 3]

Perkara 3: Aku =  Bomoh hujan

Masa aku kecik2, aku selalu jadi bomoh hujan. Nak tau macam mana? Aku akan lukis gambar matahari banyak2 kat atas kertas, pastu letak kat tempat yang menghadap luar (contoh: tingkap rumah or kereta). Pastu seru la: hujan..hujan..hujan..[take note: cara seru tu pon ada nadanya yang tersendiri ok!] yang bestnya, lepas tu memang kompem hujan turun!hehe..da masuk khurafat lak ni! Secara kebetulan je tu. DON’T TRY THIS AT HOME! 

lukis camni..

Tapi sekarang ni, dah tak payah buat macam tu lagi. Sekarang ni kalau nak hujan turun, suruh la aku basuh kain. Sebab sekarang ni, bila aku basuh kain je, hujan mesti turun. Paling koman pon, mendung! Geram aku. 

Berikut adalah kronologi kajian:
·        Time aku amik kain, masukkan kain dalam washing machine-->hari panas terik.
·        Time kain tengah putar dalam mesin-->hari sekejap panas, sekejap mendung.
·        Time keluarkan kain/ tengah sidai-->hari panas.
·        Time masuk dalam bilik, lepas sidai kain and baru je duduk ngadap laptop-->  hari mendung/hujan!!!!!!!!!!!!


Sedih btol la..tapi, apa2 p0n, hujan tu kan satu rahmat! Aku still bersyukur dikurniakan hujan. Buatnya tak hujan berbulan2, naya je! kering kontang aku!



to be continue..MySpace

2 comments:

aku dan hidupku.. said...

dcmne cara pggil ujan??
awk nyanyi ea???

nurul lalala said...

bukan nyanyi..tapi seru.
ada la nadanya..hehehe
nape, nak blaja ke?

Related Posts with Thumbnails