-G.E.N.G-

Monday, October 4, 2010

persiapan bakal pengantin-part 2

4-6 Bulan
*Poskan kad jemputan dan hebahkan kepada kawan dan sanak saudara
[Disebabkan sekarang ni zaman canggih, emel je pon boleh. Tapi pastikan tetamu tersebut jenis yang selalu bukak emel ye..]



*Pastikan keluarga menyediakan ucapan perkahwinan
[Yang ni selalunya untuk majlis yang diadakan di dewan/hotel. Tapi untuk kat umah pon boleh. Ucapan ni pula, bukan je untuk pengantin, malah untuk sedara-mara yang datang tolong and tetamu2 yang sudi hadir~]

*Aturkan masa untuk fitting baju kahwin anda dan aksesori
[Ambil masa. Jangan last minute baru nak buat. Nanti kalau apa2 yang jadi, takut da terlambat nak alter~]



*Siapkan bilik atau rumah pengantin
[Yang ni aku rasa, siapkan dari segi perabot and kalau nak cat rumah, da boleh start sekarang. Nanti takde lah time kenduri rumah bau cat!]

No comments:

Related Posts with Thumbnails