-G.E.N.G-

Thursday, December 30, 2010

bila menang suka, bila kalah benci

-ihsan utusan-


First of all, aku nak ucap tahniah pada pasukan harimau malaya sebab menang dalam game menentang Indonesia semalam. MySpaceMaybe ramai jugak yang dah jangka kemenangan dorang. Semua rakyat Malaysia memang mengharap sangatlah dorang menang sebab Malaysia langsung tak pernah menang sebelum ni. Kemenangan ni diharap mampu menangkis segala perspektif negatif rakyat Malaysia tentang mutu bola sepak negara kita. Syabas Harimau Malaya, syabas Rajagobal~Buat pasukan Indonesia, syabas juga buat kamu kerana semangat juang yang tak putus2. Walaupun kalah, sekurang-kurangnya dapat jugak gol..

Walau bagaimanapun [ayat tesis aku], sedikit teguran dan peringatan buat rakyat Malaysia (termasuk aku), janganlah bila menang je sokong, puji..bila kalah sibuk maki2 dorang. Cuba jadi setia pada negara..heheheMySpace

Apa2 pun, diharapkan pasukan bola sepak Malaysia akan terus success di masa hadapan. Jangan bila dilambung dengan pelbagai pujian dan bonus, jadi lupa diri dan prestasi terus merudum. MySpaceYa, ini lah realiti industri sukan negara kita. Moga trend ni berubah ke arah yang lebih positif. Apa pun, syabas sekali lagi buat Malaysia kerana melabuhkan tirai 2010 dengan kenangan yang paling manis~

p/s: lagi manis sebab esok cuti..MySpacesayang pakcik Najib!

Klik sini untuk laporan perlawanan semalam.

Wednesday, December 29, 2010

Nice blog award





Kali ni dapat award dari Budak botak..


Antara soalan2 yang kena jawab:


1- Budak botak di mata aku?


Bagi aku blog ni sangat best c0z gaya penulisan dia yg sempoi~and banyak info2 menarik yang ada kat sini.MySpace Kalo tak caye, gi cekadout sendirik!




2-  Nama blog aku dan kenapa letak nama tu?
MindArt= mind (minda) + art (seni)
Bagi aku, berblog ni perlukan seni minda. Ye la, mesti ada seni untuk translate balik apa yang ada dalam fikiran korang tu ke dalam bentuk tulisan..tak semestinya mudah untuk translate balik apa yg ada dalam fikiran dalam bentuk tulisan. Sebab tu la berblog ni perlukan seni minda~hee [ayat belit2 daa..]


3- 5 perkara yg aku suka
a) makan
b) tengok movie
c) jalan2
d) surf tenet
e) baca blog budak botak..agagaga


4-  5 perkara yg aku benci
a) pompuan gedik
b) laki bajet macho + poyo
c) lipas
d) orang cakap kuat2 sangat macam menjerit
e) kerani kolej kediaman aku [erk..aci tak?]




Sekian..Tq so much budak botak..rajin2 la singgah sini selaluMySpace

Tuesday, December 28, 2010

Contest gambar menarik 2010!!



Ok, ni merupakan kali ke-2 aku join GA. Kali ni aku join c0z GA dia sgt mudah! Just share gambar2 yang korang rasa menarik sepanjang tahun 2010 ni. Mudah kan? Syarat2 contest yang lain, boleh refer dengan tuan blog sendiri iaitu Encik Areliff Ok, aku nak share gambar ni:




Nape gambar ni menarik?

1- Of course la menarik sebab gambar ni adalah gambar parents aku.MySpace

2- Gambar ni diambil pada awal 2010 time kitorang pergi Bali.

3- Gambar ni mengingatkan aku tentang asal usul kejadian aku.[ye la, kalo takde mak bapak, cane lak aku lahir kan?]

4- Gambar ni jugak mengingatkan aku tentang orang yg paling penting dalam hidup aku, tentang org yg ajar aku erti kehidupan sebenar, orang yg selalu berada disisi aku time susah or senang and org yg selalu support or kritik aku dalam apa jua yg aku buat~[tacing plak aih..] MySpace

5- Last but not least, gambar ni mengingatkan aku betapa bahagia dan beruntungnya aku dilahirkan dalam family aku. It's not sooo perfect, but i'm ok with it!MySpace





Sekarang, aku nak tag 3 orang yang lain untuk sama2 join contest ni:





Harap2 boleh menang Ga ni...amin...MySpace

Monday, December 27, 2010

trend berpasangan@couple

Hai la..sorry guys. Dah lama tak update. Aku baru je balik dari JB. Mengantar kazen aku kawen. Biasa la bila cuti skola ni..semuanya berebut-rebut nak kawen. Senang katanya~heee..


Tiba2 aku teringat topik kat dalam Harian Metro-Antara cinta dan penimbaan ilmu. Sesuai sangat dengan aku and yang sewaktu dengannya lah~ Tapi sebenarnya sedikit sebanyak, memang betul pon apa yang dikatakan penulis tu. Trend berkapel ni da kira macam wajib pulak dikalangan student. Bukan je dekat U, malah sekarang ni dah berjangkit pada budak2 sekolah rendah. Kecik2 da pandai maen cinta..MySpace


Bagi aku, tak perlu lah nak cintan cintun ni kalo luka sunat pon tak kering lagi~MySpace
Apa yang sedihnya, parents pon sama dok bangga bila anak berkapel..k0n0nnya anak dia tu HOT. Siap jaja kat satu kampung yang anak dia tu da berkapel. Bila ditegur, dikatanya kita ni dengki!




Dulu bagi aku, hanya orang yang hot, cun, slim, tough n macho je yang dapat kapel. Tapi time kat skola, muka lagi worse dari william hung pon laku. Bukan niat nak menghina tapi aku rasa korang paham kot maksud aku. Time aku kat matrik dulu, baru seminggu masuk, da berkapel2..kenal time orientasi. Wtf? Sama la keadaannya time kat ukm.






Mungkin ke sebab tak nak di cop tak laku menyebabkan perkara ni terjadi? Ntah le..no komen. Penyudahnya, tak kekal pon. Abis je skola, break. Abis je matrik, break. Bagi aku kalo bercinta tu, biarlah kekal sampai ke akhir hayat..hak hak hak


However, aku tak lah larang or anti dengan orang yang kapel2 ni..cuma, biarlah kena pada usia dan masa. Contohnya bila dah betul2 bersedia nak kawen, barulah boleh bercinta/berkapel. Maknanya memang bercinta sebab nak kawen. Bukan sebab tak nak di cop tak laku, nak test market or just nak berpoya2 je. Ada paham?? Barulah bagus gitu..MySpace





Itu just pandangan aku je..pandangan korang cane pulak?

Friday, December 17, 2010

Aku suka dia..korang cane?

Semalam, kawan aku post video ni kat fb.

Aku bukak and this dude is rock!!

Jom tengok..

Bagi aku, dia sexy..MySpace



korang?









Kalo problem, leh tengok kat sini

Thursday, December 16, 2010

resepi hot!

Entry kali ni aku nak post pasal resepi. Resepi ni khas untuk org bujang atau org yg c0mpletely tak tau masak langsung!!!! Orang da kawen n terror masak pon boleh try gak kalo nak. Resepi ape?






























































"SANDWICH TELUR/TUNA"


Ha..korang jangan lah gelak plak. Dalam byk2 masakan, dah ni je yg aku reti..hahahaMySpace
Ok, mari kita lihat bahan2 yg diperlukan:

      1 pek - Roti putih/ wholemeal [roti lain p0n boleh gak]
      4 biji - Telur rebus 
      3 sudu besar - Mayonis
      1 sudu teh - Lada hitam [nak lebih bole, kurang pon boleh]
      1 tin - Tuna [chunks}



Cara membuat (sandwich telur):

Masukkan semua bahan (kecuali tuna) dan gaul rata.
Sapu atas roti.
Sedia untuk dihidang~


* Untuk sandwich tuna, cara still sama tp ganti je telur tu ngan tuna.




p/s: Selamat mencuba..MySpace

Tuesday, December 14, 2010

pompuan dan diet

Asal cakap pasal pompuan je, mesti ingat diet. Asal cakap pasal diet je, mesti ingat pompuan. Hai la..ngape ek? Pompuan ngan diet memang tak leh dipisahkan ke? Aku lagi suka pompuan ngan soping ke, pompuan ngan emas ke, berlian ke..baru meriah sket. tak gitu? hehe..


Another thing about diet, bila seseorang pompuan tu cakap nak diet je, and kebetulan orang tu tengah single-mingle, mesti ada yang tanya
-->da ada boyfren eh? [watta???]

Mesti ke pompuan yg nak diet tu da ada bf, sebab tu tetibe dia nak diet? Hmm..no idea!
Mungkin betul jugak tu..sebab takut bf baru lari. Laki kan suka pompuan yang kurus2..seksi dan hot kata mereka..


-macam ni hot eh?-

For me, kalau betul laki tu suka kita, dia akan suka kita kerana diri kita sendiri. Bukan kerana fizikal kita. Ye la, sifat fizikal ni kan akan berubah. Kalau hanya berdasarkan rupa dan bentuk tubuh, kalau tetiba pompuan tu eksiden and muka cacat separuh, or tetiba pompuan tu sakit and jadi gemuk serta merta, terus off ke cinta tu? Huh, tak logik...



Tu bagi pandangan aku la..maybe ada gadis2 yang hot kat luar tu akan cakap

" eleh, dia cakap camtu sebab dia gm0ks and single"

aku tak kisah p0n..no heart feeling la kak!

And why i say NO to diet?
Cuba tengok betul2 kat perkataan diet tu sendiri?

D    I    E    T

Ha..sekarang paham? Hahaha..tp ni aku maksudkan dengan diet yg tak betul la. Kang tak pasal2 orang yg cipta diet tu saman aku~huhu 
Kalau nak diet, pastikan ada trainer yg terlatih yg akan leed korang. Nanti takde la rosak badan c0z terkejut dengan perubahan yang korang lakukan...ok?





p/s: dat last picta, I REALLY MEAN IT!!!!



MySpace

Takkan pernah ada-Geisha


Dia memang hanya dia
Ku selalu memikirkannya
Tak pernah ada habisnya
Benar dia, benar hanya dia
Ku selalu menginginkannya
Belaian dari tangannya
Mungkin hanya dia
Harta yang paling terindah
Di perjalanan hidupku
Sejak derap denyut nadiku
Mungkin hanya dia
Indahnya sangat berbeda
Ku haus merindukannya

Reff:
Ku ingin kau tahu isi hatiku
Kaulah yang terakhir dalam hidupku
Tak ada yang lain hanya kamu
Tak pernah ada
Takkan pernah ada

Benar dia, benar hanya dia
Ku selalu menginginkannya
Belaian dari tangannya
Mungkin hanya dia
Indahnya sangat berbeda
Ku haus merindukannya

Back to Reff

Kuingin kau selalu di pikiranku
Kau yang selalu larut dalam darahku
Tak ada yang lain
Hanya kamu
Tak pernah ada
Takkan pernah ada




p/s: suka gila lagu ni skarang..tacing?[sigh..]



p/s/s: boleh donlod kat sini

Wednesday, December 8, 2010

u/p: pelajar MELAYU UKM

Olla..entry kali ni, aku nak minta tolong.
Minta tolong apa? Ha..ni yang nak cerita ni. As a final year student, sekarang ni aku tengah bertungkus-lumus [betol ke ni?] menyiapkan tesis aku. [or ada some yang panggil PSM or FYP]. Tajuk tesis aku adalah:

PENENTUAN TAHAP KEKENYANGAN DI KALANGAN PELAJAR MELAYU YANG BERBERAT BADAN NORMAL DI UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA (UKM)

Menarik tak? Ha..menarik kan? Tesis ni dibuat untuk tengok tahap kekenyangan atau kelaparan seseorang itu makan. Secara kasarnya tabiat makan seseorang terbahagi kepada tiga golongan iaitu golongan 'restraint eater' atau terlalu kawal [ala2 takut makan], golongan 'disinhibition' [ala2 normal: tak terlalu pelahap or tak terlalu kawal makan] dan golongan 'hunger' [ala2 pelahap la..apa bagi, sume dia bedal!].

So sekarang ni aku nak buat 1 skala untuk orang Melayu. Benda ni 1st time in Malaysia tau! So mesti korang rasa bangga kalau jadi panel aku. Apa tunggu lagi. Jom jadi panel aku!! Tapi, untuk menjadi panel, anda mestilah mematuhi syarat2 berikut:



1.        Subjek mestilah berumur 20-35 tahun.
2.        Subjek mestilah mempunyai berat badan normal dengan IJT = 18.5 – 24.9 kg/m2.
3.        Mempunyai kemahiran berbahasa Inggeris (dikehendaki menyatakan keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan Malaysian University English Test (MUET). Hanya pelajar yang mendapat keputusan Bahasa Inggeris bagi SPM sekurang-kurang A1 hingga C5 dan ujian MUET dari band 3-6 layak menjadi subjek kajian.
4.        Tidak merokok, tidak menghidap diabetes, tidak mengambil sebarang ubat/ dadah, tidak mengikuti sebarang program diet sama ada untuk mengurang atau menambah berat badan, tidak melakukan aktiviti fizikal secara berlebihan dan mengambil sarapan secara tetap.


Sekiranya semua syarat2 diatas dipatuhi, maka marilah datang beramai-ramai ke:

                      Tempat   : Makmal Pemakanan
                                  (Aras 1, Bangunan Biologi FST)
                      Tarikh    : 9/12/2010 (esok--> KHAMIS)
                      Masa       : 10.00 pagi 





Segala kerjasama anda amatlah dihargai.MySpace

Tuesday, December 7, 2010

aku sokong encik mantot!!!!!!!!!

Sangat seronok baca entry encik mantot kali ni..


ha? tak kenal sape encik mantot???


ish3...tak patot..tak patot..


apa yang menarik sangat ngan entry dia sampai aku nak link kan dalam blog aku ni?



ha...meh klik sini

Friday, December 3, 2010

perlu ke?





PERLU KE????????????????????

undang-undang pelik

Benda ni aku jumpa kat satu blog..kesahihan nya wallahuallam~nak tau cek sendiri!




MALAYSIA :
* Motosikal wajib memasang lampu pada waktu siang.


THAILAND :
* Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam.


SWISS :
* Dilarang berkebun di hari minggu.


SWEDIA :


* Dilarang mengecat rumah tanpa izin dari kerajaan dan harus menggunakan cat yang sudah mendapat sertifikasi dari mereka.


KOREA SELATAN :
* polis wajib melaporkan jumlah wang rasuah yang mereka terima dari para pemandu yang ditahan.MySpace

SINGAPURA :
* Dilarang berjalan (bogel)
* Tidak flusk jamban setelah buang air di toilet, dikenakan denda.

UNITED KINGDOM :
* Dilarang menjual sayuran di hari minggu .
* Wanita dilarang makan coklat di tempat umum.


MEXICO :
* Wanita yang bekerja dilarang mengenakan pakaian seksi yang dapat memprovokasi rakan kerja selama jam kerja.
* Dilarang memaki di tempat umum.


AUSTRALIA :
* Dilarang mengangkat telepon pada deringan pertama.
* Dilarang mengenakan spender Hot Pink di hari minggu.


YUNANI :
* Dilarang mengenakan topi di stadium , kerana dapat mengganggu pandangan orang lain.


KANADA :
* Dilarang menampal plaster luka di tempat umum.
* Dilarang menyirami tananam di kebun waktu sedang hujan.
* Dilarang memanjat pokok.


PERANCIS :
* Dilarang berciuman di keretapi bawah tanah.


ISRAEL :
* Dilarang memelihara vavi di Israel . Orang yang melakukannya akan ditembak mati.


AMERIKA :-

- ARIZONA :
* Dilarang memandu tanpa kasut.
* Dilarang bermain domino di hari Minggu.
* Dilarang memakai kumis palsu di gereja.
* Hukuman mati dikena bagi sesiapapun yang menaburkan garam di atas rel kereta api.
* Dilarang memandu dengan mata tertutup.[APAKAH?????]


- ALASKA :
* Dilarang mengambil gambar beruang yang sedang tidur.
* Dilarang memberi minum bir pada rusa.
* Dilarang berjalan-jalan sambil membawa busur dan anak panah.


- ARKANSAS :
* suami diizinkan memukul isterinya, tapi tidak boleh lebih dari 1 kali sebulan.
* Dilarang memelihara buaya di dalam bathtub.
* wanita yang saling menggoda di tepi jalan, akan dikenakan 30 hari penjara.
* Dilarang membawa lembu berjalan-jalan di jalan utama di hari Minggu.


- CALIFORNIA :
* Binatang peliharaan dilarang dibiarkan berhubungan seks di sekitar lokasi sekolah, taman, dan tempat ibadah.


- COLORADO :
* Dilarang berdebat dengan polis, kecuali kenderaan Anda ditahan olehnya.


- CONNECTICUT :
* Dilarang mencium isterinya di hari Minggu.


- FLORIDA :
* Dilarang bernyanyi di depan umum sambil mengenakan pakaian renang.
* Dilarang kentut di tempat umum setelah pukul 6 .
* Dilarang memecahkan piring dan gelas lebih dari 3 buah sehari.


- WASHINGTON :
* Dilarang menyusui anak di tempat awam.







Related Posts with Thumbnails