-G.E.N.G-

Monday, December 19, 2011

Lagu isnin:Punk rock jalanan

Kredit to Faqhrule Razzaq




ni original version




Kalau nak studio version, ade gak:



Lirik:
sungguh ku menyesal telah mengenal dia
dan aku kecewa telah menyayanginya
dan aku tak akan terulang kedua kalinya

* ku simpan rindu di hati, gelisah tak menentu
berawal dari kita bertemu, kau akan ku jaga  
ku ingin engkau mengerti betapa kau ku cinta
hanya padamu aku bersumpah kau akan ku jaga sampai mati

ku ingin tahu siapa namamu, ku ingin tahu dimana rumahmu
walau sampai akhir hayat ini
jalan hidup kita berbeda, aku hanyalah punk rock jalanan
yang tak punya harta berlimpah tuk dirimu sayang

** ku tunggu kau ku tunggu, ku nanti kau ku nanti
walau sampai akhir hayat ini


ku kira kau setia padaku
ternyata kau menduakanku
sungguh hatiku tak menduga

cukup sudah ini ku alami
perjalanan cinta selama dulu
ku kira kau bosan padaku
ternyata kau menduakanku

dulu kau berjanji akan sehidup semati (itu gombal)
dan aku kecewa telah menyayanginya
dan aku tak akan mengulang kedua kalinya

repeat *
ku ingin tahu siapa yang menyayangimu dan ku ingin tahu ku menyayangimu
walau sampai akhir hayat ini
jalan hidup kita berbeda, aku hanyalah punk rock jalanan
yang tak punya mobil mewah tuk dirimu sayang

repeat **


Sumber: http://liriklaguindonesia.net/lirik-punk-rock-jalanan#ixzz1gZ8uvWfJ


Tuesday, December 13, 2011

Grand continental Melaka yang.....

Assalamualaikum buat semua umat Muhammad~ 


Last weekend, aku ngan family menyahut seruan kerajaan supaya bercuti-cuti Malaysia. So, we decided to go to Melaka. Tapi malangnya, separuh anggota keluarga aku tak sihat (demam + batuk) so kiranya tak berapa enjoy sangatlah kan..


Pergi sana pon sekejap je. Hari ahad tu adalah hari aku makan kat 3 negeri! Bekpes kat Selangor, lunch kat negeri 9 and dinner kat Melaka. Niceeee kan??? Tapi kali ni aku tak nak cerita pasal Melaka. Sape rakyat Malaysia yang tak tau tempat2 pelancongan yang ada kat Melaka tu, memang layak dibuang negara la~ hehe..



So, back to the entry title..aku stay kat Grand Continental Melaka. Quite central la. So kalo nak pergi jalan2 kat bandar hilir mmg dekat lah jugak. Komen aku pasal hotel ni?

Harga: ***
Keselesaaan: **** (tak dpt 5* sbb air-cond sejuk nak mamp0s. dah sampai tahap beku da)
Makanan: **
Servis: *


Bab servis tu, aku assume dorang tak cukup staf untuk entertain guest kot tapi memang really2 suck la service dia. Aku call front desk untuk tanya password wifi 8 times tak dapat2!!! Penyudahnya, akak aku turun pi tanya sendiri. Unfortunately, selama 2ari kitorang kat sana, haram dapat konek connect tenet!

Bab makan toksah cerita la..ramai gak yang komplen. Breakfast buffet suppose tutup pukul 10.30am tapi pukul 9am makanan dah banyak habis. Padahal, orang ramai gak yang baru nak makan (termasuk aku). Ada tu lagi kesian. She paid for rm17 untuk breakfast tapi makanan dah tak refill. Memang dia bengang gila la! Kalau tau macam ni, baik buat cam ayah aku. Bekpes kat mapley harga rm2.60 je! hehe..

Tapi tu la..kalau nak difikirkan secara positifnya, maybe sebab kurang staff. That's why la service teruk. Tapi rasanya tu first and last kot kitorang pergi..harap nama je grand! huhu...




p/s: don't judge a hotel by it's name!

Monday, November 21, 2011

Lagu isnin: Katy Perry-The one that got away

Summer after high school when we first met
We make out in your Mustang to Radiohead
And on my 18th Birthday
We got matching tattoos

Used to steal your parents' liquor
And climb to the roof
Talk about our future
like we had a clue
Never plan that one day
I'd be losing you

And in another life
I would be your girl
We keep full of promises
Be us against the world

And in another life
I would make you stay
So I don't have to say
You were the one that got away
The one that got away

I was June and you were my Johnny Cash
Never one we got the other we made a pact
Sometimes when I miss you
I put those records on

Someone said you had your tattoo removed
Saw you downtown singing the Blues
Its time to face the music
I'm no longer your muse

And in another life
I would be your girl
We keep full of promises
Be us against the world

And in another life
I would make you stay
So I don't have to say
You were the one that got away
The one that got away
The o-o-o-o-o-one [x3]
The one that got away

[Bridge:]
All these money can't buy me a time machine (Nooooo)
Can't replace you with a million rings (Nooooo)
I shoulda told you what you meant to me (Woooooow)
Cause now I pay the price

And in another life
I would be your girl
We keep full of promises
Be us against the world

And in another life
I would make you stay
So I don't have to say
You were the one that got away
The one that got away
The o-o-o-o-o-one [x3]

And in another life
I would make you stay
So I don't have to say
You were the one that got away
The one that got away




Sumber: lyrics007

Friday, November 18, 2011

Kad kahwin Zahiril Adzim + Sheera Ayob yang ohsem!










Zahiril Adzim akan menamatkan zaman bujangnya pada 20 November ni. Smart tarikh tu kan??? (20.11.2011). Kad ni kad bagi pihak Zahiril. Konsepnya Classic & Vintage. Nak tengok lebih lagi, boleh pergi kat ohbulan.

Gambar dia siyes smart n cool..Pada sesapa yang nak kawen, bolehlah tempah kat Kad Lestari. Kompem ohsem camni jugak!

Monday, November 14, 2011

Lagu isnin: Budi Doremi

Lagu ni aku dapat kat fb kawan aku.
First dengar, terus melekat di hati..hehe

Layan....


wa ga pat
do dododododo, re rerererere
mi mimimimimi, fa fafafafafa

*(do) doakan ku harus pergi


(re) relakan aku di sini
(mi) misalnya aku kan pulang


(fa) fastikan kau tetap menunggu
(so) soal cinta luar biasa


(la) lama-lama bisa gila
(si) siapa yang tahu pasti

(do) doakan aku di sini


adududuh duh aku percaya
kali ini kau pasti bisa yeah
kuku kutanya ada yang salah
jelas ini luar biasa



hal yang baik tidak mudah, tak seperti kau bicara
mereka mengerti ini terlalu jadi masalah
ketika kau mulai bisa terbiasa untuk dapat 
menikmati hari-hari tanpaku di sini


*repeat chorus*


hal yang baik tidak mudah, tak seperti kau bicara
mereka mengerti ini terlalu jadi masalah
ketika kau mulai bisa terbiasa untuk dapat 
menikmati hari-hari tanpaku di sini


*repeat chorus*

everybody sings it!

(do) doakan ku harus pergi (re) relakan aku di sini
(mi) misalnya aku kan pulang (fa) fastikan kau tetap menunggu
(sol) soal cinta luar biasa (la) lama-lama bisa gila
(si) siapa yang tahu pasti (do) doakan aku di sini



doakan ku harus pergi, relakan aku di sini
misalnya aku kan pulang, fafa fastikan kau yang menunggu
soal cinta luar biasa, lama-lama bisa gila
siapa yang tahu pasti, doakan aku di sini






Thursday, November 10, 2011

Aku nikah esok (11.11.11)


Assalamualaikum uolls~


Well, dah lame tak update blog kan? Sorry la..i busy la! Maklumlah, esok nak menikah. Kepada uolls2 yang tak diberitahu tu, jangan kecik ati plak ye..













Ok. Tipu. 11 tahun yang lepas (umur 12 tahun), aku dah menggeletis nak kawen. Paham2 jela, budak hingusan time tu. Tau ape pasal kawen? Seronok nak kawen sebab nak pakai baju banyak manik+mekap 8 lapis je..pastu ade khaddam tukang angkat kain meleret-leret. Indah kan perasaan tu? hahaha..

Well, masa tu aku plan nak kawen umur 23! Perfect time to start a family la kononnya. Masa tu tak terpikir plak pasal duit, kereta, rumah..(budak la katakan..#SungguhTakMatang). Why 11.11.11?? Well, orang kan suka wat majlis ikut tarikh cantik..01.01.01 la, 03.03.03 la..watsoever. So, masa planning tu, siap tengok kalender lagi! Tengok2 time umur aku 23 masa tahun 2011. So kenalah amik 11.11.11. Tup2 plak cantek je tarikh tu ari jumaat. So, aku p0n berangan-angan la nak kawen 11.11.11. Hantaran RM11,111.11 (masa tu duit 1sen laku lagi okeh!). 



Masa pun berlalu dengan pantasnya..sampailah ari ni. Semalam aku cerita dengan mak aku pasal benda ni. Mak aku cakap pe?

"Tak pe la..tunang jela dulu..hehehe"


So, dipendekkan cerita..sape nak tunang dengan aku esok? Pukul 1.11pm antar rombongan eh. 11 dulang tau! I wait for you..MySpace

Thursday, November 3, 2011

Pakai ni ko kafir, pakai tu ko kafir!

Assalamualaikum..


Dah lama tak update blog secara serius walaupun tak pernah miss baca blogserius. Baru-baru ni  heboh orang dok cakap pasal tudung Yuna (ala2 hana tajima) disamakan dengan paderi wanita/sister. Tengok Yuna macam paderi kristian wanita. Sebelum ni pon heboh orang cakap pesen tudung ekspres tu cam paderi gak..Berikut adalah penjelasan ustaz Zul:










Well, aku pon berpendapat camtu. Toksah dikaji sangat la cara orang pakai tudung. Asalkan menutup apa yang sepatutnya ditutup, dah la kan?


Aurat wanita adalah seluruh anggota tubuhnya kecuali wajah dan dua telapak tangannya. Leher dan rambutnya adalah aurat di hadapan lelaki ajnabi (bukan mahram) walaupun sehelai. Pendek kata, dari hujung rambut sampai hujung kaki kecuali wajah dan dua telapak tangan adalah aurat yang wajib ditutup. Hal ini berlandaskan firman Allah Subhanahu wa Ta’ala.

Hendaklah mereka menutupkan kain tudung ke dada mereka” [TMQ An-Nur (24):31].
Dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya, kecuali yang (biasa) nampak darinya.” [TMQ An-Nur (24):31].


Mendapat ilham dari: cik epal




Nak tau lebih pasal aurat wanita: mykhilafah

Friday, October 28, 2011

Cinta rupa

Zaman sekarang ni, semuanya berlandaskan pada rupa. Even nak cari kerja pon, kena tengok muka dulu. Apa lagi kalo nak cari pasangan. Muka cam tembok berlumut pon kalo boleh nak awek/pakwe muke cam artis Kpop.




Well, pada aku cinta berasaskan rupa ni memang la takkan kekal selamanya. SEBAB rupa kan boleh berubah..Dah banyak da aku nampak, orang yang cun/hensem, bila jumpa balik beberapa tahun lepas tu...had0i la...



And banyak gak kes ditinggalkan sebab paras rupa or bentuk fizikal yang dah berubah. Itulah yang dimaksudkan dengan cinta berlandaskan rupa. Kalo kita cintakan orang tu seikhlas hati, muka dia jadi macam cimpanzi p0n, rasa cinta kita pada dia tetap takkan berubah. Betul x?






Moral: Cintailah seseorang itu kerana dirinya yang sebenar~

Thursday, October 20, 2011

Tuesday, October 18, 2011

Duhai manusia..

Satu Malaysia kecoh pasal isu video ni. 
Aku yang tengok pon menangis. 
Tak paham kenapa ade orang yang berhati macam ni..




Yang melanggar tu satu hal,
yang tengok tapi buat bodoh p0n satu hal!
Memang BODOH!!!!!





p/s: Semoga adik Yuen-yuen sihat dan semoga orang yang melanggarnya tu rasa apa yang adik tu rasa~

Friday, September 23, 2011

Teksi Malaysia

Untuk orang tak berKERETA atau berMOTOR macam aku ni, public transport adalah transport paling heaven sekali! Naik bas rapidKL or metro dah rasa macam naik bas artis wat world tour. Naik teksi dah rasa macam naik limosin. Kalau naik tren lagi la..tak tergambar ke-ohseman-nya! *over*



Last week, aku keluar. Time balik, tetiba lak kete ayah aku wat hal. So aku kena la balik sendiri. Bagi aku yang selalu feeling kerabat diraja ni, bas adalah sesuatu yang wajib dielakkan. Bukan apa, yang sebenarnye dah bertaun aku tak naik bas. So aku pon dah lupa nak naik bas nombor berapa nak gi uma aku..caya tak? Ye..sila percaya!

So, aku p0n naik la teksi *feeling limosin*. Habit aku setiap kali naik teksi, aku suka pandang meter teksi tu. Time tu meter: RM 7.40. Tiba2 mak cik teksi tu berak break (ye..aku tak salah taip. mmg MAK cik), beg aku jatuh. Aku pon amik la beg, letak atas kerusi and bila aku pandang balik meter tu--> RM 8.40. Tuuuuuu dia....5saat je aku toleh terus naik singgit. Hampeh btol. Ni kali kedua aku kena camni. First time dulu kat Bangi. Yang tu lagi extreme..sekali toleh naik RM5! Had0i la..



Moral of the story: Pegi la beli kete/moto. Tak pon cari pakwe lengkap bermotor/kete ye adik2 sekalian..



Monday, September 19, 2011

Avril lavigne- wish you were here



I can be tough
I can be strong
But with you, it's not like that at all

There's a girl
who gives a shit
behind this wall
You've just walked through it

And I remember all those crazy things you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here.
 
All those crazy things we did
Didn't think about it, just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here.
 
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here.

I love the way you are
It's who I am, don't have to try hard
We always say, say like it is
And the truth is that I really miss

All those crazy things you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here.
All those crazy things we did
Didn't think about it, just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here


Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here.
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here.


No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go

(let go let go let go let go)

No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go

(let go let go let go let go let go let go let go)

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here (I wish you were)
 
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here.

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here.
 
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here.

Wednesday, September 14, 2011

Hukum berkahwin dengan sepupu

Assalamualaikum uolls~




Sape yang tengah hot bercinta dengan sepupu sendiri??? Ok, isu ni mmg confusing kan? Ade yang kata boleh, ada yang kata tak boleh.. Aku usha kat IslamGrid:





Soalan

Assalamualaikum,

Saya ada satu kemusykilan yang ingin saya bertanya dalam hal perkahwinan. Saya adalah seorang wanita. Bolehkah saya berkahwin dengan sepupu lelaki saya walaupun ayah saya Dan ayah sepupu saya satu bapak....(ayah saya dan ayah sepupu lelaki saya adik beradik).
Ramai kata tak boleh. Dan ada kata boleh. Saya terelalu binggung tentang masalah ini.
Harap dapat memberi kejelasan tentang perkara ini. Terima kasih...

Nur

Jawapan

Wa'alaikumussalam Warahmatullahi Wabarakatuh,
Di dalam Islam, sepupu tidak termasuk di dalam senarai mahram. Oleh itu, anda boleh berkahwin dengan sepupu anda. Wallahu 'Alam.





Sekarang dah tau kan????okbai~

Tuesday, September 6, 2011

Melayu tak pernah makan BABI? Tipu!!!!!!!

Assalamualaikum uolls~




Comel kan budak atas nih?? hehe..

Sapa kata orang Melayu tak pernah makan babi? Dari kecik sampai besar, penuh sisa babi dalam produk2 yang kita makan atau guna..Entry kali ni diimport khas dari blog ladynoe..bacalah sendiri. 


Antara ayat dia yang paling menarik minat aku:

"Dalam kalangan pakar nutrisi terdapat ungkapan ringkas yang dipersetujui umum iaitu 'You are What You Eat' atau 'Kamu adalah apa yang kamu makan'. Selain menjadi sumber keperluan tenaga badan, makanan juga membentuk perilaku, mood serta keperibadian kita. Pada hakikatnya, makan memindahkan unsur-unsur tenaga daripada sumber makanan kepada tubuh kita. Ini adalah pemindahan tenaga daripada satu makhluk kepada makhluk yang lain.

Kehidupan secara nyata memperlihatkan mengenai hal ini. Lihatlah kambing. Karakternya yang lembut tidak terlepas daripada pengaruh pola pemakanannya sebagai haiwan herbivor. Pada ekstrim yang satu lagi kita dapat melihat babi yang sanggup memakan tahi sendiri. Babi juga pemalas dan suka melakukan seks bebas.

Karakter orang beriman dalam soal makanan adalah seperti lebah apabila memakan sesuatu. Apabila makan, makan yang baik-baik dan apabila jatuh, jatuh ke atas sesuatu yang baik-baik. Lebab hanya memakan makanan yang terbaik iaitu inti pati atau nektar bunga. Lebah juga mengeluarkan produk terbaik iaitu madu. Lain-lain karakter terpuji lebah yang mungkin berkait dengan pola makanannya yang selektif adalah bekerja keras, tertib dan profesional."
 Dipetik dari buku "Mengapa Rasulullah Tidak Pernah Sakit - Dr. Adi Hashman.




Sesungguhnya, mencari yang HALAL itu adalah WAJIB!




p/s: Selamat hari raya..mohon maaf andai ada salah dan silap~
Related Posts with Thumbnails