-G.E.N.G-

Friday, January 28, 2011

Lelaki adalah kaum yang pelik!

Aku memang tak berapa nak paham dengan perangai kaum adam ni..ye la, aku pon xpenah nak ada bf, so sebab tu tak paham kot..MySpace
Ada sorang mamat ni. Dok tegur aku kat tenet. 


Hai awak..

Awak ni comey la..

Nak kenal leh?

buzz

buzz

buzz

Sombongnye dia..nakal la awak ni [wtf??]


buzz

buzz

buzz

Ek eleh..bajet hot la tu. Weh,ingat ko cantek sangat ke? Blah la!!

xoxoxo is offline


Ada sesapa yang boleh kasi tau x, pe masalah sebenar mamat ni?


p/s: blog ni tutup seminggu [uma takde tenet].

p/s/s: geng blogger, jumpa ahad nanti!MySpace

Thursday, January 27, 2011

Persediaan menghadapi gathering blogger



Salam siang sume..well, aku rasa kebanyakan dari kamu semua mesti da tau ada gathering blogger ahad ni. First time event, and aku terasa excited gak la nak pergi sebab ni pon 1st time gak aku g blind date..hahaha

Kira blind date la sebab takde sorang pon blogger yang aku kenal! MySpace
Sejak diberi invitation, banyak benda yang aku pikir...

nak pakai baju pe ek nanti? 

nanti cane nak approach dorang? 

ape nak borak2 ngan dorang? 

nanti nak borak ngan sape je? 

cane nak tu? 

cane nak ni? 

haish..macam2 la..[ghairah melampau~]



Nasib baik Ira nak teman..kalo tak, memang MySpace je la aku nak pergi..hopefully takde program mengejut yang mampu menghalang aku dari nak pergi gathering tu~


Antara persediaan yang aku buat:

  1. Beli baju baru
  2. Beli seluar baru
  3. Beli kasut baru
  4. Beli tudung baru
  5. Beli mekap
  6. Training pakai contact lens [siyes aku tak reti!]
  7. Pergi spa [supaya nampak lebih cergas]
  8. Training maen boling [nanti takde la malu bola asek masuk longkang je!]
  9. Pergi wat facial [bia muka berseri-seri..ada peluang nak cari pakwe blogger]
  10. Wat senam robik tiap petang [bia nampak slim sket]


Ok. aku tipu~ semua di atas adalah TIDAK BENAR. Sekian.




p/s: tak sabar nak jumpa kamu semua..jgn sombong2 tau. aku pemalu [siyes tak tipu!]MySpace

Wednesday, January 26, 2011

Cerita disebalik emel tersebut

Seperti mana yang telah aku ceritakan dalam entry aku yang sebelum ni, so tepat pukul 2 tadi, aku ngan kawan aku tadi pergilah mengadap pengetua kolej kitorang. Disebabkan pengetua masa tu ada hal, so pengurus kolej yang handle kitorang. Before jumpa pengurus tu, aku sempat tanya kawan aku, cane rupa emel yang dia anta kat TNC tu? So, dia forwardkan emel tu through facebook..



-klik untuk pembesaran-


-klik untuk pembesaran-



Kami p0n masuk la ke dalam bilik pengurus tu..Dipendekkan cerita, kawan aku tu dipanggil sebab dia terus ngadu kat TNC. Sepatutnya dia report kat orang kolej dulu..MySpace and kandungan emel dia yang cakap paip pecah tu adalah TIDAK BENAR. Masalah takde air berlaku disebabkan oleh water pump yang r0sak..So, kira bagi wr0ng info la kat TNC tu~MySpace


Beliau dipanggil untuk diberikan penjelasan sebenar and untuk membetulkan balik kenyataan [paip pecah] beliau. 

Berita gembiranya: memang kami takkan dibuang kolej!!!
Tapi berita sedihnya: kolej aku bakal takde air lagi ari ni sebab ada kerja2 pemasangan pam! demmmmmmm!MySpace






p/s: jutaan terima kasih diucapkan kepada yang beri komen2 positif and moral support pada aku tadi..really appreciate it!!!syg korang~hihihiMySpace

Tolong aku..


Ada satu masa-elah [sila cakap ala2 Pak Belalang]...beberapa minggu yang lalu, kolej aku takde air. Every weekend memang takde air. Start hari kamis je, air takde! Disebabkan perkara itu, ada seorang kawan aku telah pon membuat aduan kepada TIMBALAN NAIB CANSELOR!

Email dia tu ala2 cakap macam tak worth la bayar duit pengurusan kolej with high price but with low facility provided. Tadi, beliau telah mendapat mesej dari PENGETUA kolej aku. Cakap nak jumpa pukul 2 nanti...Beliau telah mengajak aku untuk teman dia.



Persoalannya di sini:

a) Adakah dia bakal dibuang kolej kerana aduan tersebut?
b) Apa nak jawab time jumpa pengetua kejap lagi?



Please...help us!

Wednesday, January 19, 2011

tahukah anda-part 5

1) Anda takkan boleh bunuh diri dengan menahan nafas sendiri..maknanya kena ada orang laen yang tekup hidung/mulut, baru boleh~tak caye? Cuba la! 



2) Undang-undang di Iceland menghalang membela anjing sebagai binatang peliharaan.



3) Jaket bullet proof, laluan kecemasan, wiper kereta dan printer laser dicipta oleh WANITA MySpace


4) Purata seseorang individu gelak dalam sehari ialah 10.




5) Madu adalah satu2nya makanan yang takkan rosak!



6) 40% keuntungan Mc Donald's adalah hasil dari jualan Happy meals.



7) Warna air coca-cola tanpa pewarna tambahan ialah hijau!



8) Wanita di Arab Saudi boleh menuntut cerai jika suaminya tidak memberikannya kopi!


9) Ayat 'The quick brown fox jumps over the lazy dog' mempunyai kesemua alphabet [dari A-Z].


10) Salah satu dari fakta di atas adalah tidak benar..Sape yang boleh teka yang mana satu?MySpace










p/s: teka, jangan tak teka!!!

Monday, January 17, 2011

tahukah anda-part 4

1) Madagascar [bukan katun punye eh..] mempunyai sebuah hutan batu. 100% batu beb!

Click for more info
2) Marathon boleh diadakan di atas jambatan terpanjang di dunia, tapi still takkan habis maraton tu! Panjang jambatan tersebut ialah 26.4 batu = 42.49km. [agak2 maraton slalunye berapa km eh?]

Click for more info

3) Bendera US sekarang, telah direka oleh seorang pelajar sekolah tinggi. Unbelievable? Believe it!!

Click for more info

4) Cuba kepit hidung anda dan kemudian buat bunyi 'hum'..boleh tak? boleh tak?


5) Anatidaephobia: fobia tentang ditenung oleh itik dari mana2 negara dalam dunia!MySpace


6) Timun sebenarnya adalah sejenis buah.


7) Pelukis terkenal, Pablo Picasso takkan boleh ada twitter sebab namanya terlalu panjang. Nama asal beliau ialah Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santisma Trinidad Ruiz y Picasso.

8) Purata jumlah perkataan yang diungkapkan oleh golongan perempuan ialah 7000, sementara lelaki ialah 2000.MySpace

9) Hippopotomonstrosesquippedaliophobia: phobia terhadap perkataan panjang!MySpace

10) Menguap boleh berjangkit. Tak caya? Cuba tengok org menguap. Mesti kamu pun akan menguap juga! [click for more info]

Friday, January 14, 2011

BLOGGER GEGARKAN 'U'


Ok, kali ni aku join segmen BLOGGER GEGARKAN 'U' anjuran blogger otai: Abg ben ashari.

Cara2 nak join, leh tengok kat blog beliau sendiri. 

Antara soalan2 yang wajib dijawab:


Belajar mana ? Jurusan ? Tahun ?

UKM. Sains makanan dan pemakanan. Tahun 4.



Asal mana ? Umur ?

Asal selangor..dok pon kat selangor~ umo muda lagi kot: 22



Kenapa amik jurusan itu ?

Sebab sangat suka anything about food!!!



Cita cita .. peewwittt ..

Nak berjaya dalam hidup di dunia dan akhirat..inshaAllah~




p/s: j0m j0in ramai~kasi gegar!!!

Wednesday, January 12, 2011

Resepi puding caramel macchiato

Ok. Nama resepi mesti kasi gempak sket. MySpaceNi projek mengejut aku ngan kakak aku last week. Jom cekedout cane wat dia..


Bahan2 yg diperlukan:
4-5 biji telur ayam
1 cawan gula
1 cawan air
1 sudu kecil esen vanilla
1 tin susu cair
Secubit garam


Cara2 membuat:

1) Wat karamel dulu. Masukkan gula dalam kuali dan biar dia cair dengan api perlahan. Sampai dia da coklat2 gelap sket, ada buih banyak2, masukkan air sedikit demi sedikit (takut meletup). Biarkan sejuk sket.



2) Pukul telur + 1 sudu gula sampai kembang. Tips: cane nak tau adunan dah kembang? Warna asal kuning pekat tu da jadi cam cerah2 and creamy2 gitu..


disebabkan aku pemalas nak senang, aku pakai food processor je. 

Tips: kalau sesapa yg takde food processor, boleh pakai hand mixer or blender je pon boleh. Tapi kena cuci bersih2 la. Kang tak pasal2 jadi karamel hot n spicy plak~Tapi kalo sume diatas xde, pakai whisk je pon boleh (sediakan yoko2 pastu ok).


3) Masukkan susu, esen vanilla dan garam ke dalam telur yg da dipukul kembang tadi.

4) Masukkan gula hangus/karamel td ke dalam loyang.


5) Tuang adunan telur tadi.


6) Kukus selama 20 minit atau sampai masak. Tips: cucuk kat tengah2 loyang tu. Kalo pisau/lidi/garfu tu licin, maknanya da masak.

Finish product


Senang kan? Selamat mencuba..MySpace

Thursday, January 6, 2011

bad day but it was great!

Semalam, hari aku bermula agak ok. Kelas sejam je stat kul 8am. Pas klas, aku ngan ira merempit ke Kajang. Plan asal, nak amik barang Ogawa ira. Sampai sana, aku teringat nak beli CD joget. Ye2..aku suke joget2.MySpace Sambil joget, mungkin boleh kuruskan badan. Ye x? So, aku angkat 1 dvd ni.

Hari berjalan cam biasa..bla..bla..bla..

Pas maghrib, aku ngan dak kos aku da janji nak gi maen futsal sesame. Mula2 aku cengkelat. MySpaceTak nak men c0z xde kasut. Da lama2 tu, rasa cam tercabar plak. Aku pon join..mula2 jadi keeper. Tapi tak brape sronok c0z tertenggek je kat pintu gol tu. B0san pulak..Da abis feeling2 cam Khairul Fahmi, aku tukar position. Jadi player. Position pe aku pon tak tau. First time la katakan [rasanye futsal xde position. ke cane?]. MySpace

Oleh kerana aku pakai selipar je, and selipar aku p0n licin, aku pon bukak la selipar..Men kaki ayam je. Tengah syok rebut2 bola, tetiba lak aku tertendang kasut sape tah.MySpace Mak ai..sakit kot! Rilek lagi. Men2, pastu makin sakit lak. Tengok bawah...dem! Darah la pulak..

Gi tepi. Belek2 kaki sket, oooooo dem lagi! Kuku terkopek plak dah~sakitnye tuhan je yang tau! MySpaceNaseb baek la ramai paramedik kat tempat tu..selamat la kaki aku dibalut.


kakiku cedera..sila abaikan segala kekotoran yg ada..
da name p0n kaki ayam.kaki aku jadi itam legam ok!


Balik kolej, konon nak further treatment, gi toilet. Dem lagi. Air takde. Baring2 je la dengan kaki tergantung c0z xnak cadar kotor. Dekat2 kul 1am, ifa ajak cari air kat blok len. Nasib baik jumpe..

ni kami..garang x?






Nape aku cakap bad day?
1- DVD yg aku beli tu, tak leh play la pulak..punah harapan nak joget2.
2- 1st time men futsal da bagi kenangan pedih.
3- Air xde. Tak leh mandi, tak leh kencing, tak leh cuci luka~tp pastu da jumpe air da



Nape aku cakap but it was great?
C0z it was! Seronok kumpul ramai2. Tak sangka sumenye bagi full support kat game ni..hehe
Boleh dikatakan sume dak pompuan kos aku turun padang. Pas bersukan, lepak mapley kena milo ais + megi goreng..lemak yg terbakar, kini da diternak semula~heheheMySpace

kami c0mey an?an?




p/s: hopefully next time boleh wat camni lagi..u guys are soooooo great!!!

Tuesday, January 4, 2011

Types of people who annoyed me

This is my 1st fully english entry. I saw this thing on the internet. I think it really reflect me..Just wanna share it with y'all~


1.People who point at their wrist asking for the time... I know where my watch is dude, where the hell is yours? Do I point at my crotch when I ask where the toilet is?





2. People who are willing to get off their a** to search the entire room for the TV remote because they refuse to walk to the TV and change the channel manually.

3. When people say "Oh you just want to have your cake and eat it too". Damn Right! What good is cake if you can't eat it?MySpace

4. When people say "it's always the last place you look". Of course it is. Why the hell would you keep looking after you've found it? Do people do this? Who and where are they?

5. When people say while watching a film, "did ya see that?" No Loser, I paid $12 to come to the cinema and stare at the damn floor!

6. People who ask "Can I ask you a question?"... You already asked me! MySpaceDidn't give me a choice there, did ya sunshine?

7. When something is 'new and improved'. Which is it? If it's new, then there has never been anything before it. If it's an improvement, then there must have been something before it, couldn't be new.

8. When people say "life is short". What the hell??? MySpaceLife is the longest damn thing anyone ever does!!! What can you do that longer?

9. When you are waiting for the bus and someone asks "Has the bus come yet?" If the bus came, would I be standing here???




source: here

Monday, January 3, 2011

Jom Sertai Bloglist Blog Budak Botak



Tadi time berjalan-jalan, terjengah blog budak botak ni..bukan contest or GA, tapi join bloglist budak botak. Cam best je, so aku decide nak join. Senang je kalau nak join jugak..buat macam ni:




1) Buat 1 entry dan letak tajuk "Jom Sertai Bloglist Blog Bdk Botak"

2) Letak gambar atas tu kat awal2 entry korang. 

3) Nyatakan korang lelaki @ perempuan
    Saya PEREMPUAN!!!

4) Tag 3 orang kawan2 korang yg berminat
     Tak tau la dorang minat ke tak. Tapi sy still nak tag dorang [aci x?]
     Miss B
     Hellioz

5) Letak link entry korang kat bahagian komen budak budak:
     KAT SINI



Sekian, terima kasih.MySpace
Related Posts with Thumbnails