-G.E.N.G-

Monday, January 17, 2011

tahukah anda-part 4

1) Madagascar [bukan katun punye eh..] mempunyai sebuah hutan batu. 100% batu beb!

Click for more info
2) Marathon boleh diadakan di atas jambatan terpanjang di dunia, tapi still takkan habis maraton tu! Panjang jambatan tersebut ialah 26.4 batu = 42.49km. [agak2 maraton slalunye berapa km eh?]

Click for more info

3) Bendera US sekarang, telah direka oleh seorang pelajar sekolah tinggi. Unbelievable? Believe it!!

Click for more info

4) Cuba kepit hidung anda dan kemudian buat bunyi 'hum'..boleh tak? boleh tak?


5) Anatidaephobia: fobia tentang ditenung oleh itik dari mana2 negara dalam dunia!MySpace


6) Timun sebenarnya adalah sejenis buah.


7) Pelukis terkenal, Pablo Picasso takkan boleh ada twitter sebab namanya terlalu panjang. Nama asal beliau ialah Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santisma Trinidad Ruiz y Picasso.

8) Purata jumlah perkataan yang diungkapkan oleh golongan perempuan ialah 7000, sementara lelaki ialah 2000.MySpace

9) Hippopotomonstrosesquippedaliophobia: phobia terhadap perkataan panjang!MySpace

10) Menguap boleh berjangkit. Tak caya? Cuba tengok org menguap. Mesti kamu pun akan menguap juga! [click for more info]

2 comments:

nabilazhar said...

ni url blog aku yg baru...hihihihi erkkk bukan ke follower if kite tukar url baru follower tetap taw ke???

http://mrandmrs-edriani.blogspot.com/

Tok Esah said...

hahaha, lawak dowh!! TQ share info..

tak leh blah betul.. puan kuat bebel!!

Related Posts with Thumbnails