-G.E.N.G-

Thursday, March 31, 2011

Jom celebrate April fool!!!



Esok 1 April kan? Selalunya orang akan celebrate April fool (AF) 
kan? kan? kan? Sape kat sini beragama Islam dan selalu or baru plan nak celebrate, baik hentikan je niat korang tu. Tahu tak AF ni sangat tak digalakkan [tak sure whether it is haram or not] disambut oleh umat Islam. Tahu tak kenapa?




Sejarah AF (kredit to isuhangat)

Mula dirayakan sewaktu kejatuhan kerajaan Islam di Sepanyol. Setelah bertapak berkurun-kurun lamanya di Granada, Sepanyol, kerajaan Islam akhirnya runtuh diserang tentera-tentera Kristian.

Penduduk-penduduk Islam di Sepanyol (Moors) terpaksa berlindung di dalam rumah masing-masing untuk menyelamatkan diri. Tentera-tentera Kristian bagaimanapun tidak berpuas hati dan berusaha untuk menghapuskan orang-orang Islam dari Sepanyol.

Penduduk-penduduk muslim ini, diberitahu bahwa mereka boleh berlayar keluar dari Sepanyol dengan selamat bersama-sama barang-barang keperluan mereka dengan menggunakan kapal-kapal yang berlabuh dipelabuhan. Orang-orang Muslim yang risau sekiranya tawaran tersebut merupakan suatu penipuan, telah pergi ke pelabuhan untuk melihat kapal-kapal yang dimaksudkan.

Setelah berpuas hati, mereka membuat persiapan untuk bertolak. Keesokan harinya (1April), mereka mengambil semua barangan yang telah disiapkan menuju ke pelabuhan.

Pada masa inilah pihak Kristian mengambil kesempatan untuk menggeledah dan kemudian membakar rumah penduduk-penduduk Islam ini. Mereka juga tidak sempat untuk menaiki kapal kerana semuanya dibakar. Pihak Kristian kemudiannya menyerang kaum muslim dan membunuh kesemuanya, lelaki, perempuan, serta anak-anak kecil. Peristiwa berdarah yang menyedihkan ini kemudiannya diraikan oleh tentera Kristian.

Keraian ini akhirnya dirayakan setiap tahun bukan sahaja di Sepanyol tetapi juga di serata dunia.


So, disebabkan sejarah di atas la golongan muslim tak digalakkan sambut AF ni. Sebab ala2 meraikan sekali pembunuhan saudara2 mereka yg terdahulu..So, tak yah la korang sibuk2 nak join celebrate AF ni. Lagipun secara lojiknye, takde faedah pon memperbodohkan or mengenakan orang ni. Cuba kalo korang kena..Tak rasa cam nak lempang orang tu ke?? Apa? takut orang cakap ko tak sporting? Takyah heran dengan kata2 mereka. Wat muka comel je kalo dorang cakap camtu, ok?? So....


Katakan TIDAK kepada April Fool!!!

Renung-renungkan dan selamat beramal~

Lagu sedih

Geisha - Jika Cinta Dia


Terlampau sering kau buat air mataku
Tak pernah kau tahu dalamnya rasa cintaku
Tak banyak inginku jangan kau ulangi
Menyakiti aku sesuka kelakuanmu
Ku bukan manusia yang tidak berfikir
Berulang kali kau lakukan itu padaku


Jika cinta dia jujurlah padaku
Tinggalkan aku disini tanpa senyumanmu
Jika cinta dia ku coba mengerti

Teramat sering kau membuat patah hatiku
Kau datang padanya tak pernah kutahu
Kau tinggalkan aku disaat ku butuh kan mu
Cinta tak begini selama ku tahu
Tetapi ku lemah karna cintaku padamu


Jika cinta dia jujurlah padaku
Tinggalkan aku disini tanpa senyumanmu
Jika cinta dia ku coba mengerti
Mungkin kau bukan cinta sejati dihidupku








p/s: Sedih kan lagu ni? kisah dia dicurangi bf dia. Sesuai untuk sesiapa yg terlibat dalam kes ni.


p/s/s: xde kena mengena ngan aku~

Wednesday, March 30, 2011

Senarai peserta Contest Entey Paling Best


Hai uolls..ni adalah senarai peserta yang join kontes Cik Lala..sikit jek [sedih aku~]

4- nmS

4 orang je..hahaha..jadilah. Sume entry yang dorang letak ni, best2 belaka..
Tarikh tutup kontes ni adalah pada 1 April 2011. Pemenang akan diumumkan kemudian.
Sesiapa yang nak join lagi, jom la join..

Tuesday, March 29, 2011

^^MY STICKY FRIENDS CONTEST^^


Wow..kontes yang tersangatlah menarik! hehe..kontes ni datangnya dari candysugarsweet. Kalo nak join, klik je banner or link blog tu. Kawan melekat melekit aku ni banyak sebenarnye. Aku cerita sorang jela bley? Ok, da ready ke? Beliau ialah....












Faziera la..sape lagi kan? haha

Melekat tak kami???? hehe..
Aku  start kenal ira ni time kat U ni la. 
Tu pon tahun 2 baru rapat sket2. 
Beliau la yang mempengaruhi aku supaya berblogging..hehe. 
Kalo x dulu, aku ni memang hampeh sket bab2 IT ni.
Ok, tu je..tak sampai 120 patah perkataan kan?
So boleh la menang kan? kan? kan?
hehe..






Aku nak tag

Monday, March 28, 2011

Jasmine Slalu Hepi kutuk Islam <---Hepi ke kau??

Tak tau la isu ni da hot ke blom. 
Tapi tadi aku sempat view profile dia. 









Harap muka je cantek, perangai cam haram! Kalo ko kristian ke pe pon, xyah la nak kutuk2 agama orang lain!

Susahnya jadi seorang ibu!!

Sejak da ada Saffiyah ni, baru aku tau susahnya nak jadi mak ni. Boleh dikatakan every weekend kakak aku akan balik uma and bila malam, mak aku akan offer nak jaga Saffiyah. Mak aku akan tido sama bilik ngan aku. So it means aku p0n terlibat same lah kan kena jaga dak kenit tu. And boleh dikatakan every weekend aku takkan cukup tido.. mana taknya, Saffiyah akan tido lepas maghrib sampai kul 1-2 pagi. Time tu aku baru je nak landing2. Tup2 dia dah bangun + nanges2. Pulak tu, takmo letak camtu je. Nak kena dukung, baru diam. Kalo letak atas tilam, nanti dia nanges. Cam tau2 je takde orang nak layan dia.MySpace Stress tau..! Beliau akan berperangai sedemikian sampai la kul 4-5 pagi..

So sekarang ni waktu tido aku da ikot Itali..MySpaceTapi takpe, ibu tetap sayang piah ketat2!hehe..Ye..memang aku soh dia panggil aku ibu. Kasi nampak ciri2 perempuan Melayu terakhir sket..MySpace


Moga Saffiyah membesar dengan sihat dan jadi anak yang solehah dan berguna pada keluarga, agama dan bangsa~ love you a lot cayang..muah89x~MySpace




p/s: Sebenarnya bukan selalu pon aku berjaga sampai 5 pagi..mak aku yang banyak..sebab aku tido tak sedar diri~hahahahaha

Wednesday, March 23, 2011

Aktiviti melepaskan tension

Setelah berpenat lelah dan berhempas pulas menghadapi mid sem *ayat tipu semata-mata*, aku and geng pergi melepaskan tensen. Suatu aktiviti yang selalu aku buat dengan faziera tapi jarang aku buat dengan mereka2 yang lain. Tengahari, kami semua pergi menternak lemak di mekdi...Seronok kan? Terlepas tensen aku lepas menikmati kentang goreng yg diselaputi lemak2 terlarang tu. Ditambah pula dengan cheese yang sememangnya berlemak dan berkalori tinggi.[ayat budak pudsain]
nak tau kandungan kalori burger ni, klik sini


Untuk mengurangkan pengambilan kalori, aku tak minum soft drink. Aku minum Ribena..sihat kan? kan? kan?

mereka

Wani n faziera


With Nazi
Oleh kerana perasaan bersalah berada pada tahap melampau setelah makan mekdi, petang tu kami semua pergi swimming. Niat dihati untuk membakar semula lemak2 tersebut. Yang tak bestnya, takde sorang pon dari kami yang sedar diri bahawa kami ni tak reti langsung berenang!! *hampas sungguh* Bertambah tak best bila takde pool guard/lifeguard [btol ke jawatan dia tu?] yang muka hemsem dan badan ketol2 macam dalam baywatch tu. Kalo lemas, sape yang nak selamatkan?? Jadi kami semua buat keputusan untuk main rendam2 dan main tahan2 napas je dalam kolam tu sebab semuanya tak reti berenang. 

aksi before

maen percik2 air dulu

warming up session

Wani

Faziera

Sheila
 
Nadiah ayob p0n join okeh!

aksi bakal gimnas negara



Beberapa vlog [yeke vlog?] sempat dirakamkan pada hari kejadian:

1- Vlog membuat terjunan beramai-ramai

video

2- Vlog cara2 menyelamatkan orang lemas yang tak jadi..haha

video



p/s: nanti nak pegi lagi!

Contest: Entry Paling Best 2011




Olla guys~
For the first time aku nak buat contest. Tajuk Contest: Entry Paling Best. [best x? MySpacehaha]

Syarat2 contest:

1- Digalakkan follow untuk memudahkan pengumuman pemenang nanti.
2- Letak header contest di atas dan link blog ni.
3- Buat entry bertajuk Contest Entry Paling Best by Nurul Lalala and copy paste entry paling best yg pernah korang buat sepanjang korang berblogging ni. [tak semestinya yg banyak komen]
4- Tag sekurang-kurang sorang blogger lain untuk join contest ni.
5- Linkkan entry tersebut pada ruangan komen di bawah.



Mudahkan? 

Hanya seorang pemenng akan dipilih tapi kalo ada bajet lebih, mungkin lebih dari sorang pemenang akan diumumkan. 

Hadiah: MISTERI [tapi janganlah berharap dapat i-phone 4 ke ipad ke kan..hehe]
Tarikh tutup contest: 1 APRIL 2011.



JOM la join!!!!!!!

Orang mesti bengang dengan aku.

Sekarang ni aku dalam percubaan membuat sticky post. 
Asik tak menjadi je. 
So kalo kat dashbord korang banyak entry aku keluar, MAAF banyak2..hehe


MySpaceMySpaceMySpaceMySpaceMySpace

Karnival Kerjaya 2011

Kepada mereka yang bakal bergraduasi atau yang telah bergraduasi tapi tak kije2 ni ada berita terbaik untuk uolls~MySpaceMinggu ni ada Karnival Kerjaya. Maklumat event adalah seperti berikut:



Tarikh  : 25 - 27 Mac 2011
Masa     : 10:00 am - 8:00 pm
Tempat: Dewan Tun Razak 1,PWTC Kuala Lumpur.



Aku pon tak pernah pergi sebelum ni. So sape yang nak pergi dan sedang serius mencari kerjaya, boleh la bawak resume siap2. Kalo karnival kerjaya kat U kadang2 ada walk-in interview. So maybe kat sini pon ada kot. So pakailah pakaian yg appropriate. Yang laki, pakailah smart2. Baju kasi masuk dalam. Rambut kasi letak gel banyak2. Yang pompuan, janganlah mekapMySpace tebal2 sangat. Kang org tu kompius plak---> orang ke, mak lampir nih?Pastu, janganlah seksi-meksi sangat ok!



p/s: semoga berjaya mendapat kerja~

"ThePinkGajahStory ❤'s LUCKY DRAW"


Kontest ni aku dapat setelah ditag oleh faziera.
Berminat nak join??

klik sini


Aku nak tag Nad, Wani and Miza


Selamat mencuba~hehe

Tuesday, March 22, 2011

Selamat tinggal-Dina ft Zizan

First time dgr lagu ni sebab kawan aku tag kat fb. Best3..dengarlah..Aku nak tujukan lagu ni kat seseorang..ye, kat kamu lah!


Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi


Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini


Ok
Dah memang
Bukan mudah untuk ku menerima hakikat
Dalam hidup ini sentiasa ku tersekat
Apa yang ku harapkan
Kasih sayang yang suci murni
Tetapi semuanya hilang setelah kau pergi

Dulu hari-hari ku berwarna warni
Kini kian mendung
Ia tinggal satu memori
Jangan jangan lepaskan genggamanku ini
Hidupku hanya bermakna jika kau di sini

Mana janji mana erti
Kenapa gembiraku kini menjadi sepi
Musnah segala apa yang ku impikan
Tetapi ku tetap tabah
Kerana Tuhan yang menentukan

Kau tetap pergi apakan daya
Walaupun ku telah mencuba sedaya upaya
Ku harapkan ini sesuatu yang kekal
Namun ku terpaksa melepaskanmu baby
Selamat tinggal

Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini




Tiada ertinya kau tinggalkan aku
Sedangkan teramat ku mengasihi dirimu
Cuba ingat semua yang kita pernah lalui
Sayang bukalah fikiranmu kembali

Ku tak mahu hidup tanpamu di sisi
Hanya kau seorang yang pernah aku kasihi
Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini
Jika aku yang engkau cintai

Kenapa semua ini
Kenapa semua ini
Mengapa semua ini
Jika aku yang kau cinta
Mengapa semua ini

Kenapa semua jadi begini
Kenapa mengapa 
(jangan pergi, jangan pergi, jangan tinggalkan aku begini)

Selamat tinggal kawanku
(usah pergi)
Tak mudah aku pergi
(jangan biarkan ku menderita)
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini
(aku sentiasa di dalam dakapanmu sayang)

Walau ku pergi sayangku
(usah pergi)
Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal
 
(jangan biarkan ku menderita disini, jangan biarkan ku terseksa disini sayang)

Selamat tinggal kawanku
(usah pergi)
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu sentiasa di hati ini
(aku sentiasa di dalam dada kamu sayang)

Walau ku pergi sayangku
(jangan pergi)
Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal
 
(aku menyintai dirimu sayang, jangan biarkan aku sendiri disini sayang)

Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal




p/s: sedap woo lagu ni!!

Soulmate- Natasha Beadingfield---> lagu untuk orang single

Aku rasa lagu ni sangat3 sesuai untuk mereka2 yg single dan ditujukan kepada mereka2 yg sibuk dok tanya nape masih single..macam aku ni la gamaknye.adeh. jom layan...



Incompatible, it don't matter though

'cos someone's bound to hear my cry
Speak out if you do
You're not easy to find

Is it possible Mr. Loveable
Is already in my life?
Right in front of me
Or maybe you're in disguise

Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone

Here we are again, circles never end
How do I find the perfect fit
There's enough for everyone
But I'm still waiting in line

Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone

If there's a soulmate for everyone

Most relationships seem so transitory
They're all good but not the permanent one

Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone

Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
If there's a soulmate for everyone



p/s: sedeyh woo..

Monday, March 21, 2011

Kenapa kita kawan baik?

Dear kamu...




p/s: miss our oldtime~

Siapa Miera Liyana? Nampak sikit je..

Sape kenal pompuan ni? MIERA LIYANA..sumpah aku tak kenal dia. 
Sedikit latar belakang dia:


Miera atau lebih mesra dengan panggilan Nana ini lahir pada 28 Ogos 1993 dan berasal dari Johor. Sekarang, Miera Liyana dah besar panjang dan sebelum ini pernah berlakon lebih 20 drama termasuklah drama Kamelia Katrina dan juga sebuah filem pertama Apokalips, filem Mamat Khalid yang sedang menunggu masa ditayangkan. Apokalips ni dengaq cerita filem ala-ala jepun punya filem Crow Zero. [sumber: belogapasajajadi]

Aku tau pon sebab nama dia banyak naik kat tenet skang ni. Ha..tau ke nape dia pemes kat tenet skang? Sebab ni ha...



Bila ditanya tak risau ke awak tu nanti kena bahan? Dia jawap:
 "Nampak sikit je. Pilih baju ni sebab nak nampak kelainan." [sumber: gua.com.my]
wak luuu...



Dari sumber lain pulak: relevensokmo.com:

“Saya memohon maaf kepada yang tidak menyenangi apabila melihat saya berpakaian seperti ini. Saya tidak sempat mencuba terlebih dahulu pakaian ini kerana baru mendapatnya daripada pereka fesyen pada pagi tadi.

“Saya sendiri yang memilih pakaian ini kerana nampak sangat cantik dan lain dari lain. Tak sangka pula apabila pakai, jadi seperti ini.

“Kalau saya pakai tiub, nampak tak cantik pula sebab pakaian ini terdedah di belakang.."

Statement beliau sangat bangang kan? Maaf lah kalo ko terasa. Tapi i dont respek u la..huhu Tak lojik kalo tak perasan. Ko tak rasa ke sejuk terlebih ke, uma or butik canggih ko tu xkan xde cermin langsung?huhu *pengsan




Nasib baik dia sempat tambah:

"Saya bersedia menerima teguran orang ramai dengan terbuka tentang pakaian saya ini dan berjanji tidak akan melakukan kesilapan yang sama.” 




p/s: suka tengok perubahan Irma Hasmie..alhamdulillah



Related Posts with Thumbnails