-G.E.N.G-

Wednesday, March 16, 2011

Curang, sudah menjadi asam garam dalam kehidupan.

Hai..hai..hai..kali ni aku nak join segmen Bro Framestone. Soalan ni ditujukan oleh miss nurelle.



Curang bagi aku ada juga yang positif, ada juga yang negatif. Bagi aku, ada banyak sebab2 untuk berlaku curang. Antaranya:

1- Si X terlalu komited pada pelajaran/kerjaya sampaikan takde masa untuk pasangannya.

Banyak kes yang aku handle [bajet pakar kaunseling jap] kaum Adam ni yang terlalu komited dengan tugasan sampai berhari/minggu/bulan tak contact si aweks. Perempuan biasalah--> inginkan perhatian dan sering dimanjai *heee. Ditambah pula dengan rupa paras si awek yang cun melecun serta ramai peminat--> si awek pon angkat kaki dengan pakwe lain yang lebih memberi perhatian.


2- PJJ-Percintaan Jarak Jauh
Kes ni pulak, majoriti kaum aweks yang dicurangi. Dalam research aku *pening satMySpace, golongan pakwe2 ni susah sikit komited dalam PJJ ni. Kalo boleh dia nak awek dia depan mata sokmo~
In addition, rasanya seluruh manusia tahu--> walau ada awek secantik bidadari depan mata pon, kalo ada awek dahi licin, pakai melekap2 lalu depan p0n si pakwe ni d0k usha2 jugak..kan?kan?kan? So, bila dah jauh, mestilah jarang jumpa. [Kalo jumpa p0n tetiba tengok awek dia da bertambah 10kg. Apakes???] Bila jarang jumpa, bila ada awek lain cucuk jarum sikit, mestilah golongan pakwe ni terus cair..


3- Terjumpa kekasih lama/kekasih lama merayu

Kes ni mungkin fair antara lelaki perempuan. Tapi bagi aku, kes ni terjadi apabila seseorang tu kapel hanyalah nakkan rebound je. Rebound tu pe jadah pulak? Ha..bagi yang kurang arif, in a simple word: rebound ni selalu terjadi bila X tu baru je pas clash. Tup2 datang Y menghulurkan perhatian. So, X rasa dia dah fall in love kat Y ni and terus kapel. Tapi bila lama kelamaan or especially bila ex datang memujuk rayu bagai, barulah X ni tersedar yang dia sebenarnya takde la feel pon kat Y and terus tinggalkan Y and back to their ex. Kejam kan? kan? kan?


Itu je kot yang dapat aku fikir. Macam yang aku cakap kat atas tadi, curang boleh jadi positif or negatif. In a simple word:

* Positif kalo orang baru itu lebih baik dari orang lama.
* Negatif kalo orang baru lebih haprak dari orang lama.




p/s: renung2kan dan selamat bercinta~ha ha ha

8 comments:

farhaniza azman said...

wah...mcm kaunselor plak..nice..dan saye setuju....

jom folo saye jom~
*kalau mahu la...

nmS said...

perghhh...pakar tu..hehe

NURSYAZWANI ZAINAL said...

huk3~ hnye mmpu menangis,,ngeh3 (^^,)

Faziera said...

ko memang pakar cinta pun..hehe
persyaitonkan saja orang2 yang cakap :apa ko tau?? ko pernah bercinta??
hahah

nurul lalala said...

FA: da follow da..

nmS: haha..

NZ: xmo nanges2..life must go 0n bebeh!

F: pakar cinta??hahaha...

Bro Framestone said...

mantap2 point nurul ek...

nie betul2 pakar kaunseling nie

klik link nie untuk ke
BroFramestone Blog

nurul lalala said...

Bro: haha..

Ayu said...

Nice komen..

Related Posts with Thumbnails