-G.E.N.G-

Tuesday, March 15, 2011

Review filem: HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA (HMM)

HEBAT! 














Satu perkataan yag mampu aku katakan untuk sebuah filem sejarah epik dan paling penting--> ianya buatan Malaysia! Maklumlah, selalu orang akan negatif tentang filem buatan Malaysia ni. Memang ada sikit cacat celanya tapi tetap mampu membuat aku setia menonton [kalau lah Yusry KRU baca ni..].

Walau bagaimanapun, masih ada beberapa perkara yang perlu dipertingkatkan. Tak lain tak bukan, teknik CGI la..walaupun kita tak secanggih Hollywood, tapi still da improve kalau nak dibandingkan dalam Cicakman [ye ke?]. Apa2 pun, good job pada semua yang terlibat dalam HMM ni. Another thing, ada babak2 lucu yang dilakonkan, malangnya penonton tak dapat memahami lawak tersebut [aku je yg gelak2..orang len diam je].

Apa2 pun, syabas sekali lagi buat KRU productions dan semua yang terlibat dalam HMM..Semoga kalian terus success dan teruskan membuat filem2 yang lebih hebat di masa akan datang dan mengharumkan nama Malaysia dalam industri perfileman~


Aku paling suka ayat dalam filem tu:



Sampai Masa Tibanya Waktu,
Redup Hati Kamu Berdua,
Bila Dua Jasad Bersatu,
Hidup Mati Jadi Bersama.



For more info: click here

3 comments:

man yusoef said...

erh!! bile mau tengok nih!! minggu ni mybe...huhu

Surie said...

Tgk preview kt tv cm best jek!harus tengok ni!!

nurul lalala said...

harus teng0k! [bukan wajib eh..] tapi kalo bagi u guys tak best, dont blame me eh..huhu

laen org len pendapat~selamat menonton..=)

Related Posts with Thumbnails