-G.E.N.G-

Monday, March 21, 2011

Sekolah aku--> haunted!

Masa zaman aku skolah dulu, ramai cakap skola aku ni haunted. Bagi aku, biasalah..skolah mana yg tak haunted? kan? kan? Skola aku tu dah la satu kawasan dengan kubur..hahaha #seronok! Aku tak berapa ingat sangat cane cerita sebenar. Tapi ni ala2 la ni:


Cerita dari senior2 aku, dulu2 ragbi diharamkan sekejap kat skola aku ni. Sebab???
Pada zaman dahulu kala, ada beberapa org maen rugbi dalam dorm secara rahsia. Tup2 tah macam mana, ada sorang ni kena hempap ke cane tah..patah tengkuk. Disahkan meninggal. Disebabkan rasa takut yg amat sangat, dorang angkut si mati ni ke dewan skola. Kat belakang stage dewan skola aku tu, ada bilik bwh tanah [kalo xsilap. tak ingat da.]. Dorang pon letak la si mati ni dalam bilik tu. 

Selang beberapa ari, selalu ternampak budak tu merayau2 kat padang skola. MySpaceBudak tu datang ke geng2 yg terlibat malam tu dan marah dorang. Tanya dorang kenapa buat macam tu..then suruh dorang tu kebumikan dia elok2. Then, disebabkan takut, dorang pon bagitau la warden..Sejak dari tu, skola aku mengharamkan ragbi kat skola. Tapi tah cane boleh jadi halal balik tah..haha 

Tapi yg penting, memang aku tak jengah pon la bilik tu. Seram woo..



Tapi yg klako nye, suatu ari..kawan aku ad terjumpa sorang senior skola time dia otw balik uma. Senior tu da tua da. Super23x senior. Kawan aku pon cerita la kisah tu kat senior tu. Then, senior tu cakap pe tau? Takde lah..tu rumors je. Budak tu idop je lagi..hehe 
Propa sungguh kan?



Moral of the story: jgn suka modify cerita and jgn mudah percaya cakap org!

4 comments:

yuri said...

kalu nk taw btol ke x..
cbe g kt pejabat pelajar yg tmpt kaunter pertnyaan tu...
tgk kt dinding luar...
ad frame al-fatihah yg d tujukan kpd arwah...
cri la kalu sng...
haaaa....

nurul lalala said...

ye ke? skola jauh maa..hehe

Alia Natasha said...

haha , propa jee !

nurul lalala said...

rasanya propa tu penting utk jaga kesejahteraan skolah kot..haha

Related Posts with Thumbnails