-G.E.N.G-

Tuesday, March 1, 2011

Tua sangat ke aku ni??



Dulu, masa kecik2..orang selalu ingat aku kakak. Maklumlah...badan aku hot besar lagi dari kakak aku. So, ayat "La...ingatkan yang ni kakak (sambil tangan tunjuk kat aku)" memang da lali sangat kat telinga aku ni.


Sekarang ni tiap kali aku pergi makan, time nak oder, orang tu akan tanya:


" Nak makan ape KAK?" [walaupun terang2 orang tu layak aku panggil pak cik!].


Sentap ok! Ayah aku cakap, maybe sebab dorang dah terbiasa. Ok. Takpe. Dimaafkan.








Tahun lepas, time kakak aku kawen, ada majlis khatam Quran. Aku pon join la skali. Time orang marhaban datang uma, aku pon pegi la sambut makcik2 tu..bila kakak aku kluar dari bilik (lepas mekap):


" La..ingatkan yang ni pengantinnya..(sambil tangan tunjuk kat aku)" MySpacecett..kata aku dalam hati~






Paling tak leh blah, kejadian berlaku pada semalam. Nurse kerajaan datang uma c0z nak cek anak sedara aku. Time tu dia nak cek tekanan darah mak baby. Mak aku cakap la mak nye dalam bilik. Nurse tu pandang aku and cakap:


"La..ingatkan yang ni ibunya.." 


Shait!!!!


Soalan: tua sangat ke aku ni??????????MySpace

3 comments:

Zaiya said...

dia ni rupanya? hehehe..
takpe2 ada hikmah semua tuh rasanya..

dina darwina said...

xpa3x..adik aku pun prnh mngalami situasi itu...hehehe

nurul lalala said...

zaiya: ye2..tengah terima dengan redha ni~hehe


dina: ok..leh geng ngan dia!hehe

Related Posts with Thumbnails