-G.E.N.G-

Tuesday, April 19, 2011

anak kite tengah tido ni..

Assalamualaikum uolls~ 


Hopefully sumenye sehat2 belaka..sape yang pergi job fair kat Mid Valley last week? Da dapat keje da? Well, aku pon pergi gak last week. Tapi rasanya tak best coz tak berapa banyak peluang kerja untuk bidang aku kat sana. Banyak untuk budak2 marketing, sales, bla..bla..bla..

Pas gi mid aku trus balik kolej. Kononnya sebab nak submit tesis la kan..Aku balik nek tren. Time tu around 9 lebih. Da dekat nak kul 10pm. Naseb baek da tak ramai org dalam tren. Risau gak kalo2 penuh and kena berdiri sepanjang perjalanan kan..

Well, time tu aku dok kat coach tengah. Biasalah kan..

"koc tengah adalah untuk wanita sahaja. sepanjang masa"

So yang ada time tu aku, makcik2, kakak2 dan 2orang budak kecil. Budak2 ni bising sangat. Dok main kejar2 la..jerit2 la..Rasa cam nak tampor pon ade jugak~heeeee
Kakak budak2 ni pon dok terjerit-jerit marahkan dorang. Malangnya, no respond. Mak dorang pon wat donno je. Maybe penat sangat.  Tiba2 budak2 ni dok sebelah aku. Sorang dok baring atas kerusi ni. Aku pon pandang la dorang sambil wat muke penuh keibuan. Then datang sorang lagi budak dok usap2 budak yang baring tu sambil pandang aku and cakap:

"anak kite tengah tido ni..jangan bising..syhhh"


Hahaha..kecik2 lagi da penuh sifat keibuan<--aku fikir.


Motip entry aku?
Just nak cakap, sifat keibuan seorang wanita ni memang lahir sejak kecil lagi. Ce tengok, slalu dak pompuan ni mesti main mak2, main masak2, main kawen2..so itu menunjukkan dorang da ada preparation since kecik lagi untuk pikul tanggungjawab sebagai isteri and ibu. btol tak?


Berbanding dak laki, ada ke dorang dok main ayah2? Kalo dorang join main mak2 pon stakat pegi kedai beli barang, then tanya: maknye da siap masak? ni anak terberak ni, tolong tukar pempes~ceh..sebab tu la membawak sampai ke tua..tak gitu? haha..rilek2 boys..memang tak sume yang camtu. And sekarang ni pon banyak je kes terbalik.

Pe jadah kes terbalik tu? ala..yang kes hubby dok urus rumah tangga, wifey dok goyang kaki. Banyak dah depan mata aku. Bab anak, laki dia la yang dok bangun malam, tukar pempes, kasi susu [susu tin la eh..tak pon susu yang siap pam]. Pastu bila anak tu lagi rapat ngan ayah berbanding kat maknye, dok nanges2, sentap2....

Pape pon, masing2 ada cara masing2..kalo hubby memang jenis tak kesah, untunglah..tapi yg pompuan tu janganlah amik kesempatan plak kan...Sape2 yang dah berkeluarga tu, uruslah keluarga dengan aman dan tenteram. Semoga jodoh korang kekal ke akhir hayat~peace

motip letak gambar surihani: beliau kan isteri idaman ramai lelaki?

7 comments:

Farhana Jafri said...

hehe betul la tu.. untung la dpat laki rjin cmtu tp sptutny bab anak2 ni sume tggjwab isteri.. tp klau dh laki steady je nk wt sume okay r tu..

jemput singgah ANASAURUS :)

cik EPAL said...

Lisa surihani comel. *tiba tiba


perempuan memang natural ada sifat camtu kot hehe

MiSzy DiaN said...

sejak azali lg perempuan mmg ada naluri keibuan :)

nurul lalala said...

Farhana: tak ramai laki yg rela nak urus rumah tangga~huhu

cik epal: bangga cik epal komen blog sy~hahaha *tiba2 gak*

miszy dian: kebesaran dan pemberian Allah~

man yusoef said...

btol..taun lepas pegi gak job fair kat mid valley tu...keciwa yg amat..sbb peluang kerja berkaitan bidang sgt la terhad..tak bnyk company...yg ada pon, company top2..last2 'campak2' jek resume yg print cantik2 tu...oh sadisnya

nurul lalala said...

man: ni mmg banyak lebih resume lebih ni. da masuk kat tong kitar semula da..leh gak wat belanja~

| cik azeya | said...

lisa comel. haha. perempuan mmg sejak lahir ade sifat penyayang. :D

Related Posts with Thumbnails