-G.E.N.G-

Sunday, April 17, 2011

Benda yang aku tak boleh buat dengan mak aku

Assalamualaikum semua~ sekarang ni aku bizi sangat2 dengan tesis aku. Kalo ikut jadual, kena submit esok (Isnin, 18/4/2011) but thanks to my supervisor..aku dapat anta lewat sket..Cool tak beliau?


Korang ada tak benda2 yang memang korang tak leh wat dengan mak korang? Contohnye shopping ke, tengok wayang ke, gi karok ke..Well, benda yang aku tak boleh buat dengan mak aku ialah MENIPU. Why? coz nanti mesti kantoi punyelah!

Berdasarkan pengalaman aku waktu muda2 dulu..around darjah 4 rasanya. Aku dengan bangganya bagitau mak aku yang aku join team bola baling kat skolah rendah. So, tiap petang  ada latihan lah kan. Aku sekolah agama petang tu. So tiap petang memang aku n geng mintak balik awal dengan ustazah dengan alasan untuk berlatih bola baling. TAPI..sebenarnya aku just join latihan tu sekejap je. Then aku quit. Why? Sebab aku bebal sangat tangkap bola, akak yang ajar kitorang tu asek marah2 aku je so aku tacing, aku quit! hahaha..siyes loser aku time kecik tu (rasanya kalo aku keep on main bola baling, mesti aku slim kan? haha)

*siyes sampai skang pon memang aku fail bab tangkap2 barang ni~

So nak dijadikan cerita, petang tu as usual, aku balik awal dari skolah agama. Kononnya nak pergi training la kan..Tapi, disebabkan aku dah berhenti, aku terus la balik uma. Tido lagi best <-- aku fikir. Mak aku kerja, so takde orang kat uma kecuali nenek aku. Nenek aku plak jenis yang tak angkat port sangat, so kira no hal lah kalo nak balik uma.

Tengah sedap2 tido, tetibe ada orang kejut aku..guess who? MAK aku der..
Mak aku pon dengan wajah bengis dia tanye aku:

"Nape tak gi skolah agama?"
"Tadi gi, then balik awal coz nak gi training"  <---MENIPU
"Abistu nape tak pergi?"
"Hujan"
"Dah tu, skola agama tak pergi, training tak pergi...bla..bla..bla.."


Naseb baeklah time tu memang tengah ujan and cepat je otak aku bagi excuse kan?? Tapi lepas tu memang tak buat dah la..haha SERIK weyh..Mak aku memang pantang sket bab ponteng2 skolah ni. Even time aku demam, kalo dia tengok aku gagah lagi pon dia hambat aku pergi skola tau!! But thanks to her, kalo dia tak buat camtu rasanya takde la aku blaja sampai u ni kan..mekaseh mak~

Bukan bab menipu je, even kalo aku hang out ngan kawan2 ke pe, tak bagitau dia, tetibe je dia call. Kantoi la kan aku kua malam? haha..tapi mak aku cool je~ she ask because she care..kan?kan? Memang aku jenis yang akan update kat mana aku keluar dengan parents aku. Why? coz it's my responsibility i guess..nak kata aku lame? anak mak? manja? I DONT CARE at all..lebih baik bagitau parents apa yang kita buat, kita kat mana dari asik update kat boifren je kan?? kalo BF tu, sibuk update sampai nak gi berak pon kena mintak izin..nape ngan mak bapak takleh buat camtu?? Fikir-fikirkan..

time snap pic ni mak aku cakap: alahai..bes0rnye la anak mak ni, nak peluk pon tak muat tangan..SENTAP TAK????

Ayah aku~

p/s: love them much..muahhhhMySpace erk..am i homesick???

8 comments:

MiSzy DiaN said...

ehhehehe..
mmg tak blh kan kalu nk menipu dgn mak nie..
slalu kalu saya nk kuar plak, mesti bawa member pergi umah dlu..kenalkan dgn parents.. baru blh kuar.. hehehe..
supaya parents taw dgn sepa saya berkwan..

nurul lalala said...

bagos3..mmg tu la yg sepatutnye pon. senang kalo pape jadi..hehe

faisal apardi said...

dapat supervisor yg cool mmg best...

NuReLLe said...

ahaha...setuju..bab nk g yakk siap update ngn balak..tapi nk kua dating..xde pun nak inform mak..:))

nurul lalala said...

faisal: kan? kan? kan?

nurelle: mmg ramai yg berperangai begitu..huhu

Muhammad Akmal said...

sweetnye entri ko wani...hahaha...tibe2 homesick jap..anyway, org ckp kalo tipu parents, hidup kite x selamat,,so, jgn tipu parents =)

nurul lalala said...

akmal: tu la, homesick plak kan? mmg nahas kalo tipu parents~

nmS said...

setuju...huhuhuhu

Related Posts with Thumbnails