-G.E.N.G-

Tuesday, April 12, 2011

Berbaloi ke camtu?

Hai uolls...eh, lupe plak..Assalamualaikum~ kan lebih manis gittew. Seperti biasa, aku nak bicara pasal cinta atau omputeh cakap LOVE.. Feeling kaunselor bertauliah sat *tangan ke bahu, mata ke atas*..Topik hangat entry kali ni --> Berbaloi ke camtu?

Ha..ape yang berbaloi nye? Kali ni aku nak cakap pasal berbaloi ke kalo ko ada pasangan yang panas baran??? Sape kat sini ada yang camtu? Ha..tak ngaku lettew~ Ok, panas baran yang aku maksudkan kat sini ialah panas baran tahap melampau sampai naik2 tangan kaki bagai..ganas gitu~ Bila naik angin je, mulalah tangan tu melambai-lambai, kaki menerjah-nerjah, mulut memaki-maki perkataan yang 'indah-indah'..sekali lagi aku tanya: berbaloi ke camtu?



Kes tangan melayang:
tengah2 dating,
bf: ayang...rindu la.
gf: samelah..
*pang pang pang* [bunyi penampor] MySpace
gf: erk..ngape nye?
bf: mane leh tiru ayat aku!!! tu penipu la tu. takde idea nak cakap pe la tu..bla..bla..bla..da, jom makan!
(bila marah, panggilan sume da berubah kan...)

Kes terjahan kaki:
tengah2 makan
gf: bi..nak eskem leh?
*dush dush dush* [bunyi penendang] MySpace
gf: erk..ngape nye?
bf: da makan bege nak eskem plak..nak ngabiskan duit aku la tu..kaki kikis..bla..bla..bla..da, jom tengok wayang!

Kes kata-kata 'indah':
tengah2 tengok wayang,
gf: eeeee...ensem kan Aslann As, pelakon baru ni?
bf: ha..tu nak menggatal la tu..ko ni pompuan cane nih? apsal suke sangat menggatal nih? murahan betol!!!! bla..bla..bla..

Beberapa ari lepas tu
bf: ayang.....................bi mintak maap sangat2!MySpace bi nyesal wat ayang camtu. Janji tak buat lagi dah! ayang la segala-galanya dalam id0p bi..tanpa ayang, id0p bi dah tak bererti lagi~MySpace 


*dan situasi di atas berulang-ulang sepanjang hubungan ko*



Pada mereka yang bersifat begitu, aku katakan: HAKTUIH!!!!!!!!! 




So, clear tak apa yang aku maksudkan ni sekarang?? Pada pandangan yang waras ketika ini, aku mengatakan TIDAK BERBALOI!!!! MySpaceKenapa? Ye la..orang yang panas baran ni, mesti cepat melenting. Even benda tu tak seberapa pon, terus naik angin. So bayangkanlah sepanjang hubungan korang tu apa yang berlaku? Lagipun, mak ayah aku pon tak pernah pukul2 and maki2 aku. So rasanya si dia tu lagi takde hak nak angkat kaki tangan or maki2 aku. Tak gittew?? 


Kenapa aku katakan sekarang ni aku tengah waras? Sebab sekarang ni aku single lagi [sebahagian cara mempromosi diri], so takde lah aku tengah mabuk kepayang macam orang yang tengah bercinta. Macam yang aku selalu sebut bila aku handle kes [statement mintak penampor]:

Cinta itu tidak buta, orang itu yang buta kerana cintanya
Cinta itu tidak gila, orang itu yang gila kerana cintanya~

Jangan sampai jadi macam yang kat bawah ni, dah la..






Oh ye..kes ni bukan je pada laki yang baran je yeh..pompuan yang baran pon same jugak~ Sekarang ni pon banyak kes wife pukul hubbyMySpace..Sian kan?



Nape aku timbulkan isu ni? sebab orang yang aku kenal sama kes dengan yang atas tu. Masa bercinta pon da lebam-lebam dikerjakan. Sekarang da kawen and guess what? Pompuan tu still jadi bahan belasah laki dia. And guess what lagi skali? laki tu penah tendang perot pompuan tu time dia tengah pregnant! Sial btol la..kalo dapat tu, jom kita tenyeh tutt dia dengan cili api..hahahahahaha *gelak evil*MySpace


Apa-apa pon, macam yang aku cakap sebelum ni, ni hanya PANDANGAN aku semata-mata. It's all up to you sebab itu pilihan ko kan? Kalo ko rela, rela lah...mana lah tau esok2 kalo aku da buta dan gila macam ko, mungkin aku pon jadi rela jugak kan? kan? Tapi kalo boleh mintak jauhhhhhhhhhh sejauh-jauhnye la..ok kan camtu? Okbai~



p/s: Tengah bz tesis n exam tapi sempat hapdate lagi kan? Berdedikasi tak aku???MySpace

15 comments:

ich bin che ya said...

sungguh dedikasi.. gud luck exam.. mmg tak suke bf panas baran.. kang aku karate baru taw! waccccccccha! hahha

MeaBerry said...

tak berbaloi. forget about that jack ass. moved on!

and sape2 yg tau di panas baran tu. pelis a bawak2 bersabo... kamon la..

Along Usop said...

naya.... =.=

Dev Clarehova said...

hmmm...tulah pasal aku malas mo pikir pasal kawen. Tengok bf ni mcm kuat kontrol kita...So biar aku jadi andartu daripada hidup terseksa,,,tak gitu cik lala? ;p itu aku la...^_^

aslann said...

deymm gilar...nganjing aku la tue! hahahahaha!!

MiSzy DiaN said...

hurmmm..
daa lama nda bercinta jadi no komenn hihi..
nda laaa..
nda berbaloi pn kalau ada pasangan mcm tue..
baru cple jak, dah naik tgn apa lg kalu da kawin..
better pk btul2 sblum musnah masa dpn kmudian kan..

ini semua dr diri sendiri juga..
:)

annenyss said...

tak berbaloi.orang je nk jaga hati dia.tp dia tak nak jaga hati orang.lainlah kalau both dua kali lima je.haha :)

nurul lalala said...

che ya: auwww..ganasnye~

mea: bet0l3..tp susah kan kalo nak berubah~ahh demmm!!!

along: mmg naya woo..silap2 leh kiokk~huhu

dev clarehova: erk..andartu?? len org len pendapat..single xsemestinya miserable kan? kan?

aslan: sumpah tak!!!hehe *kelip-kelip mata*

annenyss: bet0l3..setuju sesangat!!!!

Firdaus Kasim said...

sikap tolenrasi~ itu yang kita perluuu~

tak perlu bertengkar~~
tek perlu bermasam mukaa~

Thriller Nur Kasih The Movie

nurul lalala said...

firdaus: betol sesangat!!!

CikTomyam said...

warghh..! terbaek..! martabatkan kaum wanita..!

MiSzy DiaN said...

jom join lucky draw.. menang handmade coklet.. http://miszydian.blogspot.com/2011/04/dayana-az-dan-miszy-dian-buat-lucky.html

nurul lalala said...

cik tomyam: =D

miszy dian: inshaAllah..

♥ ♥secomel hello kitty♥ ♥ said...

x berbaloi langsung .. wanita perlu di sayangi .. hehe

nurul lalala said...

comel: tepat sekali!!!!

Related Posts with Thumbnails