-G.E.N.G-

Thursday, April 28, 2011

Fenomena lelaki datang bulan

Assalamualaikum uolls~

Whoaa..best gile arini. Tengahari makan cendol ngan laksa mabelesss redup rimba *yeke nama dia tu?* pastu terus gi main boling untuk kesekian kalinya..First time main boling kat Warta Bangi. Sekarang ni da bukan warta da tapi GIANT! hehe..Nampak cikai je boling ni tapi lane dia berkilat tuu..Aku gi ngan ira, as and qila.


Nak dijadikan cerita, sebelah kitorang ada 2 orang abang. Sorang kurus, sorang gemuk. Sorang pakai topi, sorang baju merah <--- untuk mengelak diskriminasi. Tempat tu air-cond dia ciput sangat. Tapi kipas besar *yang slalu wat kipas satay tu* ada disediakan. Malangnya kipas tu dihadapkan kat lane sebelah je..(lane abang2 tu).



Baru je duduk tengah nak pakai kasut, ada BAU sesuatu. Disebabkan tak tahan yang teramat sangat, kitorang pon pakat tutup idong ramai2 sambil main boling tu..Mungkin disebabkan oksigen yang terlampau kurang, kawan aku, As (sambil tutup idung) pergi la pusingkan kipas besar tu ke arah kitorang sket untuk menghapuskan segala bau tu kan..*paham ke apa yang aku cite ni?*

Tup2 abang gemuk baju merah tu mengamuk sambil pusingkan balik kipas tu ke arah dorang. Antara ayat dia yang aku sempat tangkap

AG: Ko kuang aja ngan aku kan? Kuang aja eh? Pergi main kat sebelah sana!!

As: Saya nak alihkan kipas ni sebab saya tak tahan BAU rokok..Bukan bau abang..Abang da salah paham ni..bukan bau abang..bukan bau abang..*sampai 3 kali ulang okeh!!* Saya minta maaf..

AG: Ko pergi sana..kang ko kena ngan aku kang!!!



Fuhyohhhh...sape yang kuang aja skang ni? Dia ingat kitorang dok tutup idong sebab tak tahan bau dia kot..haha


Tak lama pastu dia terus suruh kawan dia gantikan dia main boling pastu terus menghilangkan diri. Merajuk atau malu? Kitorang syak dia ada sejarah pasal bau badan kot..Maybe dulu badan dia busuk sampai awek mintak clash ke, kena ejek ke..sebab tu yang cepat je sentap kan..adeh, bang, sorry la ye. Kitorang dok tutup2 hidung sebab tak tahan bau rokok..aku pon tak paham macam mana dalam tempat air-cond dibenarkan merokok. Separuh mati kitorang tahan nafas tadi..huhu

moral of the story: 
1) Merokok membahayakan kesihatan
2) Asap rokok memang mampu membunuh
3)Lelaki juga datang bulan eh (emo terlebih)


8 comments:

aslann said...

HAHAHAHAHAHAHA!! abang tu bukan dtg bulan tu, sbb die besar, die datang MATAHARI..ingatlah kata2 aku, lelaki takde bulan..lelaki ade MATAHARI je...jadi die DATANG MATAHARI..MATAHARI die meleleh..hak3..

Faziera193 said...

ko kuang haja eh ngan aku?!
g maen kat sana..
ekekekeke

ayat ni confirm jadi trademark kita ni.. ahahaahah =p

Jom click sini untuk pergi ke blog Faziera193

munira sajuti said...

HAHA yang p cakap BUKAN BAU ABANG, BUKAN BAU ABANG tu kenapa? sampai 3kali plak tu ! HAHA

nurul lalala said...

aslann: matahari ko pon leleh2 ke lan?hahahaha..


faziera: WAJIB!!!!!


munira: hahaha..time tu bising sangat. so kwn aku ulang byk kali sbb takut dia tak dengar..tapi abg tu makin sentap plak kan...hahaha

hafiz hafizol said...

Aggagaga... gedik molek abang 2.. aku sekeh baru taw hahahaha......

nurul lalala said...

haha..tula~ ko takde td. kalo tak, aku da soh ko tolong sekehkan~

Farhan Zulhusmi said...

hahaa...
kamu nie wt suspen je...hehehe...
emm..
asap rokok nie pon memberi effect sebenarnya....

nurul lalala said...

farhan: hehehe..passive smoker lagi bahaya sebenarnye tau berbanding perokok tegar~

Related Posts with Thumbnails