-G.E.N.G-

Wednesday, May 4, 2011

Bahana kasut tumit tinggi

Assalamualaikum uolls~


Last weekend, kawan aku--> Wawan and Aina kahwin. Tak sangka plak dorang kahwin. Bukan apa, masa skola rendah dulu, si wawan ni suke benor ngusik si aina ni sampai nanges2 si aina ni dikerjakannya~hehe

Gambo ni aku cilok dari fb aina..hehe

Tapi ye la..da jodoh..ye dak? Semoga jodoh mereka kekal ke akhir hayat...

Dah namanya pon gi kenduri kahwin, mestilah aku melaram sakan kan? hehe..tapi takdelah sakan mana pon..just pakai heels je..hehe Aku memang jarang yang amat sangat pakai heels ni. Takut terplecok and sakit kaki maa..
Nak dijadikan cerita, aku pakai la heels time kenduri tu. Semuanya berjalan lancar. Takde terplecok-plecok okeh! Balik rumah, bila bukak je kasut..rasa lenguh. 

"Biasalah tu.." aku pikir camtu.

Bila dekat-dekat maghrib tu, makin sakit la plak. Aku pon gosok le dengan minyak panas. Bila da malam2 sket, makin sakit plak! Aku pon suruh la ayah aku urut sikit. Lega la jugak..



Pagi esok tu, terus tak leh jalan okeh! Sakitnya tuhan je yang tau. Rasa nak nangis time tu jugak! Rasa macam kaki kena gelek ngan treler 18 tan! Ayah aku urut lagi and balut kaki aku dengan sejenis daun. Nama daun tu daun Tembaga Suasa. Penah dengar? Ayah aku cakap daun tu memang pemes untuk seliuh2 ni. Esoknya tu lega sikit. Alhmdulillah, arini makin beransur tapi still sakit lagi la..

Nampak parah gila kan????
Moral of the story: lepas ni aku da takmo pakai high heel lagi! huhu..

5 comments:

emeera asnary said...

wah, tebal balutan anda! naseb driku bkn dlam klanga pnggmar kasot tumit.. agagaga ;)

nurul lalala said...

tau xpe! mcm patah plak kan? hehehe..

Faziera193 said...

lepas ni sila pakai wedges je ye... =)

sarah mohamad said...

kena praktis2 dulu baru boleh pakai. hihi

Siti Rahmah Kamarudin said...

jarang juga pakai kasut tumit tinggi ni...cuma sesekali bila teringin tu...sbnrnya kalau pakai flat pun x bagus. yg paling elok pakai kasut yg tingginya 1-1 1/2 inci. ini paling bagus. dah lupa plak kenapa. ni duk tgk kat rancangan tv aritu.

Related Posts with Thumbnails