-G.E.N.G-

Saturday, May 14, 2011

Cara atasi roommate bermasalah

Assalamualikum uolls~

Sape kat sini pernah tinggal kat asrama? Ha..mesti korang ada roommate or dorm mate or house mate kan?? Macam mana perangai dorang? Penah tak ada problem dengan dorang? Haish..banyak pulak tanya! grrr...

So far, aku tak pernah lagi bermasalah dengan rumet aku. Tapi, banyak kes yang aku dapat berkaitan dengan rumet ni *bajet kaunselor lagi dan lagi*.



Pernah tak dapat rumet yang pengotor? Selalu tak mandi, baju malas nak basuh, katil tak pernah nak kemas, barang bersepah-sepah, bekas makanan tak basuh..kes ni selalunya terjadi pada Aslan As lelaki..kan? kan? kan? Tapi jangan terkejut, sebab ada segelintir perempuan yang berperangai macam ni jugak. Kes macam ni aku selalu nampak kat awek2 cun dan meletops..especially time kat skolah dulu. Kalo kat luar tu, nampak cun, kemas dan bersih je..ce pergi kat loker ngan katil dia.  Mak aih..boleh pusing kepala dibuatnya. Dia punya pusing macam makan heroin wa cakap lu..So guys, janganlah bila tengok perempuan tu cantik je, terus terpikat. Tapi perangai sebenarnya lebih buruk dari korang..*sumpah aku tak jeles ngan pompuan cun* 


Cara atasi mereka amat mudah. Amik semua barang2 depa dan rendam dalam baldi. Curah sabun. Nak tak nak, depa kena basuh la kan? Kalo depa takmo basuh, bakor je. Pastu kalo depa tanya, cakap ada pencuri masuk tapi pencuri tu hanya amik barang dia sorang je! Bab mandi plak, time dia tengah sedap tido tu, jirus je air tanah sebaldi kat dia. Kalo dia tanya, cakap ada baby cium dia time dia tangah tido. HARAMMMM tu..kena samak~


Pernah tak ada rumet yang panjang tangan? Well, sape yang tak paham peribahasa tu maksudnya mencuri le..penah tak? penah tak? Pantang letak apa sikit, memang wajib hilang! Jenis ni memang kena berhati-hati sikit la kan..bukan apa, kang abis sume barang kita dia sapu..MySpace Cara nak ngajor mereka--> letak air buah gatal/ulat bulu tu kat barang korang (kecuali baju la ye). Bila dia amik, mesti gatal2 tangan dia sampai dia nanges2 wa cakap lu..tapi korang, time nak amik barang tu jangan lupa plak pakai sarung tangan ye..

Pernah tak dapat rumet yang tak hormat rumet yang lain? Ha..jenis ni nama dia panjang sikit. Apa, tak paham? Hmm..contohnya si rumet ni bawak kawan dia datang bilik, pastu memekak padahal dia tau kita tengah study untuk final exam esoknya. Paham tak ni??? Ha..kan kureng ajer namanya tu. Rumet jenis ni, senang je nak ngajor dia. Berdiri depan dia ngan kawan dia, hantukkan kepala mereka (kalo berdua) tak pon lempang mereka laju2 sampai depa pengsan! Pastu sambung study seperti sedia kala.


Itu antara jenis2 rumet yang dapat aku pikir buat masa ni. Kalo ada lagi nanti aku tambah. Ciao~




p/s: Faziera..rumet ko skang ok tak? hehehe *berani ke nak cakap tak ok?*

4 comments:

Faziera193 said...

e eh..aku pulak...hahaha
roomate aku ok je..
takde hal..hehe
siap buatkan aku hotdog cheese lagi tau.. =)

mOon jOhari said...

salam ziarah...
nak tambah...kalo dh lakukan perkara2 dia atas tapimasih tade perubahan silah la sOund tepet!hehehehe

nurul lalala said...

faziera: wow! suka lettew~


moon: tepat sekali! haha..kadang2 tak perlu nak jaga ati org yg tak pernah nak jaga ati kita..ye dak?

nadia natasya said...

hahahaa dah biase kot orng yg pnjg tangan ni -.-
dulu stay asrama

Related Posts with Thumbnails