-G.E.N.G-

Thursday, May 19, 2011

Review filem: NUR KASIH THE MOVIE

Assalamualaikum uolls~

Leganya hati bila da siap tesis. Semalam hantar, hari ni terus ber-ronggeng..hehe
Kawan aku nak sangat tengok Nur Kasih *padahal diri sendiri pon teringin nak tengok*. Nasib baik aku memang ikut gak cerita ni dulu.


Bagi aku, filem ni not so bad. Sedih memang sedih lah kan. Kalo sape kaki leleh macam aku, elok lah bawak tisu  banyak2. Brader sebelah aku pon dok kesat2 mata, so kira menjadi la kesan sedih dia kan. Tapi nak ikut content, takde pape pon kot. 

Cerita bermula bila isteri Aidil meninggal..then masuk kisah Nur dan Adam. Pastu kisah dorang pergi bercuti ke Jordan. Ada lah konflik sikit kat situ. Konflik dia lebih kurang macam dalam drama gak. Itu yang buat slek aku rasa.

One more thing, ada kesan CGI dalam filem ni. Ha..hebat tak? Tapi tak yah lah aku nak describe macam mana mutu CGI dia kan..wat2 tak nampak sudehh..

Cerita ni banyak gak pengajaran yang aku dapat:

1. Redha dengan ketentuan yang ditetapkan Allah
2. Setiap yang terjadi pada kita, ada hikmahnya
3. Layang-layang boleh membunuh<----moteeeeppp???[tengoklah sendiri]


Aku bagi 4/5 kot. Aku suka sebab dia pasal realiti kehidupan..


p/s: Agungnya cinta Nur dan Adam ibarat cinta Shah Jahan pada Mumtaz~bila agaknya aku nak jumpa cinta macam tu??MySpace

2 comments:

Faziera193 said...

amboih cepat betul! aku baru siap mandi sume..

actually tekejot yang supervisor aku canggih gak macam SV ko, betulkan tesis guna word je.. hohoho

nurul lalala said...

haha..selamat mengedit~

Related Posts with Thumbnails