-G.E.N.G-

Friday, June 10, 2011

Perasaan seorang single


The most romantic story isn't Romeo & Juliet died together, but my Grandpa & Grandma grew old together~


Kawan aku bertanya:

Kawan: Ko tak sunyi ke jadi single ni?

Aku: Biasa je..

Kawan: Kalo kapel kan best. Ada orang nak amik berat pasal kita, tanya kita dah makan ke blom, nak tidur leh manja2..

Aku: Benda tu semua aku buat ngan mak aku. Dia slalu call tanya dah makan ke blom, amik berat pasal aku, nak tido pon dia datang kasi gudnyte kiss..Ko umur berapa tahun?

Kawan: 23 la..

Aku: Dah berapa lama kapel?

Kawan: Masuk bulan depan, genaplah 6 bulan..seronok gila. Bahagia! First time kapel lah katakan..hehe

Aku: O..first time kapel?

Kawan: Aah. Apa perasaan jadi orang single ni ek? Aku tak dapat bayangkan..mesti lonely gila! Kalo aku, takleh la hidup single-mingle ni!

Aku: Selama ko hidup 22 tahun setengah yang lepas, ko rasa lonely x?

Kawan: Takde pon. Nape?

Aku: Masa tu kan ko single..mesti ko tau apa perasaan jadi single. Takkan tak dapat nak bayangkan kot??

Kawan: Erk..ala, tu lain..




p/s: setakat kapel baru 6 bulan takyah berlagak ngan aku yang singlet ni..cait!!

14 comments:

Noorhafizah いざッ said...

suke suke :)

btw,xmati pun klu single..

xada jodoh lagi la ;)

oja_alia said...

AHAHAA!!kawan ni mmbe baik awak ke?bia la org nak single ke nak couple ke..die baru cpl nak masuk 6 bulan..sbb tu die rase seronok + bahagie n mcm2 laa...bile da lame2,,will see...

kalau awak single,awak tak kisah..n awak selese dgn kehidupan awak.go on tau..tak pelik pun single ni.=))

maaafffff.....kalau ade terkasar bahase,,just pendapat.=))

Mar said...

single is simple couple is trouble.:)

nurul lalala said...

noorhafizah: betul3..

oja: nothimg wrong dear..absolutely agree with u~hhehe

mar: sokongggggggg!

۞мŘ╬äҖŽĽäŊ۞ said...

huh, single? simple.
couple? trouble.trouble. and trouble. in every way a women can...

nmS said...

single buleh buat apa pun, kapel tersekat n terkongkong..

nurul lalala said...

mr azlan: ye ke??

nms: depend gak..kalo jenis terkongkong, mmg xbest la kan?

~naddy~ said...

haa.. betol tuh. besh pe single. HAHA

nurul lalala said...

hahaha..btol3. BEST!!!

Faziera193 said...

ahh...pedulik kan...
tu baru kapel 6 bulan..
ape orang cakap?baru kapel lah katakan..
semua masih manis lagi.. tengokla bile dah lame2.. huhu
=p

nurul lalala said...

faziera: haha..tu la. kalo da 6thn, sume masam! haha

AslamTaslim said...

ohoho reply yg bagos :)

Sakinah Lo said...

Haha.... like2...hehe

HaiDa HiDa said...

yg penting mak ayah dan seisi kuarga bersama kita kan.. :)

Related Posts with Thumbnails