-G.E.N.G-

Thursday, August 25, 2011

Wednesday, August 24, 2011

#7 WORDLESS WEDNESDAY | Nape aku mintak ipod touch





Maksud Wordless Wednesday : Pada hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa2x description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa2x penjelasan :) more on wiki.answers.com

Tuesday, August 23, 2011

Lagu sedih 2


ADELE- DON'T YOU REMEMBER

When will I see you again

You left with no goodbye
Not a single a word was said
No final kiss to seal any sins
I had no idea in the state we were in

I know I have a fickle heart
And a bitterness and a wandering eye and a heaviness in my head

[chorus]
But don't you remember
Don't you remember
The reason you loved me before
Baby, please remember me once more

When was the last time
You thought of me
Oh have you completely erased me from your memory
I often think about where I went wrong
The more I do the less I know

But I know I have a fickle heart
And a bitterness and a wandering eye and a heaviness in my head

[chorus]
But don't you remember
Don't you remember?
The reason you left me before
Baby, please remember me once more

Gave you the space so you could breathe,
I kept my distance so you would be free,
And hope that you find the missing piece,
To bring you back to me,

[chorus]
Why don't you remember?
Don't your remember?
The reason you left me before
Baby, please remember me once more

When will I see you again



p/s: why don't u remember? *sigh*MySpace

Monday, August 22, 2011

Kurma tiruan la pulak...

Assalamualaikum uolls~


Kalau dulu Malaysia gempar dengan kes telur tiruan, sekarang ni dok kecoh pasal kurma tiruan plak dah..


GEORGE TOWN – Permintaan tinggi buah kurma semasa bulan Ramadan menyaksikan ada segelintir peniaga mengambil kesempatan dengan menjual buah kurma yang dicampur dengan bahan pemanis.
Kebiasaannya, cara ini diamalkan oleh peniaga yang menjual buah kurma secara pukal atau timbang dengan harga yang lebih rendah.
Difahamkan, peniaga atau pemborong ini mengimport buah kurma yang berkualiti rendah secara pukal sebelum diproses bagi membolehkan buah kurma ini dijual semula.
Kosmo! diberitahu, buah-buah kurma ini digaul dengan gula merah dan disimpan beberapa lama untuk sebati sebelum dicampur semula dengan buah kurma kualiti sederhana.
“Hasilnya, buah kurma kualiti rendah ini akan terasa manis seperti kurma sebenar (buah kurma yang berkualiti baik) tapi sebenarnya ia telah dicampur gula merah.
“Buah kurma jenis ini dijual secara timbang dan banyak dijual di kedai-kedai runcit atau gerai kaki lima sepanjang Ramadan,” ujar sumber yang memberitahu pernah mempraktikkan kaedah tersebut.



Sumber: kosmo

Kembar cute

Comel kan dorang?hehe

Thursday, August 18, 2011

Teka teki ramadhan

Ada satu teka teki..

Di permulaan, banyakkkkk-banyakkkk

Di pertengahan, jarang-jarangggg

Di akhir, sedikittt-sedikittt...

Apakah ia?

































Tak dapat jawap?














































Jawapan:

Saf time solat tarawikh..hahaha
Sape yang gi terawikh mesti boleh bayangkan~




p/s: Selamat bertarawikh~

Wednesday, August 17, 2011

#5 WORDLESS WEDNESDAY | Swimming~


Wordless Wednesday: On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.

Tuesday, August 16, 2011

16 ramadhan: Lagu raya feveret~

Tak sangka, cepat je dah 16 ramadhan. 
*baju raya pon takde lagi ni..huhu*


Bagi aku, lagu-lagu raya time dulu2 gak best. 
Lagu skang ni banyak merepek. 
Bagi aku la..korang suka lagu apa?


-lagu versi suka2-


- lagu versi sayu2-


- lagu versi sedih2-









p/s: selamat berpuasa...

Monday, August 15, 2011

Perkara yang aku tak suka tentang: TREN

Benda aku paling pantang bila naik tren:



Bila naik Putra LRT:
- Benci bila duduk kat seat yang tepi (yang ada glass tu). Sebab, bila aku pandang tepi je, bontot orang tepat2 kat muka aku.
- Berdiri bawah ketiak orang..yucks~

Bila naik KTM:
- Tren manjang delay. Tak pernah yang punctual!
- Orang laki masuk coach pompuan, pastu dapat tempat duduk. Aku..berdiri!



Sebenarnya banyak lagi sebab, tapi otak aku jem skang..kalo ada lagi nanti aku tambah.









p/s: suka naik tren time pagi sebab sumenye wangi2 lagi..masuk petang, nak pengsan aku!


Friday, August 12, 2011

Tazkirah: Nama-nama Syaitan dalam Surah Al-Fatihah

Pernah dengar tak pasal isu ni? 
Aku dengar time2 skolah dulu..
Kalo sesapa tak tau dan nak tau, klik sini






p/s: moga solat kita diterima Allah~

Friday, August 5, 2011

Tazkirah: Besarnya makna doa yang kita lupakan

Assalamualaikum..




Salam ramadhan. Hari ni nak kongsi makna doa yang sering kita baca dalam solat. Tahu tak apa makna bacaan yang kita baca semasa duduk antara dua sujud?






sumber: twitter






p/s: jom tengok RAMADHAN TERAKHIR..bagus untuk dijadikan pedoman

Thursday, August 4, 2011

#5 SPONTANEOUS THURSDAY | Usaha

Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.



















p/s: petang ni buka posa kat KGPA. jom ramai2~

Monday, August 1, 2011

Takut orang nampak

Situasi 1:
Ali dan Abu nak mencuri.
Ali: Abu, ko jaga depan. Takut orang nampak nanti..
Abu: Ok2..aku back up..aku back up.


Situasi 2:
Milah dan Seman berdating dalam kereta.
Seman: Yang2..jom kita bercomolot?!
Milah: Ala abang ni..malulah. Lagipun takut orang nampak nanti..


Situasi 3:
Waktu tengahari di bulan Ramadhan..
Leman: Kat mana kita nak makan ni?
Bob: Makan kat tepi semak tu la..Takut orang nampak plak nanti..




Kita selalu takut kalau2 orang nampak kesalahan yang kita buat. Tapi, pernahkah kita takut bahawa ALLAH memang melihat semua kesalahan yang kita lakukan?







Renung-renungkan.




p/s: Semoga Ramadhan kali ini lebih baik dari Ramadhan yang sebelumnya~
Related Posts with Thumbnails