-G.E.N.G-

Friday, September 23, 2011

Teksi Malaysia

Untuk orang tak berKERETA atau berMOTOR macam aku ni, public transport adalah transport paling heaven sekali! Naik bas rapidKL or metro dah rasa macam naik bas artis wat world tour. Naik teksi dah rasa macam naik limosin. Kalau naik tren lagi la..tak tergambar ke-ohseman-nya! *over*



Last week, aku keluar. Time balik, tetiba lak kete ayah aku wat hal. So aku kena la balik sendiri. Bagi aku yang selalu feeling kerabat diraja ni, bas adalah sesuatu yang wajib dielakkan. Bukan apa, yang sebenarnye dah bertaun aku tak naik bas. So aku pon dah lupa nak naik bas nombor berapa nak gi uma aku..caya tak? Ye..sila percaya!

So, aku p0n naik la teksi *feeling limosin*. Habit aku setiap kali naik teksi, aku suka pandang meter teksi tu. Time tu meter: RM 7.40. Tiba2 mak cik teksi tu berak break (ye..aku tak salah taip. mmg MAK cik), beg aku jatuh. Aku pon amik la beg, letak atas kerusi and bila aku pandang balik meter tu--> RM 8.40. Tuuuuuu dia....5saat je aku toleh terus naik singgit. Hampeh btol. Ni kali kedua aku kena camni. First time dulu kat Bangi. Yang tu lagi extreme..sekali toleh naik RM5! Had0i la..



Moral of the story: Pegi la beli kete/moto. Tak pon cari pakwe lengkap bermotor/kete ye adik2 sekalian..



Monday, September 19, 2011

Avril lavigne- wish you were here



I can be tough
I can be strong
But with you, it's not like that at all

There's a girl
who gives a shit
behind this wall
You've just walked through it

And I remember all those crazy things you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here.
 
All those crazy things we did
Didn't think about it, just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here.
 
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here.

I love the way you are
It's who I am, don't have to try hard
We always say, say like it is
And the truth is that I really miss

All those crazy things you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here.
All those crazy things we did
Didn't think about it, just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here


Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here.
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here.


No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go

(let go let go let go let go)

No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go

(let go let go let go let go let go let go let go)

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here (I wish you were)
 
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here.

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here.
 
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here.

Wednesday, September 14, 2011

Hukum berkahwin dengan sepupu

Assalamualaikum uolls~




Sape yang tengah hot bercinta dengan sepupu sendiri??? Ok, isu ni mmg confusing kan? Ade yang kata boleh, ada yang kata tak boleh.. Aku usha kat IslamGrid:





Soalan

Assalamualaikum,

Saya ada satu kemusykilan yang ingin saya bertanya dalam hal perkahwinan. Saya adalah seorang wanita. Bolehkah saya berkahwin dengan sepupu lelaki saya walaupun ayah saya Dan ayah sepupu saya satu bapak....(ayah saya dan ayah sepupu lelaki saya adik beradik).
Ramai kata tak boleh. Dan ada kata boleh. Saya terelalu binggung tentang masalah ini.
Harap dapat memberi kejelasan tentang perkara ini. Terima kasih...

Nur

Jawapan

Wa'alaikumussalam Warahmatullahi Wabarakatuh,
Di dalam Islam, sepupu tidak termasuk di dalam senarai mahram. Oleh itu, anda boleh berkahwin dengan sepupu anda. Wallahu 'Alam.





Sekarang dah tau kan????okbai~

Tuesday, September 6, 2011

Melayu tak pernah makan BABI? Tipu!!!!!!!

Assalamualaikum uolls~




Comel kan budak atas nih?? hehe..

Sapa kata orang Melayu tak pernah makan babi? Dari kecik sampai besar, penuh sisa babi dalam produk2 yang kita makan atau guna..Entry kali ni diimport khas dari blog ladynoe..bacalah sendiri. 


Antara ayat dia yang paling menarik minat aku:

"Dalam kalangan pakar nutrisi terdapat ungkapan ringkas yang dipersetujui umum iaitu 'You are What You Eat' atau 'Kamu adalah apa yang kamu makan'. Selain menjadi sumber keperluan tenaga badan, makanan juga membentuk perilaku, mood serta keperibadian kita. Pada hakikatnya, makan memindahkan unsur-unsur tenaga daripada sumber makanan kepada tubuh kita. Ini adalah pemindahan tenaga daripada satu makhluk kepada makhluk yang lain.

Kehidupan secara nyata memperlihatkan mengenai hal ini. Lihatlah kambing. Karakternya yang lembut tidak terlepas daripada pengaruh pola pemakanannya sebagai haiwan herbivor. Pada ekstrim yang satu lagi kita dapat melihat babi yang sanggup memakan tahi sendiri. Babi juga pemalas dan suka melakukan seks bebas.

Karakter orang beriman dalam soal makanan adalah seperti lebah apabila memakan sesuatu. Apabila makan, makan yang baik-baik dan apabila jatuh, jatuh ke atas sesuatu yang baik-baik. Lebab hanya memakan makanan yang terbaik iaitu inti pati atau nektar bunga. Lebah juga mengeluarkan produk terbaik iaitu madu. Lain-lain karakter terpuji lebah yang mungkin berkait dengan pola makanannya yang selektif adalah bekerja keras, tertib dan profesional."
 Dipetik dari buku "Mengapa Rasulullah Tidak Pernah Sakit - Dr. Adi Hashman.




Sesungguhnya, mencari yang HALAL itu adalah WAJIB!




p/s: Selamat hari raya..mohon maaf andai ada salah dan silap~
Related Posts with Thumbnails