-G.E.N.G-

Friday, September 23, 2011

Teksi Malaysia

Untuk orang tak berKERETA atau berMOTOR macam aku ni, public transport adalah transport paling heaven sekali! Naik bas rapidKL or metro dah rasa macam naik bas artis wat world tour. Naik teksi dah rasa macam naik limosin. Kalau naik tren lagi la..tak tergambar ke-ohseman-nya! *over*



Last week, aku keluar. Time balik, tetiba lak kete ayah aku wat hal. So aku kena la balik sendiri. Bagi aku yang selalu feeling kerabat diraja ni, bas adalah sesuatu yang wajib dielakkan. Bukan apa, yang sebenarnye dah bertaun aku tak naik bas. So aku pon dah lupa nak naik bas nombor berapa nak gi uma aku..caya tak? Ye..sila percaya!

So, aku p0n naik la teksi *feeling limosin*. Habit aku setiap kali naik teksi, aku suka pandang meter teksi tu. Time tu meter: RM 7.40. Tiba2 mak cik teksi tu berak break (ye..aku tak salah taip. mmg MAK cik), beg aku jatuh. Aku pon amik la beg, letak atas kerusi and bila aku pandang balik meter tu--> RM 8.40. Tuuuuuu dia....5saat je aku toleh terus naik singgit. Hampeh btol. Ni kali kedua aku kena camni. First time dulu kat Bangi. Yang tu lagi extreme..sekali toleh naik RM5! Had0i la..



Moral of the story: Pegi la beli kete/moto. Tak pon cari pakwe lengkap bermotor/kete ye adik2 sekalian..



1 comment:

ms. jana said...

eeeiii, xbaik betol....ish2..

Related Posts with Thumbnails