-G.E.N.G-

Monday, November 21, 2011

Lagu isnin: Katy Perry-The one that got away

Summer after high school when we first met
We make out in your Mustang to Radiohead
And on my 18th Birthday
We got matching tattoos

Used to steal your parents' liquor
And climb to the roof
Talk about our future
like we had a clue
Never plan that one day
I'd be losing you

And in another life
I would be your girl
We keep full of promises
Be us against the world

And in another life
I would make you stay
So I don't have to say
You were the one that got away
The one that got away

I was June and you were my Johnny Cash
Never one we got the other we made a pact
Sometimes when I miss you
I put those records on

Someone said you had your tattoo removed
Saw you downtown singing the Blues
Its time to face the music
I'm no longer your muse

And in another life
I would be your girl
We keep full of promises
Be us against the world

And in another life
I would make you stay
So I don't have to say
You were the one that got away
The one that got away
The o-o-o-o-o-one [x3]
The one that got away

[Bridge:]
All these money can't buy me a time machine (Nooooo)
Can't replace you with a million rings (Nooooo)
I shoulda told you what you meant to me (Woooooow)
Cause now I pay the price

And in another life
I would be your girl
We keep full of promises
Be us against the world

And in another life
I would make you stay
So I don't have to say
You were the one that got away
The one that got away
The o-o-o-o-o-one [x3]

And in another life
I would make you stay
So I don't have to say
You were the one that got away
The one that got away




Sumber: lyrics007

Friday, November 18, 2011

Kad kahwin Zahiril Adzim + Sheera Ayob yang ohsem!










Zahiril Adzim akan menamatkan zaman bujangnya pada 20 November ni. Smart tarikh tu kan??? (20.11.2011). Kad ni kad bagi pihak Zahiril. Konsepnya Classic & Vintage. Nak tengok lebih lagi, boleh pergi kat ohbulan.

Gambar dia siyes smart n cool..Pada sesapa yang nak kawen, bolehlah tempah kat Kad Lestari. Kompem ohsem camni jugak!

Monday, November 14, 2011

Lagu isnin: Budi Doremi

Lagu ni aku dapat kat fb kawan aku.
First dengar, terus melekat di hati..hehe

Layan....


wa ga pat
do dododododo, re rerererere
mi mimimimimi, fa fafafafafa

*(do) doakan ku harus pergi


(re) relakan aku di sini
(mi) misalnya aku kan pulang


(fa) fastikan kau tetap menunggu
(so) soal cinta luar biasa


(la) lama-lama bisa gila
(si) siapa yang tahu pasti

(do) doakan aku di sini


adududuh duh aku percaya
kali ini kau pasti bisa yeah
kuku kutanya ada yang salah
jelas ini luar biasa



hal yang baik tidak mudah, tak seperti kau bicara
mereka mengerti ini terlalu jadi masalah
ketika kau mulai bisa terbiasa untuk dapat 
menikmati hari-hari tanpaku di sini


*repeat chorus*


hal yang baik tidak mudah, tak seperti kau bicara
mereka mengerti ini terlalu jadi masalah
ketika kau mulai bisa terbiasa untuk dapat 
menikmati hari-hari tanpaku di sini


*repeat chorus*

everybody sings it!

(do) doakan ku harus pergi (re) relakan aku di sini
(mi) misalnya aku kan pulang (fa) fastikan kau tetap menunggu
(sol) soal cinta luar biasa (la) lama-lama bisa gila
(si) siapa yang tahu pasti (do) doakan aku di sini



doakan ku harus pergi, relakan aku di sini
misalnya aku kan pulang, fafa fastikan kau yang menunggu
soal cinta luar biasa, lama-lama bisa gila
siapa yang tahu pasti, doakan aku di sini






Thursday, November 10, 2011

Aku nikah esok (11.11.11)


Assalamualaikum uolls~


Well, dah lame tak update blog kan? Sorry la..i busy la! Maklumlah, esok nak menikah. Kepada uolls2 yang tak diberitahu tu, jangan kecik ati plak ye..













Ok. Tipu. 11 tahun yang lepas (umur 12 tahun), aku dah menggeletis nak kawen. Paham2 jela, budak hingusan time tu. Tau ape pasal kawen? Seronok nak kawen sebab nak pakai baju banyak manik+mekap 8 lapis je..pastu ade khaddam tukang angkat kain meleret-leret. Indah kan perasaan tu? hahaha..

Well, masa tu aku plan nak kawen umur 23! Perfect time to start a family la kononnya. Masa tu tak terpikir plak pasal duit, kereta, rumah..(budak la katakan..#SungguhTakMatang). Why 11.11.11?? Well, orang kan suka wat majlis ikut tarikh cantik..01.01.01 la, 03.03.03 la..watsoever. So, masa planning tu, siap tengok kalender lagi! Tengok2 time umur aku 23 masa tahun 2011. So kenalah amik 11.11.11. Tup2 plak cantek je tarikh tu ari jumaat. So, aku p0n berangan-angan la nak kawen 11.11.11. Hantaran RM11,111.11 (masa tu duit 1sen laku lagi okeh!). 



Masa pun berlalu dengan pantasnya..sampailah ari ni. Semalam aku cerita dengan mak aku pasal benda ni. Mak aku cakap pe?

"Tak pe la..tunang jela dulu..hehehe"


So, dipendekkan cerita..sape nak tunang dengan aku esok? Pukul 1.11pm antar rombongan eh. 11 dulang tau! I wait for you..MySpace

Thursday, November 3, 2011

Pakai ni ko kafir, pakai tu ko kafir!

Assalamualaikum..


Dah lama tak update blog secara serius walaupun tak pernah miss baca blogserius. Baru-baru ni  heboh orang dok cakap pasal tudung Yuna (ala2 hana tajima) disamakan dengan paderi wanita/sister. Tengok Yuna macam paderi kristian wanita. Sebelum ni pon heboh orang cakap pesen tudung ekspres tu cam paderi gak..Berikut adalah penjelasan ustaz Zul:










Well, aku pon berpendapat camtu. Toksah dikaji sangat la cara orang pakai tudung. Asalkan menutup apa yang sepatutnya ditutup, dah la kan?


Aurat wanita adalah seluruh anggota tubuhnya kecuali wajah dan dua telapak tangannya. Leher dan rambutnya adalah aurat di hadapan lelaki ajnabi (bukan mahram) walaupun sehelai. Pendek kata, dari hujung rambut sampai hujung kaki kecuali wajah dan dua telapak tangan adalah aurat yang wajib ditutup. Hal ini berlandaskan firman Allah Subhanahu wa Ta’ala.

Hendaklah mereka menutupkan kain tudung ke dada mereka” [TMQ An-Nur (24):31].
Dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya, kecuali yang (biasa) nampak darinya.” [TMQ An-Nur (24):31].


Mendapat ilham dari: cik epal




Nak tau lebih pasal aurat wanita: mykhilafah
Related Posts with Thumbnails