-G.E.N.G-

Monday, December 19, 2011

Lagu isnin:Punk rock jalanan

Kredit to Faqhrule Razzaq




ni original version




Kalau nak studio version, ade gak:



Lirik:
sungguh ku menyesal telah mengenal dia
dan aku kecewa telah menyayanginya
dan aku tak akan terulang kedua kalinya

* ku simpan rindu di hati, gelisah tak menentu
berawal dari kita bertemu, kau akan ku jaga  
ku ingin engkau mengerti betapa kau ku cinta
hanya padamu aku bersumpah kau akan ku jaga sampai mati

ku ingin tahu siapa namamu, ku ingin tahu dimana rumahmu
walau sampai akhir hayat ini
jalan hidup kita berbeda, aku hanyalah punk rock jalanan
yang tak punya harta berlimpah tuk dirimu sayang

** ku tunggu kau ku tunggu, ku nanti kau ku nanti
walau sampai akhir hayat ini


ku kira kau setia padaku
ternyata kau menduakanku
sungguh hatiku tak menduga

cukup sudah ini ku alami
perjalanan cinta selama dulu
ku kira kau bosan padaku
ternyata kau menduakanku

dulu kau berjanji akan sehidup semati (itu gombal)
dan aku kecewa telah menyayanginya
dan aku tak akan mengulang kedua kalinya

repeat *
ku ingin tahu siapa yang menyayangimu dan ku ingin tahu ku menyayangimu
walau sampai akhir hayat ini
jalan hidup kita berbeda, aku hanyalah punk rock jalanan
yang tak punya mobil mewah tuk dirimu sayang

repeat **


Sumber: http://liriklaguindonesia.net/lirik-punk-rock-jalanan#ixzz1gZ8uvWfJ


Tuesday, December 13, 2011

Grand continental Melaka yang.....

Assalamualaikum buat semua umat Muhammad~ 


Last weekend, aku ngan family menyahut seruan kerajaan supaya bercuti-cuti Malaysia. So, we decided to go to Melaka. Tapi malangnya, separuh anggota keluarga aku tak sihat (demam + batuk) so kiranya tak berapa enjoy sangatlah kan..


Pergi sana pon sekejap je. Hari ahad tu adalah hari aku makan kat 3 negeri! Bekpes kat Selangor, lunch kat negeri 9 and dinner kat Melaka. Niceeee kan??? Tapi kali ni aku tak nak cerita pasal Melaka. Sape rakyat Malaysia yang tak tau tempat2 pelancongan yang ada kat Melaka tu, memang layak dibuang negara la~ hehe..



So, back to the entry title..aku stay kat Grand Continental Melaka. Quite central la. So kalo nak pergi jalan2 kat bandar hilir mmg dekat lah jugak. Komen aku pasal hotel ni?

Harga: ***
Keselesaaan: **** (tak dpt 5* sbb air-cond sejuk nak mamp0s. dah sampai tahap beku da)
Makanan: **
Servis: *


Bab servis tu, aku assume dorang tak cukup staf untuk entertain guest kot tapi memang really2 suck la service dia. Aku call front desk untuk tanya password wifi 8 times tak dapat2!!! Penyudahnya, akak aku turun pi tanya sendiri. Unfortunately, selama 2ari kitorang kat sana, haram dapat konek connect tenet!

Bab makan toksah cerita la..ramai gak yang komplen. Breakfast buffet suppose tutup pukul 10.30am tapi pukul 9am makanan dah banyak habis. Padahal, orang ramai gak yang baru nak makan (termasuk aku). Ada tu lagi kesian. She paid for rm17 untuk breakfast tapi makanan dah tak refill. Memang dia bengang gila la! Kalau tau macam ni, baik buat cam ayah aku. Bekpes kat mapley harga rm2.60 je! hehe..

Tapi tu la..kalau nak difikirkan secara positifnya, maybe sebab kurang staff. That's why la service teruk. Tapi rasanya tu first and last kot kitorang pergi..harap nama je grand! huhu...




p/s: don't judge a hotel by it's name!
Related Posts with Thumbnails