-G.E.N.G-

Tuesday, December 13, 2011

Grand continental Melaka yang.....

Assalamualaikum buat semua umat Muhammad~ 


Last weekend, aku ngan family menyahut seruan kerajaan supaya bercuti-cuti Malaysia. So, we decided to go to Melaka. Tapi malangnya, separuh anggota keluarga aku tak sihat (demam + batuk) so kiranya tak berapa enjoy sangatlah kan..


Pergi sana pon sekejap je. Hari ahad tu adalah hari aku makan kat 3 negeri! Bekpes kat Selangor, lunch kat negeri 9 and dinner kat Melaka. Niceeee kan??? Tapi kali ni aku tak nak cerita pasal Melaka. Sape rakyat Malaysia yang tak tau tempat2 pelancongan yang ada kat Melaka tu, memang layak dibuang negara la~ hehe..



So, back to the entry title..aku stay kat Grand Continental Melaka. Quite central la. So kalo nak pergi jalan2 kat bandar hilir mmg dekat lah jugak. Komen aku pasal hotel ni?

Harga: ***
Keselesaaan: **** (tak dpt 5* sbb air-cond sejuk nak mamp0s. dah sampai tahap beku da)
Makanan: **
Servis: *


Bab servis tu, aku assume dorang tak cukup staf untuk entertain guest kot tapi memang really2 suck la service dia. Aku call front desk untuk tanya password wifi 8 times tak dapat2!!! Penyudahnya, akak aku turun pi tanya sendiri. Unfortunately, selama 2ari kitorang kat sana, haram dapat konek connect tenet!

Bab makan toksah cerita la..ramai gak yang komplen. Breakfast buffet suppose tutup pukul 10.30am tapi pukul 9am makanan dah banyak habis. Padahal, orang ramai gak yang baru nak makan (termasuk aku). Ada tu lagi kesian. She paid for rm17 untuk breakfast tapi makanan dah tak refill. Memang dia bengang gila la! Kalau tau macam ni, baik buat cam ayah aku. Bekpes kat mapley harga rm2.60 je! hehe..

Tapi tu la..kalau nak difikirkan secara positifnya, maybe sebab kurang staff. That's why la service teruk. Tapi rasanya tu first and last kot kitorang pergi..harap nama je grand! huhu...




p/s: don't judge a hotel by it's name!

No comments:

Related Posts with Thumbnails