-G.E.N.G-

Thursday, February 2, 2012

Umur wajib kahwin

Assalamualaikum..

Setiap kali update blog, aku akan mengeluh cakap dah lama tak update blog sebab bizi. LAME excuse huh? Sebenarnya sebab takde idea dan masa*still lame*. Percaya tak? Plan nak tukar layout pon, tak kesampaian. La ni dah takleh nak pakai theme funky2 sangat. Sebab terasa diri tu dah tua. Kahkahkah..


Julai ni, aku akan menamatkan zaman bujang menginjak umur 24 tahun. Umur yang just nice untuk kahwin bagi kebanyakan orang kan? Well, same for me. Dulu2, aku berangan nak kahwin umur 23. Gatal? Nnnahhhh...bagi aku, biar kahwin awal, esok2 bila dah tua, anak2 pon dah besar. Takde lah dah pencen, anak pon tak habis degree lagi kan?


Sekarang ni, nak bukak fb pon malas. Sebab penuh dengan wedding invitation kawan2 lain yang sebaya dengan aku. Bukan dengki. Bukan jeles. Tapi sayu mengenangkan diri yang tak laku2..hahaha 

Makin hari, makin tension bila orang asik tanya bila nak kahwin. Beb, umur aku baru 24 kot. Belum 34 lagi. In fact, tak cecah 24 pon lagi. hehe...




Kesimpulannya, tak payah sibuk nak tanya bila aku nak kahwin, sebab bila tiba masanya, mesti ko akan dapat jemputannya. Or at least aku akan announce kat fb or blog *bajet retis*. Doakan semoga aku cepat bertemu jodoh..kahkahkah



p/s: Next week, kawan kahwin lagi..MySpace

2 comments:

nabilazhar said...

moga bertemu jodoh beb...hehehe jgn lupa jemput aku bile dah tiba masanya...rindu weh nak hang out dgn ko.. :)

nurul lalala said...

hehe..thanks. insyaAllah takkan lupa jemputnye..hehe
miss u too..

Related Posts with Thumbnails