-G.E.N.G-

Thursday, March 15, 2012

KONY 2012

Assalamualaikum..



Tengah2 layan youtube, ternampak video AnwarHadi pasal Invisible Children. Ramai yang masih tak tau apa IC ni termasuklah aku. Roughly, IC adalah satu badan yang menentang Joseph Kony. Siapa beliau? Kony adalah pemberontak di Uganda yang menculik kanak2 lelaki untuk dijadikan bala tenteranya. Kanak2 perempuan pula dijadikan bahan pemuas nafsu kepada askar2 tu. Sadis? Bersyukurlah dengan kehidupan anda sekarang!


Kepada sesiapa yang ada masa, TOLONGLAH tengok video ni dan spread to others.


It's not important to Ugandan people. But it's important to everyone.



p/s: manusia sekarang semakin kejam.

Wednesday, March 14, 2012

Monday, March 12, 2012

Kisah aku: Kain longgar

Eh, kain ni longgar la plak..asek londeh je.










Dah kurus ni! *senyum dalam hati*












Cek balik...






























Getah dah loose. Demmit!

OST Bunga-bunga Syurga: Semua Isi Hatimu (3 suara)

Kau katakan padaku
Betapa lelahnya dirimu menghadapi aku
Kau katakan padaku
Ingin kau mengakhiri semua ini

Tak bisakah engkau cuba
Melihat diriku dan semua cintaku
Tak bisakah engkau cuba
Hargai hatiku dan perasaan ku untukmu

Cubalah tuk mengerti aku
Seperti aku yang mengerti semua tentang dirimu
Cubalah tuk merasakanku
Seperti aku yang merasakan semua isi hatimu

Tak bisakah engkau cuba
Melihat diriku dan semua cintaku
Tak bisakah engkau cuba
Hargai hatiku dan perasaanku
Yang hanyalah teruntuk dirimu

Cubalah tuk mengerti aku
Seperti aku yang mengerti semua tentang dirimu
Cubalah tuk merasa aku
Seperti aku yang merasakan semua isi hatimu

Cubalah tu cubalah tuk mengerti aku
Cubalah tuk merasa aku
seperti aku yang merasakan semua isi hatimu
Semua isi hatimu




Friday, March 9, 2012

Review filem: BUNOHAN

Assalamualaikum..


Nak baca sinopsis dan tengok trailer, klik sini. Siapa yang nak rasa bangga sikit baca review bahasa omputeh, klik sini


Bagi aku, cerita ni compare dengan cerita2 serius arahan Ahmad Idham, Prof Razak Mohaideen or anak Yusof Haslam yang ada kat Malaysia ni, filem ni memang TERBAIK. Cerita ni menyentuh isu kekeluargaan, persahabatan, ketamakkan dan lain2 lagi. 

Plot agak berat. Kawalan kamera memang awesome kecuali part awal masa kawan2 Adil selamatkan dia sebab kamera goyang2 bikin kepala pening sikit. Other than that, cerita ni memang layak dipertontonkan di seluruh dunia. Kalau orang semua kecoh pemandangan dalam Ombak Rindu cun, dalam BUNOHAN pon tak kurang cunnya! Siapa sangka paya yang busuk terbiar tu boleh nampak macam tempat yang sesuai untuk dijadikan port honeymoon gitu! *nampak benor nipunye*

Peringatan ringkas: Cerita ni memang agak berat. Hanya sesuai ditonton oleh mereka yang rajin berfikir. Kalau plan nak tengok sekadar untuk release stress, maka jangan tengok filem ni. Bak kata abangku sayang, Redza Minhat:



Rating yang aku bagi: 4.5/5



Meh tengok review dari artis2 lain dan ahli politik..yes. Ahli politik wei!!!!Oh ya, mamat kontroversi si Namewee pon tengok. So, apa tunggu lagi???


Friday, March 2, 2012

Lagu ajak orang kahwin lari

Kaka ft. Zizan: Bawaku Pergi
Bawa aku pergi
pacu laju-laju
kita lari dari realiti
bawa aku pergi
pacu laju lagi
malah kita
tak perlu kembali
Tengah malam nanti
tolong jangan lupa
jangan mungkir janji
aku dah teruja

sudah cukup lama
aku tunggu saat ini
sejak kali terakhir kau hantar pulang
hidup sungguh sepi

tolong jangan bilang mama
tolong jangan bilang papa
malah jangan bilang teman karibmu
jangan bilang sesiapa
Oh Buku merah jangan lupa bawa
moga-moga belum tamat tempoh
kali ini kita pergi lebih lama
pergi lebih jauh,ayuh
Bawa aku pergi
pacu laju-laju
kita lari dari realiti
bawa aku pergi
pacu laju lagi
malah kita
tak perlu kembali
Mata dalam kaca, topi berceloreng
sarung tangan hitam, atas muka ada topeng
hanya perlu siul, tidak muka ada topeng
hero sudah sampai, cepat terjun dari oteng
kita terus ke sempadan aku pacu, engkau bonceng
bawa bekal air muka cuci aib bopeng
lari dari kewajipan, tanggungjawab ponteng
lari dari kenyetaan, mula kisah dongeng
Tinggalkan dataran, puncak dunia kita duga
tinggal kemewahan cuba cara hidup purba
lari lari baling bola salji depan gua
sambil cari yeti kita boleh cari (what?)
tinggal kemewahan cuba cara hidup urba
lari lari baling bola salji depan ga
tidak jumpa yeti moga-moga jumpa syurga
Bawa aku pergi
pacu laju-laju
kita lari dari realiti
bawa aku pergi
pacu laju lagi
malah kita
tak perlu kembali
Bila kita pergi
apakan berlaku
siapakan peduli
siapa ambil tahu
hidup kita tempuh
untuk apa saja
tidak kira mana kembara membawa
kita kan bersama
Oh Buku merah jangan lupa bawa
moga-moga belum tamat tempoh
kali ini kita pergi lebih lama
pergi lebih jauh,ayuh
Bawa aku pergi
pacu laju-laju
kita lari dari realiti
bawa aku pergi
pacu laju lagi
malah kita
tak perlu kembali


*lirik: sumijelly
Related Posts with Thumbnails