-G.E.N.G-

Friday, March 9, 2012

Review filem: BUNOHAN

Assalamualaikum..


Nak baca sinopsis dan tengok trailer, klik sini. Siapa yang nak rasa bangga sikit baca review bahasa omputeh, klik sini


Bagi aku, cerita ni compare dengan cerita2 serius arahan Ahmad Idham, Prof Razak Mohaideen or anak Yusof Haslam yang ada kat Malaysia ni, filem ni memang TERBAIK. Cerita ni menyentuh isu kekeluargaan, persahabatan, ketamakkan dan lain2 lagi. 

Plot agak berat. Kawalan kamera memang awesome kecuali part awal masa kawan2 Adil selamatkan dia sebab kamera goyang2 bikin kepala pening sikit. Other than that, cerita ni memang layak dipertontonkan di seluruh dunia. Kalau orang semua kecoh pemandangan dalam Ombak Rindu cun, dalam BUNOHAN pon tak kurang cunnya! Siapa sangka paya yang busuk terbiar tu boleh nampak macam tempat yang sesuai untuk dijadikan port honeymoon gitu! *nampak benor nipunye*

Peringatan ringkas: Cerita ni memang agak berat. Hanya sesuai ditonton oleh mereka yang rajin berfikir. Kalau plan nak tengok sekadar untuk release stress, maka jangan tengok filem ni. Bak kata abangku sayang, Redza Minhat:



Rating yang aku bagi: 4.5/5



Meh tengok review dari artis2 lain dan ahli politik..yes. Ahli politik wei!!!!Oh ya, mamat kontroversi si Namewee pon tengok. So, apa tunggu lagi???


No comments:

Related Posts with Thumbnails